Új hozzászólás Aktív témák

  • tDr1v3r

    veterán

    válasz azopi74 #4305 üzenetére

    Az a baj, hogy a rendszer teljesen szét van esve... valamennyi fogalmunk már van a körvonalakról, de ennyi. 9926-ot nyúzok most (egyszer próbált frissíteni 10049-re, nem ment, azóta 0x8024001e-s errorral köszön nekem a Settings / Update szekció), itt már egyre több program kapta meg a Metro-s arculatát (Calculator például), a leakek alapján még több fogja de kábé ennyi. A Notification Center még mindig elég semmilyen, Cortana dettó, a Task View layoutja is inkább csak egy OS X-es ripoff (ami szvsz borzalmas, a Leopard-os igazi térbeli cumó sokkal átláthatóbb, nem véletlen hogy odaát is a TotalSpaces-t nyúzom inkább), a többi meg szimplán nem konzisztens. Nincs meg az az átfogó érzés, semmi.

    Magukat meg szó szerint pofán köpték a változtatásokkal... hamburgermenü itt-ott (tableten nem gáz de telefonon igen, egyszerűen imádtam a WP7-el bevezetett layoutot amit most egy n+1 Androidos megoldásra váltanak le), a tableteseket meg picivel a Windows 7 szintjére vetik vissza. Kicsit növelt gombok, momentum scroll aztán ennyi. Surface-ken kívül ez semmire se illik majd. Mintha geekeknek csinálnák, nem a médiafogyasztóknak akik iPad helyett vennék...

    Na meg ez a preview-esdi. Előző rendszereknél nem volt ilyen fejetlenség... Vista óta bétázok (és siratom a Longhornt), annál is volt egy meredekebb váltás a két béta közt de ez... hát nem tudom. Hoztak nagy változtatásokat, a Modern API nagyon remélem hogy a mainstream appoknál uralkodó lesz mert tényleg remek dolog, de az egész nagyon... összekapkodottnak tűnik. És elvileg alig pár hónapra vagyunk az RTM-től, mint írtad itt már tényleg közel vagyunk a feature complete státuszhoz de sok nem látszik még belőle.

    Tetszik Nadella vezetése, örülök hogy lett egy kis frissítés a vezetőségben (Xboxosok tudják hogy pár ember cseréje mit tett), nagyon jó hogy perspektívát váltottak és a közösség is beleszólhat a fejlesztésbe mert végülis nekünk fejlesztenek, de egyszerűen túlvállalták magukat. Alsóhangon fél év még kéne az egésznek szerintem hogy tényleg jó legyen.

    De persze rámcáfolhat még az RTM... bár úgy lenne. De jelen állapotban ez kicsit halovány indok nekem egy Surface-re (szemezek egy Pro-val), meg úgy eleve a Windows-os gépekre... úgy hogy a Yosemite is egy bugos vacak odaát.

    disclaimer: 4 órát aludtam, enyhén szét vagyok esve. bocsi ha érthetetlenül fogalmaztam pár helyen.

    [ Szerkesztve ]

    disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3

Új hozzászólás Aktív témák