Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz Gyick #102238 üzenetére

    Ha újratelepíted a Windows 10-et, akkor normál esetben a telepítésnél értelemszerűen teljesen célszerű törölni a korábbi telepítést, annak minden rendszerpartícióját, beleértve az ESP és WinRE partíciókat is. Majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak, ahol a tovább lehetőségre kattintva újból létrejönnek a kicsi partíciók, valamint az új->alkalmaz lehetőségre kattintva is létrehozhatók. A Windows által létrehozott WinRE partíció meg jellemzően pár-néhány 100 MB szokott lenni, nem 15 GB... Az utóbbi előtelepített gépeknél jellemző, a hardver gyártójának saját recovery partíciója szokott hasonló méretű lenni (példa).
    Ha Windows - Linux dual-boot van egy lemezen és a telepítési sorrend is ez, akkor a Linux is a Windows által létrehozott ESP-t fogja használni, azon belül lesz egy külön mappája a fájloknak. Vagyis ilyenkor nem lenne jó törölni a ESP-t, de a Windows az újratelepítéskor úgyis felülírja a Linux rendszerbetöltőjét (GRUB) és emiatt úgyis újra kell telepíteni azt. De akkor egyben az is megoldható, hogy az ESP-n újra létrejöjjön a Linux bejegyzése, vagyis utólag is helyreállítható.

    (#102239) Keeperv85:
    Normális UEFI/GPT telepítésnél a képen lévő állapot, a 16 MB-os partíció az MSR, ami a Windows 10 újabb verzióinál 16 MB, korábban még 128 MB volt. A 1903-as verziónál meg annyi a változás, hogy a lemez elején lévő WinRE 530 MB lett.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák