Új hozzászólás Aktív témák

  • DrKapocs

    őstag

    Sziasztok!

    A segítségeteket szeretném kérni Windows 10 Pro frissítés teljes letiltásában.
    Oktatással foglalkozom és igyekeztem felkészíteni az informatikai rendszeremet a koronavírus második hullámára. Ez azt jelentette, hogy beszereztem bluetooth mikrofonos fülest (ne legyek a gép 30 cm-es körzetébe kényszerítve) többet is, mert volt, amelyik gyorsan megadta magát, HDMI-kábelt, hogy a tv-n tudjam nézni a képet, vezeték nélküli egeret.

    A lényeg: A korábban jól működő win10-em (1903 verzió) felfrissítette magát, amikor bevittem a céghez. Az itthoni wifit forgalmi korlátosra állítottam, így elvétve egy-egy frissítés mehetett csupán át. De ezek lényegtelenek voltak. A céges wifin frissült 1909-re, amellyel elindult a kálváriám. Az addig jól műdödő bluetooth eszközök instabilak lettek, de működtek. Driver frissítés, bios frissítés természetesen megvolt. Laptop és eszközök gyártóival is beszéltem. Oké, gondoltam, hogy menjen fel a 2004-es verziójú win10... na ekkor totál működésképtelenné váltak a bluetooth eszközeim.

    A problémát úgy oldottam meg, hogy visszatettem a 1903-as win10 pro-t. Minden tökéletesen működik, betonstabilan. Megoldási ötletem, hogy ne frissítsen a windows, semmit.
    3 dolgot tettem ennek érdekében:
    1. Az itthoni wifit forgalmi korlátosként állítottam be és letiltottam a forgalmi korlátos hálózaton a frissítéseket. Ez nagyrészt megoldja a frissítési gondokat.
    2. Windows gomb+R, services.msc, Windows update - szolgáltatás állapota letiltva, majd indítás típusa letiltva. Az indítás típusa azonban mindig visszaáll kézire. A szolgáltatás állapota az megmarad a letiltva állapotban.
    3. Windows gomb+R, gpedit.msc, számítógép konfigurációja, felügyeleti sablonok, windows összetevők, windows update, letiltva. Vagyis a helyicsoport házirendet állítottam át. Ez megmarad, nem áll vissza.

    A biztonság fokozása érdekében, mivel letiltottam a frissítéskeket, feltettem a Kaspersky Internet Security 2020-at.

    Kérdésem az, hogy így nem fog frissíteni a windows? Kell még valamit tennem, hogy ne frissítsen?

    Tudom, borzasztó, kockázatnak teszem ki a rendszert meg minden, de higgyétek el, az is borzasztó, hogy 40 cm-re kell ülnöm 10 órát a gép előtt és közel hajolva a mikrofonhoz beszélni. Egyszerűen nem bírtam, kiégett a szemem, fájt a fejem, kellenek a bluetooth eszközeim.

    Előre is köszönet a segítségeteket! :R

Új hozzászólás Aktív témák