Új hozzászólás Aktív témák

  • zseko

    veterán

    válasz King Unique #129701 üzenetére

    Igen, pont ezért maradt a CSM, problémás volt a W7-el, és emlékeim szerint valamiért a linuxnak sem tetszett. És persze én sem vagyok nagy linux expert :)
    Igazad van, a 'kell' lényegében azért csapódott le nálam, mert pl. mikor ismerőseim megborították a gépüket, rendszerint nekem szólt mindenki, hogy rakjam már rendbe, és csak egy hdd, egy partíció, minden adat ott a C-n, így azt előtte menteni, de ahhoz vagy vinnem kellett egy hdd-t, na meg egy bootolható rendszert is (mert természetesen semmi mentésük nem volt sehol), vagy (ez volt inkább) átszereltük az én gépembe a hdd-t mentésre.
    Tulajdonképpen azért lett szimpatikusabb a linux megoldása, mert a külön home partícióval nyugodtan gyalulhattam a rendszert és tehettem fel újat, nem veszélyeztetett semmit, minden ott volt ahol volt, a programokat visszatéve a beállításaik is, semmi extra ráfordítást nem kellett tennem. Ezt a fentivel összevetve azért... de nyilván nem ennyire fekete-fehér. Rengeteget cseréltem így főleg az elején, nem szerette a hardvereimet, főképp a vga-val voltak gondjaim. Ezért sem az az elsődleges most már. Nálam lassabb, mint a win10... :(
    Nem akarom már feleslegesen magammal terhelni a topikot, nyilván igazad van, hogy a win-ben is működik az átirányítás, nem is nagy időráfordítással. Csupán azt minden egyes újratelepítésnél (na nem mintha olyan marha sokszor kellene mamár amúgy :)) végig kell 'nyomkodni', linuxnál meg csak telepítéskor beállítom a régi /home-ot és ennyi. Ez a kis eltérés miatt szimpatikusabb emez :)
    Mappába csatlakoztatás tulajdonképpen azért volt kérdés, mint ahogy már írtam is, hogy sokat még nem olvastam róla, így miért is jó ez tulajdonképpen, és jár ez a megoldás valami hátránnyal, vagy lényegében tök mindegy, és csak szimplán technikai kérdés, hogy így vagy úgy oldom meg a dolgot.

    HR24.hu

Új hozzászólás Aktív témák