Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz OldMike #120703 üzenetére

    A hardvergyártó weboldalán max. W8/8.1 rendszerekig van feltüntetve a driveres támogatás és azoknál már nincs is külön chipset és SATA RAID/AHCI driver ott, vagyis nem éppen világos miért akartad W10-hez a régebbi Windowsokhoz valót telepíteni. :F Meg a "Preinstall driver, press F6 during Windows* setup to read from floppy" elvileg magánál a telepítésnél értendő, ha a telepítő nem ismeri fel, nem listázza ki a meghajtókat.
    A BIOS-ban pedig normál esetben lennie kellene a lemezvezérlőnél AHCI módnak is, ahogyan a másik válaszban szemléltették, meg ahhoz az előbbi drivernek semmi köze. Az továbbra sem derült ki, hogy nálad melyik szerint van telepítve a W10, de ha IDE, akkor van lehetőség akár utólag, újratelepítés nélkül is váltani AHCI-re. Inteles konfigon működik a linkelt módszer a biztonságos rendszerindítással, AMD esetén viszont szükség lehet a registry piszkálására [link].

    (#120701) jokeph:
    Nem is írtam, hogy okvetlenül külön telepíteni kell minden esetben. :N Alapesetben megteszi a Windowsba beépített, szabványos AHCI driver.

Új hozzászólás Aktív témák