Hirdetés
- Nintendo Switch
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Elite: Dangerous
- Call of Duty: Warzone
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- Call of Duty: Black Ops 6
- S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
andatti
senior tag
El vagyok kenődve...
Nekem pc-re kellene olcsó voip lehetőség, kapcsolási díj nélkül, de nem igazán van.
A 0,023-as akciós voipyo csak mobilra jó
a 0,025-ös callingcredit szintén csak mobil
a 0,035 -ös bestvoipreselling -nél nem tudom az áfa még rájön-e az árra...
a 0,040-es ActionVoip már áfás ár, de ezt egy flotta telefon is tudja...290 ft/euro-val számoltam... most annyi
Szóval tud valaki jobbat?
-
andatti
senior tag
http://www.voipyo.com/
én itt nem találtam.
igen, mobil árak, mert vezetékest kb. 5 ft-ért mobilról is tudok hívni, illetve vannak ingyen is, némely voip szolgáltatónál.
Engem csak a mobil érdekel, mert munkám miatt azt kell sokat hívnom és akkor rendszerint otthon vagyok. Ha meg nem, arra elég lesz a több, mint 2 órányi beszélgetés havonta 2400 Ft-ért.
Csak azért érdekelt jobban a téma, mert eddig 44 ft-ért beszéltem percenként. de a voip-os 0,04 euró/perc nem nagy költségmegtakarítás a 12-13 ft-os mp alapú percdíjhoz képest.
okostelefonom pedig nincs. -
andatti
senior tag
Köszi.
Igazából szakemberek szerint egy 30%-al magasabb percdíj másodperc alapon olcsóbb, mint egy percalapú, kisebb percdíjú. sőt, állítólag a megtakarítás akár 60% is lehet.
Utána számoltam, a callpirates-nál 1 perc kb. 18 Ft-ba kerül, 2 perc 12,x ft, a 3 percnél pedig már 10,44 Ft... ha pedig többet beszélek, akkor még olcsóbb... és ezt is lehet mobilra is telepíteni akár...
De a feltöltésnél már elbizonytalanodtam. Mert csak 10 euróval lehet... kb. 3000 Ft, de nincs euróm. Amit belinkeltél /http://hanstel.hu/index.php?menu=topup&idlc=1398155/ ott lehet forintban fizetni, de elég borsosnak érzem, mert 10 euró 3600 Ft, a 10 dollár pedig 2800 Ft. De figyelembe véve, hogy mennyi lenne normál bankban, ez így drága, és a percdíjat is megdrágítja jócskán...
De kreditet ír és ezt nem tudom hova tenni... Ti hogy szoktátok megoldani?
Vagy csináljak paypal accuntot és azt töltsem fel valahogy? Bár banki utalással nem szeretném, de nem tudom, hogy másképp lehet-e a paypal-t feltölteni?
Bocsi, ha túl h kérdéseim vannak... -
andatti
senior tag
Akkor olcsó volt tényleg...
bár a honlapjukon azt írja, hogy kerekítenek egész percre, azaz akkor 7 perc, plusz a 0,039 kapcsolási díj, amivel 0,284-re jött ki nekem, nem 0,249-re, ahogy te számoltad... De ez kicsi eltérés. és lehet, hogy én számoltam el valamit, hisz a tények nálad vannak..
lehet, hogy a telefonodban kell tényleg állítanod valamit. Én a pc-n ugyanúgy jártam el, mint te, csak még nem töltöttem fel, így, ha majd nálam sem jelez hívószámot, akkor már biztos, hogy a szolgáltatónál lesz a hívószám kijelzési probléma... -
andatti
senior tag
Te tudod, bár nekem nem tűnik annyira vonzónak a napi 195 Ft -os/10 mb internet csomag. Ami kb. 1 óra voip beszélgetéshez elég, plusz a voip díja. Ez pedig más szolgáltatók tarifacsomagjában is talán benne van. A feltöltési bónusz adatcsomag pedig nem világos, hogy napi, havi, vagy feltöltésenként jár. Ráadásul ha egy nap csak 1x telefonálsz, az a voip hívást is megdrágítja, mert akkor drágábbra jön ki a percdíj az adatcsomag vásárlás miatt... De lehet, hogy én néztem el valamit és megint nem tudok számolni...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
Igazán nem akarok kötekedni... De a Go!Net S-t csak havidíjas mobil előfizetés mellé adják. Amit meg te belinkeltél domino5 díjcsomagot, az meg feltöltős és ahhoz csak a napi díjast adja...
amúgy a havi 30 Mb nem tudom mire elég, nekem kevésnek tűnik, még akkor is ha túlforgalmazási díj nincs, csak (gondolom) sebességcsökkentés. Nekem úgyis mind1, hogy mit csinálsz, v mit választasz... -
andatti
senior tag
válasz BroCreSt #280 üzenetére
Az ephone pl. biztos, hogy szintén 7 jegyű számot ad,csak azért elkérnek 99 Ft-ot havonta, a megafone meg ingyenes és nincs havidíj...
"Vezetékes vonalról a hívás vezetékes díj szerint számlázódik?" -erre én is kíváncsi leszek... a válaszra.
Mert, ha az okostelóra rakott kiegészítővel olyan, mintha a szgépre telepítetted volna és van egy vonalas számod a mobilodon... Akkor, ha bárki hívja a te 0621-es számodat, annak vezetékesnek kellene számítódnia... mert internet alapon történik... és így 3-4-5 ft-ba kerülne csak 1 perc beszélgetés.
bár épp néztem, hogy a tré-nél a 21-es körzet nem választható kedvezményesnek, azaz nem lehet 5-6 ft-ért hívni.. De voip alapon akár ingyen is...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
"Számhasználati díj (felhasznált telefonszámonként) 77,95 Ft 99,00 Ft"
Szóval, ha már van 06-21-es számod az ephone-nál, az már kimeríti a számhasználat fogalmát... A többinél nincs ilyen..."Vezetékes vonalról a hívás vezetékes díj szerint számlázódik?" - azért erre még mindig várjuk a választ majd... (ugye, ha valaki okos mobilon fogadja a hívást a 21-es körzetszámára....)
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz Greenbook #284 üzenetére
Köszi az infót, akkor megnyugtattál!
Ami pedig az ephone-t illeti, nos nálam a lényeg csak az, hogy legyen egy belföldi vezetékes szám. Erre pedig a megafone tökéletesen alkalmas, mert se havidíj, se kapcsolási díj, se egyéb költség nincs, így egy feltöltéssel, (amit átutalásal is intézhetek) nem vagyok ahhoz kötve, hogy használat nélkül is 10 hónap alatt elfogy a rátöltött összeg... Ugyanis a külföldi voip szolgáltatóknak kedvezőbb percdíjai vannak, de egy ezrest megér, hogy mondjuk egy évig, vagy jóval tovább, bárki vezetékes árban és vonalról tudjon hívni a mobilomon... Külföldi voip-ról a hazai vezetékes se kerül annyiba, mint bármelyik hazai szolgáltatónál. És egyedül a megafon másodperc alapú számlázású... ami magasabb percdíj mellett is előny, bár én nem akarok mobilt hívni 21-es körzetből... amúgy meg t-comos területen vagyok, ami a megafonnál olcsóbb, mint az ephone árai. -
andatti
senior tag
válasz atillaahun #344 üzenetére
én mindig az ügyfélszolgálatot hívom, és negyed óra, mire ügyintézőhöz kerülök, h nincs netem... tesco, bár ott nincs zene... ph hivatalok...
-
andatti
senior tag
válasz yozsee11 #362 üzenetére
Jéé, és tényleg, köszi. A hanstel-esek is gyorsak voltak, mert már javították is.
Eszerint a 0,025-ös (áfával 0,029) kategóriában két szolgáltató maradt, voipyo és callingcredit.
Hátránya, hogy csak mobilra jó mindkettő, pc-re nem... és ha mobilt hívsz vele, akkor már rögtön duplázódik a díj, (phone to phone), az pedig 0,058 eurós percdíj= kb. 17 ft-os percdíj. Háát, még a 2 ft adót ideszámítva is, azért vannak ennél olcsóbb hazai havidíjas telefonok, 2-3 ezer forintos havidíj árban, másodperc alapon...
A callpirates akció nélkül maradt 0,023 eurós (áfával együtt) percdíj árban, de mobilra és pc-re egyaránt jó, igaz a kapcsolási díj kb. 1,7 percnyi hívás díja pluszban... de hosszabb telefonálásnál jobban megérheti...
ez nem reklám akart lenni... -
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #380 üzenetére
a percdíjak alapján alkottam véleményt. jelesül 9-17 ft/perc alapján. Amúgy a voip-nak nincs párja, vagy csak alig...
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #382 üzenetére
Most hirtelen, amit megnéztem 6,72 Ft/perc +ÁFA az valóban 6 kiló feletti havidíjjal van és csak cégeknek. A voip ezt tudja és havidíj nélkül, sőt, később se lesz rajta telefonadó...
Amit én magamnak kinéztem az 1900+áfa havidíjas, 9,5 és 13 Ft /+áfa/ percdíjakkal van. Ilyen kevés havidíjjal ilyen jó percdíjakat még nem nem találtam másutt. De még nem döntöttem, úgyhogy bújom a netet jobb ajánlatok után.
Amit te ajánlottál közvetve az is hasonló percdíjú, ahogy néztem, de biztos nem ennyi a havidíja és nem mindegy a szolgáltató sem, a baráti kör melyikbe tartozik... Én mindent hívok, mindig, ezért nem hangsúlyos a hálózaton belüli percdíj, mert nem tudom optimálisan kihasználni...
Én tudok 8,9 Ft/perc +áfa percdíjat is minden mobil irányba, de annak magasabb a havidíja 2120 Ft+Áfa, de nincs normális mobilom a szolgáltatóhoz és indulásnál vannak egyéb költségek is... De ugyanitt van 8,46 Ft/perc+Áfa is, de 3120Ft+Áfa a havidíj. És az egyéb költségek (engem) "elriasztottak" ettől a szolgáltatótól... Pedig e két csomag használói ingyen beszélhetnek egymással... (keresztbe is, tehát, mintha a két különböző paraméterű flotta 1 lenne)
Mivel ezek zárt, nem publikus flották, (és kettő kivételével magánszemélyeknek) ennél többet nem akarok írni nyilvánosan. Nem reklámozni akartam amúgy sem, csak tájékozódási pontként...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
"ha neked ilyen kedvezményed van, de mint te is írod, a többségnek ez nem érhető el."
Akkor félreérthető voltam, bocsi...
Az "én kedvezményem" bárki számára elérhető, nincs extra követelmény. A többség csak azért nem tudja elérni, mert nem tud róla. Mint minden zárt csoport itt is csak regisztrálni kell és utána már lehet is használni...Az 5250 Ft-os havidíj brutálisan sok ehhez a percdíjhoz, amit írtál.
Amiket írtam havi és percdíjakat, szerintem elég ütősek azért, főleg ehhez képest.A privát pedig nemsoká megy. Ami a neten fellelhető, azt mind egy blogba össze akarom gyűjteni egyébként.
-
andatti
senior tag
Az lehetséges, hogy a action voip-nak van egy hazai partner cége?
Mert nemrégiben kaptam egy mailt, amiben elküldték, hogy
Hungary (Landline) 0,02 euró
Hungary (Mobile) 0,04 euró
és a név, bár nem ugyan az, hasonlít rá...
A szolgáltatás "különlegessége," hogy mivel hazai cég, minden magyarul van írva, és még az is, hogy egy előhívó szám alkalmazásával vezetékes telefonról és hagyományos mobilról is igénybe vehető, szóval tényleg bármilyen hálózatból biztosítja ezt az árat..."Nincs hűségidő, nincs kapcsolási díj, nincs előfizetési díj, nincs semmilyen rejtett költség!
- Csak annyit fizetsz, amennyit telefonálsz!
- Nem kell szolgáltatót váltanod, telefont cserélned, nincs szükséged internetkapcsolatra!
A szolgáltatást nem csak okostelefonról, számítógépről, hanem hagyományos mobilról, vagy vezetékes telefonról is igénybe tudod venni!"A dolog "szépséghibája", hogy
"A szolgáltatás igénybevételéhez tehát csak egy telefonszámra (a saját telefonszámuk azonosítja az XXXXX ügyfeleket), és egy felhasználható egyenleggel rendelkező XXXXX regisztrációra van szükség. Jelenleg egyenlegfeltöltésre még nincs mód, az a szolgáltatás indulásakor lesz elérhető. Most a rendszer beüzemelése és tesztelése folyik, de a technikai munkák mellett megindult az ügyfelek szervezése is. "Viszont a legkisebb feltöltés 20 euró lesz...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #477 üzenetére
Amikor írtam, akkor még nem regeltem... Amúgy azt írta is, hogy "megindult az ügyfelek szervezése"... próbálják motiválni a magamfajta user-t... Szóval, mivel ingyen volt, regeltem:
Tessék: http://partner.axivoip.com/?aff_id=357most már csak várnom kell, de lehet, hogy a szervezésben is részt veszek... (ezzel már meg is tettem)
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #479 üzenetére
Mondjuk én is meglepődtem, de lehet, hogy elég nekik valami üvegszálas spéci brutál sávszélesség egy-két kütyü az oda -vissza alakítgatáshoz és indulhat a buli... (persze nem értek hozzá, sőt, ugatom a témát és csak találgatok)
De, ha tényleg ez így be tud indulni, akkor azzal jócskán alámegy minden hazai cégnek, (legyen az hagyományos, vagy voip)
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #483 üzenetére
Látom képbe kerültél... Akkor nem is regeltél?
Amúgy azt is írta, hogy egy számlára négy telefonszámot is lehet regisztrálni... Akkor egy családnak pl. ideális, mert akkor 5 euró jut egy személyre. Vagy baráti körnek dettó. Igaz, azt nem tudom, hogy van-e, lehet-e nyomon követni a költségek alakulását, hogy melyik számon mennyi hívást kezdeményeztek.
Mondjuk az is az előnye, hogy nem kell semmit se tenni, (szinte), hogy igénybe lehessen venni, így még az idősebb korosztálynak, vagy a technikai dolgokat nem szeretőknek is jó lehet...Jah és a 481-es hsz-edben emlegetted az ingyen kipróbálási lehetőséget... Ha tag vagy és mások is regisztrálnak-elkezdik használni a szolgáltatást adnak 5 eurót, amit csak hívásra használhatsz fel, kp-ban nem veheted ki. (bár ez így kicsit faramucinak tűnik, de jobb, mint a semmi)
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
Ez az, amikor a marketingre nem fordítanak kellő figyelmet... A sok kiemeléstől nagyon csicsa lett és a betűnagyság választás sem tűnik nyerő választásnak, a váltogatás pedig pláne nem...
Ez pl. nagyon pofás, és szerintem jobban néz ki. Igaz még mindig hagy kívánni valót maga után...[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #487 üzenetére
Egyenlőre nem láttalak. Lehet, hogy el kell telnie bizonyos időnek...
részben igazad van. Az első feltöltések után is van üzleti lehetőség a dologban, azt is írták valahol... A 4 telefonszám regisztrálásával pedig eléggé ütőssé tették a szolgáltatást, mert az már csak 1500 Ft/telefonszám. Annyit pedig simán megreckíroz az ember... Bár az is kérdés, hogy a 4 telefonszámon lehet-e változtatni később... -
andatti
senior tag
Kaptam választ a kérdéseimre:
"Jelenleg a 20€ csomag a legolcsóbb, ha tömeges igény lesz ennél kisebb összegű feltöltésre, akkor elképzelhető, hogy ebben lesz változás.A szolgáltatás néhány héten belül indul,(én mintha július 20-at olvastam volna valahol, de most nem találom...) jelenleg a technikai tesztek folynak. A szolgáltatás indulásával egyidőben lehet majd a feltöltéseket is megvásárolni, a lehetőség pont amiatt nem adott még, hogy nehogy bárki rosszra gondoljon.
Jelenleg az ügyfelek előszervezése folyik, az indulás után indul be az "oldal rendesen", ekkor a felhasználófelületben is változások lesznek, hiszen össze lesz kapcsolva a telefonrendszer adminisztrációs felületével."
Szóval, lehet, hogy lesz olcsóbb feltöltés is... csak majd össze kell fogni...
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #490 üzenetére
küldtem privátot...
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #492 üzenetére
háát, így, hogy nyár közepén indul csak, eléggé költői a kérdés, de elvileg igen, a gyakorlatban meg lehet, hogy lenne az 2000 ft is, (bár tudom, hogy az 1,5-öt is én írtam, számoltam elsőnek) ha erre is rakódnak + költségek, mint a voip-os feltöltéseknél...
Ami zárt flottás, havidíjas csomagokat tudok ott 8,5 Ft a bruttó percdíj, de magas a havidíja /7747ft/, ami meg 0 Ft-os percdíj belföldre minden hálózatba az meg 10795ft-os havidíjú bruttó... Én nem beszélek ennyit, de agyalok egy havidíjas telón... és a mellé kellene vmi, voip, vagy ez... bár, ha 12 Ft a bruttó percdíj, akkor a 2413Ft-os bruttó havidíjú teló felesleges a maga legkevesebb 100 perces lebeszélhetőségével...[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #495 üzenetére
akkor csak várni kell...
-
andatti
senior tag
Én még mindig nem töltöttem fel egyik szolgáltatónál sem az egyenlegemet...
Ez alapján lehet, hogy mégis jó pc-re is a callingcredit? nem csak mobilra? Ha igen, akkor milyen szoftvert érdemes használni? (nekem az ephone-hoz xlite van a gépen, de már alig van egyenlegem, és drága is a mobilhívás róla, mindenképpen le akarom cserélni.) Kérdés, hogy az xlite jó lenne-e hozzá, vagy másikat kellene választanom? (Mivel nincs saját pc-s kliensük a honlapjuk szerint...) -
andatti
senior tag
(#518) andatti
hsz-re még mindig várnék választ... ha valaki felhomályosítana... -
andatti
senior tag
Köszi! Akkor tényleg ez a nyerő most, mivel nincs kapcsolási díj és a második legjobb percdíja van... Az actionvoip-nál mindenképpen jobb árban. Ha véletlen lenne rajta áfa, akkor is 0,029 euró a percdíja a callingcreditnek és pc-re is jó ezek szerint. De én nem láttam, hogy még pluszban lenne rajta az áfa, így gondolom, hogy a 0,025 eurós árra már nem jön rá semmi...
-
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #544 üzenetére
Másik fórumon írta valaki, hogy neki nem volt gondja a callingcredittel sip alapon... Én még mindig nem töltöttem fel egyik egyenlegemet sem, pedig mind a két helyen be vagyok regisztrálva, (callingcredit és callpirates). Mondjuk az lenne a legjobb, ha lehetne banki átutalással feltölteni, rászánnék 500-500 ft-ot és ki lehetne próbálni, hogy pc-n működnek-e, és ha igen, akkor hogyan...
De hát ne álmodozzak...
az, hogy többet számolnak, az pedig nagyon tisztességtelen... Jó lenne, ha több felhasználói tapasztalat lenne ismert...[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz atillaahun #571 üzenetére
szerintem ez csak úgy védhető ki, ha nem a roomingolt telefonszámot hívod itthonról, hanem ő telepít egy klienst, amivel vezetékes száma lesz a mobilján, külföldi, vagy magyar, ha magyar akkor 21-es, vagy körzetszám szerinti (utóbbiért van, ahol nem kell fizetni), és valahogy szerez internet csomagot, vagy ingyen wifi-t, vagy vesz egy helyi mobilnetes sim-et. Aki itthonról hívja, az vezetékes díjat fizet, ő kint pedig semmit. és nem rooming. Vagy csak ő hívja kintről az itthoniakat, de voip-al, ami szintén nem rooming. Minden más esetben plusz költségek vannak.
-
andatti
senior tag
Most találtam egy másik voip alapú telefon szolgáltatót. 14,5 Ft a mobil percdíj, a vezetékes pedig 3,6 Ft. Emellett másodperc alapú és akár 500 Ft-al is fel lehet tölteni... mobilra és pc-re is használható... Egy próbát megér(het)... legjobbpercdijak(.)hu
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
Visszatértem a nyári "álmomból"... Még mindig nem töltöttem fel egyik számlámat sem, de most épp ezen agyalok, mert úgy látom, lehetne spórolni... (nekem még mindig a kapcsolási díjas CallPirates tűnik a legjobbnak a 2 centes percdíjával, mert 10-15 percesek a hívásaim)
A feltöltéshez nyitottam paypal-t, mert bankszámlám nincs, néztem a fizetést, CP-n 12,36 euró, a hanstel-en 3450 Ft, ami (átváltva) most 55ft-al olcsóbb, de (és most jön a csavar) CP-n WebMonay-al csak 1% a kezelési költség, így csak 11,62 euró lenne a feltöltés... De a WebMonay-hoz nem találok normális magyar leírást a regisztrációhoz, és az is kérdés, hogy Mo-on lehet-e közvetlenül fizetni, (mint pl. paypal esetében Unicreditnél) milyen feltételek vannak. Ahogy néztem póker oldalakon megszokott a webmonay... Van valakinek tapasztalata velük? (akár telefon feltöltés, akár póker, vagy más kapcsán tudna felvilágosítást adni az eligazodáshoz?)
Vagy ne dekázzak ennyire? -
andatti
senior tag
Picit visszaolvastam, de már nem tudtam módosítani az előző hsz-em...
Nekem kapcsolási díj nélkül 500 perc lenne benne a 10 eurós feltöltésemben, amit módosítanak a +áfa és kezelési költségek, ha a bruttó 11,79 eurós (legkedvezőbb Webmonay feltöltéssel) költséget osztom el a percdíjjal, akkor az írt 0,02 eurós percdíj 0,023 euróra változik, ezt árnyalja a hívásonkénti kapcsolási díj, ami 0,039 euró, azaz 1,6 perc beszélgetést "vesztek" minden hívásnál... De összehasonlítva más (a többi, drágább percdíj miatti) ajánlatokkal ez a veszteség erősen csökken, illetve minél hosszabb egy hívásom, (esetemben átlag 7-15 perc, ritkán 20 perc) annál kisebb a "veszteségem"...
A paypal-os 12,36 eurós össz költségnél tovább emelkednek a számolt díjak...
Ezt azért írtam meg, hogy (mint korábban másoknál) javítsatok ki, ha valamit rosszul írtam, vagy rossz volt a gondolatmenetem... -
andatti
senior tag
Háát, hiába olcsó(bb) a webmonay-os telefonos feltöltés tényleg nem fog menni, Paypal-t és westernUniont pl. nem fogad el...
Ahogy itt olvastam ez inkább a pénzmosásra jó mert teljesen anonim... Illetve, ha én fizetek vele, akkor 0,8% jutalékot von le... (akkor meg fölösleges is...) Persze, lehet, hogy rosszul értettem, mert ez is angolul volt írva... -
andatti
senior tag
válasz andatti #1035 üzenetére
Nna,
belefértem az 5 percbe,egy másik fórumon leírták nagyjából... 10. és 13. hozzászólásban... de a jutalékot levonja az átutalásnál, akkor pedig nem lesz olcsóbb, hanem lehet, hogy még drágább... és duplán kell regisztrálni, idegen nyelv és sokszoros macera... pffff....[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
válasz andatti #1034 üzenetére
No, akkor újra nekifutok:
Callpirates Paypal-on 10 euró feltöltés 12,36 euróba kerül, azaz bruttó ennyi. Nettó 500 perc telefonálás lenne, kapcsolási díj nélkül számolva...
Akkor kapcsolási díj nélkül 1 perc teljes költsége (a 12,36 eurót vissza osztva) 0,0247, azaz kb. 0,025 euróba kerül,
a kapcsolási díj pedig 1,57 perc perc "veszteség" hívásonként.Az ActionVoip-nál 10 eurós feltöltés (gondolom) szintén 12,36 euró paypal-on, ezért lehet 285 percet beszélni. Így 0,0433 euróba kerül 1 perc beszélgetés. "veszteség" nincs.
Akkor 10 perc beszélgetés, (ami nálam szinte alapból ennyi):
Callpirates: 0,286 euró /0,247+0,039/ 12,36-ot vissza osztva...
ActionVoip: 0,433 euró 12,36-ot vissza osztva...Jól számoltam? (Vagy megint elnéztem valamit...) csak ez a két szolgáltató jöhet szóba, mivel pc-re kell és nem mobilra...
update: Köszi McLaca mindkét hsz-t!
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
Köszi!
Én is callingcredit-et akartam eredetileg, de aztán rá kellett jönnöm, hogy pc-re nincs kliens, és mobilon használható (leginkább)... Egyszer írta itt nekem valaki, hogy a mobilos is jó pc-re, de nekem nem sikerült a telepítés és béna voltam hozzá... Így marad a callpirates, kapcsolási díjjal... De a te 13 percednek majd még utána számolok, mert szerintem hamarabb megéri a CP.
Amúgy nem tudom mi lesz az induló voip szolgáltatóval, azóta sem hallottam felőlük, csak a hirdetések mennek ezerrel. Illetve egy híradásban mondták, hogy jön a mobilpiacra egy voip szolgáltató, ami ismét átrendezheti majd a percdíjakat, szóval alakul, alakul, csak, hát az engedélyek megszerzése nem egyszerű... De az ő 12 Ft-os percdíjuk rövid hívásokra tökéletes lesz/lenne... -
andatti
senior tag
válasz andatti #1040 üzenetére
Háát, ha az összköltséggel számolok, azaz a 12,36 eurós feltöltést osztom tovább, mivel nekem ennyibe került a 10 eurós telefon feltöltés, akkor 7 perc alatt éri meg a Calling Credit
CallingCredit 0,025-ös percdíja 10 eurónál 400 percre elég, Bruttó: 12,36 euróval számolva 0,0309 Euró/perc
Ez alapján
7 perc telefonálás CC= 0,2163 euró /0,0309*7/
7 perc telefonálás CP= 0,2119 euró /0,0247*7+0,039/A kapcsolási díjon nincs áfa és egyéb költség, tudomásom szerint.
Update: Jah, az árfolyam változással nem számoltam, hanem, mint írtad is, azonos időben való, azonos feltételekkel és feltöltéssel számoltam...
[ Szerkesztve ]
-
andatti
senior tag
nekem a múltkor is ezzel a "'simán beenged"-del volt bajom, mert azért "félek" kidobni 3500 Ft-ot az ablakon, (a callingcredit-es feltöltésre) mert, ha nem működik, akkor a callpirates-hez megint fel kéne töltenem ugyanennyivel, míg az előbbi elveszne... Ráadásul a két acc, (szerintem) nem mehetne egy pc-s kliensen, mert összekeverednének, talán itt is volt hasonlóra példa a fórumon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- UItra 9 185H / 32GB DDR5 / Intel Arc GPU / 1TB SSD - Beelink mini PC
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3060 6GB FHD 144Hz!
- 6 gen i5 ös 14 os Acer TravelMate X349-M (Kijelző sérült)
- 10 gen ACER ASPIRE 3 A317 Laptop
- Apple iPhone 14 Pro Max 128gb - Újszerű, számla, garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest