Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz Guszti #15438 üzenetére

    Van a hivatalos Caller ID, amit szerintem a PSTN-GSM-akármilyen-szabvány tartalmaz (régen tanultam már ezt), ezért a nyilvános telefonhálózaton működnie kell, mégpedig univerzálisan, azaz a Burmából jövő hívást is helyesen kell beazonosítania a magyar központnak. Ez az, amit a Delmont az beazonosított, ellenőrzött számod alapján küld ki (ami club1-hez hasonlóan számomra is érdekes), vagy titkol el, de ennek szigorúan szolgáltatói körben kell szerkeszthetőnek lennie.
    Ezzel kapcsolatban két érdekesség: Egyrészt rendszeresen kapok üres CAller ID-vel hívásokat, aminek nem szabadna előfordulnia, legalább egy "Privát/Titkos/Ismeretlen/Rejtett szám" kijelzése ott kellene, hogy legyen, másrészt konkrétan tudok olyan internetről elérhető szolgáltatásról, ahol szabadon be tudom állítani, hogy mi legyen a Caller ID-m -- és tudok ezzel kapcsolatos komoly visszaélésről is.

    A másik a Display Name, vagy hívjuk, ahogy akarjuk, amit ugye egycsomó SIP-kliens és -szolgáltató támogat. Ez egy extra mező, nagyon sok telefon meg sem tudja jeleníteni, és ami nagyon fontos: nem szoríthatja ki, írhatja felül a Caller ID-t. Magyarán, ha én beírom ide, hogy "RENDŐRSÉG", a hívott félnél ez csak másodlagos információként jelenhet meg, a Caller ID-nak, azaz a hivatalos telefonszámomnak vagy a "Privát szám" jelzésnek is ott KELL lennie.
    Ezzel kapcsolatban az az érdekesség, hogy a Called ID szerintem mindig kimegy, legfeljebb van egy flag, ami arra utasítja a fogadót, hogy ne jelezze azt ki -- így lesz a "Privát szám". Tudok ugyanis olyan előfizetőkről (és még csak nem is hatóságok!), akik a letiltott Caller ID-jű hivások számait is látják, nekem személy szerint volt is ezzel kalandom az egyik kereskedelmi rádióval, ahol a telefonos kisasszony simán visszaolvasta a rejtett számomat. Az, hogy ez a Delmontnál hogyan megy, nem tudom.

    Próbálok ezzel kapcsolatban még több részletet megtudni.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák