Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
King Unique
titán
válasz ph2012 #13198 üzenetére
• A feladatkezelőben az Edge-nél pont 0% a CPU-használat, valamint a memória- és lemezhasználat sem magas, szóval a mellékelt screenshot alapján pont nem az Edge okozza a rendszerterhelést.
• A 3rd party antivírus szoftver (Kaspersky) ellenben eleve 16%-on pörgeti a CPU-t és a lemezhasználat is annál a legmagasabb, vagyis az eltávolítást is inkább annál kellene kezdeni, ha állandó a magasabb rendszerterhelés és nem mérséklődik.
• Szükség esetén saját felelősségre megoldható az Edge böngésző eltávolítása, de alapesetben nem javasolt, meg alapesetben elég csak az automatikus indulást és a háttérben futást tiltani, ha nem használja a felhasználó.
• Nem mindegy, hogy csak átmeneti a magasabb rendszerterhelés pl. frissítés / ellenőrzés / egyéb miatt és annak befejezte és / vagy a Windows 11 újraindítása után megszűnik, vagy állandó. Ha az utóbbi, akkor van miről beszélni.[ Szerkesztve ]
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Win 10 ben már próbálkoztam, Win Telefon-kapcsolat kérdésemmel, de nem kaptam választ. Most itt is próbálkoznék, hát ha...
Telefon-kapcsolat kérdésem.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Zoz
őstag
-
Met
nagyúr
Win 10-ről frissült a gép 11-re (ha szükséges a build szám, este meg tudom írni)
Azóta a Windows Intéző megnyitásakor 8-10 mp mire megjelennek a driveok (C, D hálózati driveok) a listában.
Első indításkor is és akkor is ha már egyszer megnyitottam de bezártam az intézőt.
A C, D driveok SSD-k, van két mappa driveként felcsatolva a NAS-ról és van egy VPN-es mappa felcsatolva egy külső szerverről de ez csak alkalmanként aktív.
Azt kipróbáltam hogy akkor is lassú ha előbb létrehozom a VPN-es kapcsolatot.Valaki találkozott már ilyen hibával? Win10 alatt gyors volt minden.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Atomantiii #13208 üzenetére
Máshol még nem tűnt fel lassulás, de majd nézem.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Atomantiii
addikt
Ha visszaolvasol akkor páran felfedeztünk ilyet, amit írtam. Volt rá esetlegesen megoldás is bár nem mindenkinek segített. Nálam 2 Dell gép esetén is előfordult ilyen ami win 10-ről lett 11-re frissítve, ott rájöttem mitől lett olyan. Ami már Win 11-el érkezett előtelepítve ott nem tapasztaltam a dolgot.
Mondjuk itt nálam a windows intéző kifejezetten gyorsan bejön, de pl a kikapcsolásra menve nem mindig jön fel a menü csak jó pár mp elteltével. Bár lehet ez is olyan, hogy hol jó, hol nem.
[ Szerkesztve ]
-
Atomantiii
addikt
válasz Atomantiii #13211 üzenetére
Most pl rámentem a windows intézőre és nem is reagált rá jó pár mp-ig majd utána két ablakban is megnyílt.
-
VGYke
addikt
Köszönöm! Nem értem hogy nem vettem észre! Egyébként nem a válasz szerint volt a baj, hanem nem tudom. BT kapcsolatot nem piszkálva, kitöröltem a párosított telefont, majd nagy nehezen újra csatlakoztattam (lehet hülye vagyok, de nem egyszerűen jöttem rá, ki mit akar). Most minden névjegy látszik!
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Met
nagyúr
válasz Atomantiii #13211 üzenetére
1-2 kulcsszót tudnál írni mire keressek?
Nem találtam neked válasz postot amiben a megoldás lehet"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Atomantiii
addikt
Van akinek ez segített. Bár nálam nem, mert a Dell egyik frissítése cseszte el a dolgokat.
-
Met
nagyúr
válasz Atomantiii #13216 üzenetére
De ez csak arra a munkamenetre lesz érvényes nem? Már ha egyáltalán használ.
De következő gépbekapcsoláskor újra úgy töltődik be amikor lassú."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #13195 üzenetére
Szóval erre nincs normális megoldás?
-
Geth
veterán
válasz SunMount3r #13218 üzenetére
Radikálisan más megoldás: én a választott böngészőmben elmentettem egy bookmarkot a bevált szolgáltatáshoz. Így ha érdekel, hogy milyen idő lesz ma vagy a héten, csak megnyitom a linket (általában a reggeli kávénál).
Előnye: zéró időt és energiát áldoztam a sosenemjó (ezért kikapcsolt) gyári megoldás alternatívájának keresésére, beállítására, ráadásul egy figyelemelterelő elemmel kevesebb van szem előtt. -
SunMount3r
nagyúr
De ezért a "ficsőrért", hogy mindig az Edge-t nyitja meg a Widget-ekről az MS-t nem kajtatja senki? Anno (még a Win 8 idején is) nagy "ellenállási" felhajtás volt, mert annyira erőltették az Edge-t, akkor ez mára szertefoszlott?
(Igen, ilyen nagyon átkerülő megoldásokat én is ki tudok találni, akár az ikonját is kirakhatom a tálcára, de épp kérdem én, hogy minek, amikor ott lenne rá ez a "jó kis" widget-es lehetőség).
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz SunMount3r #13221 üzenetére
Passz, 0 db. widget-et használok.
Ami kell, ott figyel a Terminal-ban, Oh My Posh prompt engine-t használok powerline-nal (ott is lenne időjárás, de meh..) -
Imi1981
veterán
Frissítettem HP 800 G1 DM mini pc-t Windows 10 pro-ról Windows 11 pro-ra . Hát ez jó sokáig tartott! Szerintem gyorsabb lett volna ha tiszta telepítést csinálok és futtatom a Windows update-t majd telepítem és beállítom a programjaim. Amúgy jól működik és eddig semmi problémát nem tapasztaltam.
Régen itt ajánlottak olyan programot amivel a tálcát vekonyabbra lehet állítani és ha jobb egér gombot nyomok valamin akkor a teljes menüt láttam. Nem emlékszem a nevére és így nehéz rákeresni. Melyik volt az a program?
Megtaláltam! ExplorerPatcher[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Imi1981 #13223 üzenetére
"Szerintem gyorsabb lett volna ha tiszta telepítést csinálok és futtatom a Windows update-t majd telepítem és beállítom a programjaim"
Kevés telepített programot és beállítást tartalmazó rendszernél lehet, ellenben sok telepített programot és beállítást tartalmazó belakott rendszernél nyilván nem feltétlen, nem hiába találták ki a közvetlen in-place upgrade lehetőségét, hogy ne kelljen minden egyes verziófrissítésnél mindent a 0-ról kezdeni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #13224 üzenetére
• How to Delete Windows.old and $Windows.~BT folders in Windows 10/11
• See and Set Number of Days can Go Back to Previous Version of Windows in Windows 11Ha nem cél visszaállni a Windows előző verziójára (Windows 10), akkor lehet manuálisan törölni a C meghajtón az in-place upgrade során létrejött nagy méretű Windows.old mappát, bár nem feltétlen muszáj piszkálni, mert 10 nap után amúgy is automatikusan törli a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz King Unique #13224 üzenetére
Nincs sok program az igaz de azért az sem kevés idő lett volna míg mindent ugyan úgy beállítanék. Igazából mindegy mert már frissítettem és jó és gyors is a rendszer. Csak meglepődtem milyen sokáig tartott a frissítés. Tiszta telepítés híve vagyok de pont nem volt kedvem annak nekiállni.
Töröltem a Windows old mappát de a tárhelykezelővel. Na azt is lassan csinálta ! Jobb lett volna manuálisan de már nem akartam belepiszkálni a folyamatba.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Imi1981 #13226 üzenetére
Persze, alapesetben ezért is lehet nyögvenyelős és időigényes ilyen szempontból a clean install, illetve az azutáni "belakás". Bár ha Microsoft-fiókkal van használva a rendszer, akkor annyi könnyítés van, hogy annál az egyes beállítások eleve szinkronizálhatók. + Ha valaki ért hozzá, akkor az egyes műveleteket lehet automatizálni (példa).
Kinek mi a sokáig, meg ugye egy standard (nem enablement package) in-place upgrade eleve eltarthat egy ideig, ami nem újdonság.
A Windows.old mappa törlése dettó, meg ha azt nézzük hogy a havi kumulatív frissítések utáni törlés is eltarthat egy ideig, akkor szintén nem meglepő.[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
Pár hónapja hír volt, hogy ~2,5 év múlva nem kap frissítést a windows 10, melóhelyen tavaly elkezdtem lecserélni a 2. generációs intel gépeket 6. generációsra, és a hír hallatán kaptam "sokkot", hogy ezek a gépek nem támogatják a windows 11-et.
Viszont az otthoni gépemben cseréltem processzort (2400G->2200GE PRO), és bár a windows 10 kiírta, hogy a processzor nem támogatott, de alatta minden zöld pipás volt.
Nem vagyok jártas a témában, de abban a hitben éltem, hogy a TPM 2.0 miatt nem kompatibilis a gépem, viszont a Ryzen PRO modellekben van TPM 2.0-ás "modul".
Visszakanyarodva a melós gépekre (brand irodai gépekről van szó), tegnap az egyik fuji gép (még nincs beüzemelve) bios-ában turkálva megtaláltam a TPM 2.0-át, és teszt gyanánt felraktam a win 11-et, ami fel is ment és frissült is.
Szóval ezekben a brand gépekben van külön TPM "modul", akkor nem kell aggódni a későbbi win 10-11 váltás miatt? Valamiért az volt a fejemben, hogy a 8. generációs intel processzoroktól van win 11 támogatás. Melós gépparknál nem opció, hogy ne kapjanak windows frissítést 2,5 év múlva.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz elder troll #13231 üzenetére
Amikről írtál, az valójában két külön dolog, amiknek egyszerre kell teljesülnie a támogatottsághoz (persze az egyéb dolgokon kívül):
1) támogatott CPU, ehhez van lista (pl. Intel valóban a 8. generációtól támogatott)
2) bekapcsolt, működő TPM 2.0 (ez lehet CPU-ba épített is) -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Az új laptopom win 11-el érkezett.
Hogyan és hol tudom azt kivakarni, hogy bekapcsoláskor ne az Edge jelenjen meg legelőször, főleg úgy hogy Firefoxot használok, és az az alapvető böngészőm is.Előre is köszönöm a segítséget
-
King Unique
titán
• Windows 10 frissítése Windows 11-re inkompatibilis hardveren
• How to Update to Windows 11 22H2 on Unsupported Hardware
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépreEddig is megoldható a Windows 10-ről Windows 11-re frissítés (upgrade) és a Windows 11 tiszta telepítése akár nem támogatott hardverkonfigurációknál (pl. inkompatibilis CPU, hiányzó TPM) is, lásd korábbi válaszokban leírtakat. Vagyis amiatt nem nagyon kell aggódni, hogy majd a Windows 10 támogatásának megszűnése után lehet-e Windows 11-re váltani az olyan PC-ken.
Fizikai TPM modul és dTPM (direkt TPM) meg amúgy nem feltétlen kell, elég a CPU felől az fTPM (AMD) vagy PTT (Intel) támogatás BIOS/UEFI szinten.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz balazs1956 #13233 üzenetére
• Does Microsoft Edge Keep Opening Itself on Windows? Try These Fixes
• How to prevent Microsoft Edge from running in background on Windows 11 and 10Eleve kikapcsolható az Edge beállításainál az automatikus indulás és a program bezárása után a háttérben történő futás.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz King Unique #13234 üzenetére
Idáig csak két gépre (+1 noti) raktam win 11-et ("szűsz" telepítés pendrive-ról), kíváncsiságból a 2200GE PRO procis netezős gépre és a beüzemelésre váró 6. gen sff fuji gépre.
Ki akartam próbálni a korábbi 2400G processzorral is, de inkább itt kérdezek pár órás szerelés és telepítés helyett, hogy ilyenkor mi történik (valahol olvastam olyat hülyeséget, hogy nem frissül a windows ilyen esetben). A linkelt blogout-os írásban szereplő hibaüzenetet nekem nem dobta fel:
"Ez a számítógép nem alkalmas a windows 11 futtatására"
Alapvetően a melós géppark miatt aggódtam, hogy teljesen feleslegesen fejlesztettem 2. generációsról 6. generációsra, mert két és fél év múlva kuka lesz az egész. De akkor a lényeg, hogy nem lesz probléma ebből 2-2,5 év múlva.#13232 Geth
Olyan vagyok, mint a 80-as szeg (nem 100-as). Nekem ez logikailag nem áll össze a fejemben, mert a 6. és a 8. generáció között nincs különbség magszámot (és talán TPM-et) leszámítva. Láttam hirdetések között külön TPM modult egy AM4 alaplapon, de amúgy lövésem sincs, hogy az micsoda. Csak a win 11 miatt futottam bele ebbe a fogalomba, és hittem idáig, hogy ez a szűk keresztmetszet. Aztán jött a ryzen pro és lett teljes katyvasz az agyam helyén, mert az gyakorlatilag minden létező módon megfelelt (zöld pipa mindenhol), csak magára a processzorra panaszkodott.[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz elder troll #13236 üzenetére
mert a 6. és a 8. generáció között nincs különbség magszámot (és talán TPM-et) leszámítva.
Másban pedig van, ez ilyen
Btw, a logika amúgy egyszerű: rajta van a listán vagy nincs. -
balazs1956
senior tag
válasz King Unique #13235 üzenetére
Köszönöm szépen, sikerült.
Végül sok próbálkozás után az Edge beállításoknál az Internet Explorert (??????) kellett letiltanom.Az automatikus indítás a rendszer indulásakor ilyen beálltást az Edge beállításai kötött nem is találtam.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz elder troll #13236 üzenetére
Hát a 4 vs 6, mint magszám azért létezik: [link]
-
veterán
Sziasztok,
Létezik olyan megoldás vagy program, amivel fel lehet venni egy futó videót, olyan formában, hogy ne kelljen a gép mellett ülni ?
3njoy the Lif3
-
Konkrétan hogyan képzeled el? Elindítod a felvevő programot( ami akár a Windows beépített alkalmazása is lehet), benne a felvételt. Ezután már nem kell ott ülnöd a gép előtt.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Armagedown
őstag
Ha a céged rendelkezik Windows 10 Enterprise lincenszekkel, akkor a Windows 10 Enterprise LTSC 2019et is használhatod, annak a kiterjesztett támogatása 2029 január 9ig tart.
Így nem volna szükség új gépekre sem, ha a programok, akiket használtok, támogatják ezt a kiadást.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
Imi1981
veterán
Jól megtréfált a Microsoft. Újraindítottam a gépet és bedobta ezt ami telepítés után szokott lenni kezdeti beállítások és kérdések. Gondoltam végigmegyek rajta és utána békén hagy. Erre bedobta hogy jelentkezzek be a Microsoft fiókba és nem volt lehetőség máshogy tovább menni! Persze mindezt távoli asztallal csináltam így nem tudtam trükközni sem! Végül bejelentkeztem a Microsoft fiókba pedig nem akartam. Nagyon erőlteti mostanában a Microsoft fiókot a Microsoft . Szerintem hamarosan csak Microsoft fiókkal lehet majd használni a Windows 11- et én úgy érzem. Igazából csak az a gondom vele hogy tukmálja a dolgait meg szerintem több folyamat fut így (szerintem mert nem néztem utána). Maradok már így nem jekentkezek vissza offline fiókba de azért érdekes mennyire erőltetik a Microsoft fiókot.
[ Szerkesztve ]
-
elder troll
őstag
válasz gregory91 #13245 üzenetére
Engem a telepítő vége fele nem engedett tovább, amíg be nem dugtam a netet. Amúgy pont a fiókos hülyeség miatt telepítek net nélkül, de már erre is megtalálták a "gyógyírt".
#13243 Armagedown
Pro kulcsos az összes gép, szóval nem opció.[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
Azt olvastam hogy ki kell húzni a netet ilyenkor de távoli asztallal csatlakoztam a gépre és ha kikapcsolom a netet nem értem volna el a gépet. Mindegy mostmár marad így csak kicsit idegesítő hogy nem akar lehetőséget adni választani úgy mint régen. Trükközni kell és ez nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Egy napja már én is a 11-et használom.
Nézegettem volt már kérdés a widget.Azt megtaláltam hogyan tudom "kikapcsolni".
De a feladatkezlőben még mindig látom őket és fogyasszák a memóriát.
Köszi.
Mondjuk engem is max az időjárás érdekelne a sarokban a sok hír nem...[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Geth
veterán
Jól megtréfált a Microsoft. Újraindítottam a gépet és bedobta ezt ami telepítés után szokott lenni kezdeti beállítások és kérdések.
Ez nagyon bűzlik. Srácok valakinek bedobta már csak úgy egy újraindítás után?Szerintem hamarosan csak Microsoft fiókkal lehet majd használni a Windows 11- et én úgy érzem.
Rosszul. Most ne menjünk bele a munkahelyi hálózatokba, offline esetekbe, stb.
Btw, ezek a huncutságok (pl. kötelező MS account) ezek mind a (hülyebiztosra álmodott) telepítőben vannak. Nem csak telepítővel lehet kicsomagolni a rendszert a háttértárrade azért érdekes mennyire erőltetik a Microsoft fiókot.
Kb. ugyanannyira érdekes, hogy mennyire nyomják Android rendszerek nagyrészén a Google fiókot.
Vagy miért reklámozza a Canonical, hogy regeljek és használjam úgy a rendszerüket.
Vagy...
Lehet, hogy úgy könnyebb használni a kapcsolt szolgáltatásaikat? Lehet, hogy arra játszanak, hogy célzottan tudjanak "jobb" ajánlatokat tenni? Ha ez a jelenség most kezd érdekes lenni, akkor nem tudom eddig hol voltál?#13248 Orlin
Pápá widgetek, regedittel:
HKLM:\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Dsh alatt AllowNewsAndInterests bejegyzés, DWORD típussal, 0 értékkel.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Mozilla Firefox
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- MÁV topic
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Külpolitika
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- PC játékok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest