Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz zseko #129700 üzenetére

    1. Anno lehet a CSM volt a logikus, mert az avítt, legacy W7 nem támogatja teljes körűen az UEFI-s telepítést, illetve problémás lehet (példa), egyes (régebbi) Linuxoknál pedig megfelelő aláírás/kulcs híján a Secure Boot. A W10-nél viszont oké az UEFI-s telepítés is, meg nyilván nemcsak a Fast Boot az előny, vannak egyebek is.

    2. Igen, bele lehet futni akár újan is gyári hibás HDD-be és ilyenkor az esetleges lappangó hibák felderítéséhez lehet tesztelni az előző válaszban említett, linkelt módszerekkel, programokkal. De normál esetben hibátlan állapotú szokott lenni a HDD, persze ha ráérsz, akkor biztos ami biztos alapon el lehet bíbelődni a tesztekkel egynéhány órát.

    3. Miért, más OS-ek esetében talán nem célszerű/javasolt (itt a kell muszáj) egy nagy tárolókapacitású rendszermeghajtón külön adatpartíciót (a külön lemez más, illetve az fontos adatok tárolásánál alap) létrehozni az egyéb tartalmaknak, meg miért is észszerűbb Linuxon, mert ott külön - alapértelmezetten a /-ben van - /home partíciót lehet létrehozni a telepítésnél, ahogyan Windowsnál is lehet külön adatpartíciót létrehozni, vagy a felhasználói mappákat átirányítani (+ [link])? :)) Ha célirányosan az egyes tartalmak elkülönítése a cél, akkor az már kellő indok lehet a külön partíció létrehozására.

    4. Ha már használod egy ideje meghajtóbetűjel helyett a mappába csatlakoztatást és bevált, akkor nem teljesen világos miért volt kérdés, de mindegy. Több lemeznél a 9 db partíció meg annyira nem sok, az abc-be is nyilván belefér a meghajtóbetűjeleknél, ha jóval több lenne, akkor lenne indokoltabb a mappába csatlakoztatást használni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák