Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
krealon
veterán
válasz Tuco Ramirez #31550 üzenetére
Eloszor kiirtod Bitdefenderrel,
azutan adsz uj jelszavat magadnak az
Offline Windows Password & Registry Editor, Bootdisk / CD -vel -
LonGleY
veterán
válasz Visormail #31549 üzenetére
Úgy néz ki, sínen vagyok - legalábbis most mindenhez hozzáférek, és a notebook-on is látom már a fájlokat.
Még egy kérdés maradt: hogyan tudnám a permission beállításokat az almappákra és fájlokra is ráhúzni? Erre sehol nem találok checkbox-ot, hogy érvényesítse az akaratom, olyan csak az owner-állításnál van. Nem fogom alsóhangom többszázszor beírni, hogy "users", meg hogy "authenticated"...
Köszönöm szépen a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz LonGleY #31552 üzenetére
"Még egy kérdés maradt: hogyan tudnám a permission beállításokat az almappákra és fájlokra is ráhúzni?"
Kene, hogy legyen egy olyan checkbox alul, hogy:
Replace all child obect permissions with inheritable permissions from this object
A teljes alkonyvtarstrukturan vegig kell szaladnia, ha az owner mar te vagy (vagy az administrator csoport, aminek tagja vagy) ott.
[ Szerkesztve ]
-
-
krealon
veterán
válasz Ice&Lime #31558 üzenetére
Search "windows 7 change clock size"
1/3-as talaltat
Windows 7: Can I change text size in the taskbar?A hozzaszolas irasaval eltartott vagy 15 percig.
-
Krystal_s
addikt
Most, hogy itt olvasgattam engem is érekelne, hogy mikor fordulhat elő olyan, hogy egy külső HDD-re másolt fájlok, mappák egy másik gépen nem lesznek elérhetőek a Win7 jogok miatt ?
Ez csak azoknál fordul elő, akiknél jelszavazva van az adott fiók és abból másol fájlokat ?
Nálam nincs külön felhasználó, csak az alap és minden cuccot külső HDD-re mentek, de nem szeretnék úgy járni, hogy majd egy másik gépen ne legyen jogosultságom a saját fájljaimhoz. Ezt a Win7 hülyeséget nem is nagyon értem. Nem egyszer olvastam itt, hogy valaki a saját gépén miután újrarakta a rendszert és nem tudta megnyitni a saját mappáit, amik az előző rendszernél jöttek létre.
Olyannal már találkoztam, hogy ha TotalCommandert nem rendszergazda módban futtattam, akkor egyes fájlok, sima fotók törlése nem ment simán, hanem kiírta, hogy rendsz.gazda jog szükséges. TC-ben van olyan lehetőség másolásnál, hogy NTFS jogok másolása, ezt érdemes bepipálni, vagy épp ez okozna gondot egy másik gépen? -
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #31560 üzenetére
Alapvetően 3 lehetőség van: amivel a kolléga
bénküzdött. Aztán az, ha megsérül a filerendszer/hibás sector lesz a HDD-n, ill. titkosítva vannak a file-ok. Továbbá Vista óta még az szokott gond lenni, hogy a rendszergazda nem rendszergazda, és ha nem is akarjuk, hogy az legyen, akkor az everyone csoportnak (vagy talán a power usersnek is elég, most ki nem próbálom), kell full controlt (vagy csak azt, amit akarsz) adni.The only real valuable thing is intuition.
-
Krystal_s
addikt
Köszönöm a választ.
Most pl egy foto tulajdonságait nézem, vannak:
Hitelesített felhasználók
System
Rendszergazdák(én)
Felhasználók(én)
A System-nek teljes hozzáférése van mindenhez. A Rendszergazdának, azaz nekem szintén. A Felhasználóknak ez is én vagyok, csak olvasás, végrehajtás...
Amennyiben jól értelmezem, akkor az adott programot, amivel pl külső HDD-re másolok érdemes rendszergazdai jogokkal indítani és olyankor problémamentesen csinálhatok bármit és az átmásolt fájlon sem lesz korlát, tehát azt majd egy másik gépen ugyanúgy megnyithatom.?
Amikor valaki egy olyan fiókból lép be, ami korlátozva van és úgy próbál másolni külső eszközre, akkor lehetnek megnyitási problémák egy másik rendszeren ? -
LonGleY
veterán
válasz Ice&Lime #31561 üzenetére
Ha arra nincs külön beállítás registry-ben mondjuk, akkor nem tudod külső program nélkül. XP-n én a BetaClock-ot használtam (úgy nézem, még mindig nagyon beta), az egy kellemes darab volt. Tök nem számít, hogy külső-e vagy sem, fél megát ha evett, cserébe jó funkciókat tudott. De hogy van-e ilyesmi megoldás Win 7-re, azt nem tudom.
-
Ice&Lime
veterán
válasz LonGleY #31564 üzenetére
Úgy fest a dolog, hogy nincs rá egyszerű és biztonságos mód, hogy meglehessen változtatni csak a dll file belenyúlással, ami könnyen reinstall-hoz vezet, amit inkább kihagyok akkor.
Azt hittem a microsoft hagyott elbújtatva némi lehetőséget a szerkesztésre, de sajnos akkor nem így van.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz gulya02 #31545 üzenetére
Szia!
A megoldás: meg kell venni a játékot és nincs ilyen gond! Illetve warezba ne várj segítséget.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
brd
nagyúr
válasz Krystal_s #31563 üzenetére
Az előbb elírtam, az "everyone" helyett "users"-t képzelj oda.
A másolással nem lesz baj, ha éppen nem fogja semmi a file-t, és az adott user, vagy a csoportjának van joga hozzá (pl. administrators/rendszergazdák, erre alapból szokott jog lenni, és a célhelyen az íráshoz is kell jog nyilván), viszont, ha a cél helyen úgy van beállítva az öröklődés, és az NTFS jogok másolása nincs bekapcsolva (TC-ben), akkor a cél helyen érvényes öröklődő jogosultságok lesznek érvényesek. Tehát, ha pl. A könyvtárból B-be másolsz, és A helyen nincs joga kispistának, de B-ben az van beállítva öröklődő jogosultságnak, hogy a kispista tudja olvasni, akkor a másolás után a B-ben is tudja olvasni az A-ból másolt file-t. A TC-ben használt NTFS jogok másolása pipával arra kell figyelni, hogy az a user információkat nem viszi át, csak a Windows belső értelmezésében a userhez tartozó ún. SID-t, ez azt jelenti, hogy csak azok a jogosultságok lesznek életben a másolás után, amihez a másik gépen is tud felhasználót társítani, értsd: ha domain van, és domain userről van szó, amihez mindkettő gépen elérhető a domain, akkor nincsen gond, viszont, ha csak a forrás oldalon lévő user jogait másolod, akkor azzal a túloldali gép nem tud mit kezdeni, mert ott nem lesz ilyen SID, nem tud hozzá usert csatolni (de a jogosultsági listában látni fogod egy hosszú számsor formájában). A beépített Windows csoportok (pl. administrators, Users, SYSTEM), minden Windowson ugyanazzal a SID-del bírnak, ezért azok jogai is másolódnak (pontosabban életben tudnak lépni, mert tud hozzá csoportot társítani).
Tehát, hogy röviden válaszoljak a kérdésedre: vagy az öröklődést állítod be úgy a másolási célnál, hogy majd elérje a másik gép megfelelő usere, vagy a forrásoldal jogait másolod a TC-vel, de akkor meg arra kell figyelni, hogy a túloldali gépen is legyen olyan user/csoport, amire hivatkoznak ezek a jogok (ilyen csoport pl. a SYSTEM, a Users, az Administrators, vagy az Authenticated Users).Remélem, érthető (én elsőre nem biztos, hogy ez alapján érteném, de hátha te jobb vagy nálam).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
csecso22
tag
Sziasztok
A 32bites win7 4 gigabâjtot tud még kezelni vagy már nem"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
csecso22
tag
sziasztok
köszi mindkettōtöknek[ Szerkesztve ]
"Csak a puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot"
-
FireShadow
senior tag
Segítség, nem mozog az egér és a billentyűzet sem megy a windowsban. A biosban meg megy, másik egeret is próbáltam. A gép nincs lefagyva, telik rajta a az idő és a képernyő védő is bejon. Mit lehet ilyenkor csinálni?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
TigerCat
nagyúr
Sziasztok,
Ezt az alkalmazást használja valaki? Auto Cleaner
Vélemények, tapasztalatok érdekelnének...Köszi!
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
szabog4
aktív tag
Sziasztok!
Nem tudtok esetleg erre megoldást? Mindig kirakja, folyamatosan hiába zárom be és mindig más betűsorral.
Elég idegesítő, mert minden elé teszi. Főleg filmezés közbe rossz. Leviszem vonal alá és ott hagyom, akkor nem zavar, de, akkor is, mi ez? Win7 UltimateVálaszt előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
krealon
veterán
válasz szabog4 #31577 üzenetére
Szerencsed van.
Ugy latszik, hogy ez a virus / trojan / malware nem eletkepes a gepeden.
Irtsd ki!
Goto --> A nagy Vírusirtó topic -
FST200
tag
olyan kérdésem lenne hogy mi a gond abból ha a mostani win 7 mellé egy másik particióra feltelepítek egy win xp -t ? mert mindenhol azt olvastam hogy először az xp utána a win7, de a win7 et csak ezért nem szeretném újratenni, ha simán win7 belül elindítom az xp telepítőjét nem tudom kiválasztani a másik particiót hogy oda települjön ?
-
szabog4
aktív tag
Egy másik kérdésem is lenne!
Valamiért a rendszerem nem érzékeli a külső HDD-t. Egy régi WIN7 PROFESSIONAL /64-bit/-en jó volt most meg csak jelzi a HDD, hogy "működöm", de a gép nem rakja ki a meghajtót a sajátgépbe!Erre esetleg lenne valamiféle ötletetek?
/Későn jutott eszembe a fent olvasható kérdés és már az előzőt nem tudtam szerkeszteni!/
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
törölt tag
válasz FST200 #31580 üzenetére
Az a baj a későbbi XP telepítéssel, hogy nem ismeri a Windows 7 indítószektorát, és a telepítés során felülírja a sajátjával, s így csak az XP fog bootolni, a hetes nem. Ha a hetest rakod később, ő viszont felismeri az XP indítószektorát, mivel újabb az XP-nél. Így a telepítés során létrehoz egy rendszerválasztó menüt, ahol kiválaszthatod, hogy melyik rendszert indítod.
-
krealon
veterán
válasz szabog4 #31581 üzenetére
"Arra gondoltam én is csak az ESET Nod32 /64-bit/ /legfrissebb/ nem talált semmit! "
Nincs tokeletes virusirto.
Ennek ellenere elkepzelheto, hogy az ESET heurisztikaja fogja meg, ezert fut hibara.En egy Kaspersky es egy Bitdefender Rescue CD / USB -vel vegigpasztaznam a gepet.
-
félisten
Sziasztok, egy hibás vinyóról lementettem a Win7-em egy külső vinyóra, lemezképet hozva létre így..
Ezt hogyan lehetséges visszaállítani?
Mindenképp fel kell telepítenem rendesen az új vinyómra a rendszert, majd ott visszaállítani, vagy ki lehet hagyni a telepítést valahogy? Ha már tükröt készített, jó lenne, ha lenne mód megúszni...Eredeti x64 Ultimate, nincs beleberhelve, stb
-
allein
addikt
Üdvözletem. Próbálom kideríteni milyen módon tudom letölteni a képen látható hiányzó drivert. Illesztőprogram frissítése, nem talál drivert azt interneten. HP laptop, ezt javasolják: "Kérem próbálja használni az Intel saját eszközazonosító megoldását is, kattintson a „check your system for updates” gombra és a szükséges elemeket töltse le:"Második képen látható az a rész ahol szerepel az, hogy van újabb driver, download now gombra nem sok történik, nem talál drivert. Mitévő legyek? Próbálok rákeresni a következőre "Intel(R) ICH8M-E/ICH9M-E/5 Series/6 Series SATA RAID Controller", de még nem sikerült letöltenem. Ötlet?
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Nem tudom, hogy jó helyen teszem-e fel a kérdésemet, kérlek benneteket nézzétek el nekem és nyújtsatok segítő kezet. Arra lennék kíváncsi, hogy a Win7 alatt van lehetőség a képernyőkímélőt billentyűparanccsal élesíteni? Köszönöm a segítséget.
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
törölt tag
válasz FST200 #31585 üzenetére
Ilyet még sohasem csináltam, úgyhogy nem tudom.
A két operációs rendszernél arra is figyelni kell, hogy óraállításkor két órát állít, mivel mind az XP, mind a hetes állít rajta egyet. Ezt ki lehet úgy küszöbölni, hogy csak az egyik rendszeren engedélyezzük az óraállítást, de jobb alapon hagyni, aztán Windows alól manuálisan átállítani az órát a megfelelő értékre.[ Szerkesztve ]
-
LonGleY
veterán
válasz allein #31587 üzenetére
Pont tegnap telepítettem egy laptopot, annál ez a PCI-eszköz maga a kártyaolvasó volt. A noti hivatalos driverei közt ezt megtalálod, de ha mégsem (amúgy de...), vagy nincs kedved keresgélni, tömörítsd ki valahova a driverpacks.net-es cardreader csomagot (32-bit, 64-bit), és a driver telepítésnél válaszd ki ezt a mappát, hogy abban kutakodjon.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
válasz FoxiestFox #31586 üzenetére
Lehet a Windows sajátjával is. Pont erre való a lemezkép, nem tévedtél vele
Telepítő CD-t berakod, mintha újra akarnád telepíteni, de ott ki lehet választani helyreállítást. Megmutatod neki, hogy hol van a mentés, le fogja formázni a cél vinyót, és visszarakja a mentésből. Arra figyelj, hogy visszaállításkor ne USB3-ba dugd a külső vinyót, mert az USB3-t nem látja alapfelállásban a win7.
Asszem, ha több partíció volt a forrás lemezen, akkor nem teljesen százas a dolog, azaz a win7 nem mindíg oldja meg sikeresen a dolgot, de pl. az Easeus Partition Masterrel lehet klónozást csinálni, nagyon szépen, akár klónozás közbeni partíció átméretezést is. Ott is az eredeti, régi vinyón lévő windowst kell használni, az alól indítani az easust. És fontos, hogy mindent klónozz, a bootsectort, a 100 megás partíciót, satöbbit.
Szerintem ott neked majd a Disk Clone wizardra lesz szükséged.
Ezután természetesen régi vinyót lehúzod, helyére dugod az újat, és ott folytatod, ahol a klónozás pillanatában volt a gép, csak már új meghajtón.[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz FST200 #31585 üzenetére
"ha külön winyóra teszem az xp -t és addig kihúzom a win7 winyót és felpakolok egy progit amivel a bootolásnál tudok választani hogy ép melyiket szeretném indítani akkor ezzel ezt kitudom küszöbölni , ugye?"
Igen, ez egy jo megoldas.
Meg egyszerubb, ha mar a BIOS-ban (vagy UEFI-ben) ki tudod valasztani, hogy melyik HDD-rol boot-oljon a rendszer, akkor kulon program sem kell. -
félisten
Kösz a választ.
Én is reménykedtem benne, hogy megoldom a beépítettel, de nem sikerült, mert bár látta a repair-nál a képet a mobilvinyón, amit létrehozott róla, de nem volt hajlandó így visszaállítani, mert lemezt akart írni, amivel ezt meg tudja tenni.
Az én laposomban nem tartok már optikai meghajtót, a Win-t is pen drive-ra tettem rá, gyors, kicsi..
Az optika nélküli netbookok-ultrabookok korában megoldhatták volna lemezelés nélkül is a dolgot.
Újratelepítettem végül. -
ViZion
félisten
Helló!
Win licencelésben járatos embert keresnék, aki konkrét infót, esetleg törvényt vagy határozatot tud linkelni, mert nem találtam hirtelen. A lényeg,h oktatáson állítólag azt mondták, h fel lehet telepíteni a windowst és az office csomagot mert hogy a tanároknak van licenc... na jah, de gondlom az a "céges" gépekre vonatkozik, nem az otthonira. Ha meg mégis, akkor hol a kód, mi az eljárás, hogyan lehet igényelni? Párom munkatársa zaklat, h rakjam fel niki a w7-et, mert enki az jár, de hátt... érdekes ez így.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
nagyúr
válasz ViZion #31595 üzenetére
Tájékoztató a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség (KIFÜ) és a Microsoft között a Tisztaszoftver Program keretében létrejött megállapodásról:
A Tisztaszoftver Program keretében a KIFÜ és a Microsoft között létrejött megállapodás a csatlakozott felsőoktatási intézmények számára az alábbi szolgáltatásokat nyújtja: Az intézmény számítógépei számára biztosítja a Microsoft Windows Enterprise operációs rendszer frissítés (alap OEM továbbra is szükséges) és a Microsoft Office Professional Plus irodai programcsomag, valamint a Microsoft Core CAL kliens hozzáférési jog mindenkori legfrissebb vagy bármely korábbi verzió jogtiszta használatát.
Az intézmények oktatói és alkalmazottai otthoni használatára biztosítja a Microsoft Windows Professional operációs rendszer frissítés (alap OEM továbbra is szükséges) és a Microsoft Office Professional Plus irodai programcsomag, valamint a Microsoft Core CAL kliens hozzáférési jog mindenkori legfrissebb vagy bármely korábbi verzió jogtiszta használatát. A intézménnyel tanulói jogviszonyban álló hallgatók ilyen jellegű otthoni használata nem biztosított
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
ViZion
félisten
Tehát meglévő licencet lehet frissíteni, nem csak a "habokra" telepíteni ingyen. Ehhez képest azt mondták nekik, hogy minden ingyen... és az mondta, aki a windows oktatást tartja, tehát a szava a szentírás, és a fenekéből jön a napfény reggel, mert Ő ismeri a winDOS-t...Office az OK, de honnan veszek serialt? Akkor erről nem kellene vmi? Mondjuk a linkeket nem olvastam, sietek, de délután ezen elindulok. Köszönöm az infókat!
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Apollyon
Korrektor
Windows 7 alatt nem tudom a HTC android telefonomat még lemezmeghajtóként sem használni (ugye a benne lévő SD kártyát) mivel csatlakozáskor egyből kiírja hogy "USB device not recognized", és nem csinál semmit, meg sem próbálja feltenni. Már egyszer leszedtem, és felraktam újra a HTC sync-et amiben van driver meg minden, de nem működik..
Valószínűleg felismeri a windows, csak nem hajlandó, egyből rávágja hogy ő nem ismeri fel és itt megállt az egész. Device managerben is megpróbáltam bűvészkedni, de azon kívül hogy javasolja telepítsek külső szoftvert, nem csinál semmit. Még előző rendszeren simán ment, ugyanezen a windowson, csak azóta már újra lett telepítve az egész gép (win mellé még felkerült pár másik rendszer).Myphoneexplorerrel össze tudom kötni wifin, de az ugye külső program nem pedig direkt windows, mivel itt ugye a router köti össze a gépet a telefonnal, és a file másolás meg rohadt lassú, 2 MiB/s, és többgiga másolása elég sok idő tud lenni.
Valahogy rá lehet forceolni a wint hogy mégis ismerje fel USB-n?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
LonGleY
veterán
válasz Apollyon #31599 üzenetére
Nálam ez van az eszközkezelőben: töltés módban / "lemezmeghajtó" módban.
Itt sem kellett semmilyen külön driver. Nem tudom, hogyan lehetne resetelni a dolgot.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest