Új hozzászólás Aktív témák

  • Aljasvip

    senior tag

    válasz Zalaym #68502 üzenetére

    Ha tényleg vízhűtésben gondolkozol, akkor az a ház túl kicsi lesz, egyszerűen nincs benne hely elég radiátornak.
    Előre tuti befér egy 360 vagy 280 radiátor, akár 50mm-es is, de az nem lesz elég, felülre is kellene tenni, ahol tuti nincs hely neki, bármit is ír a leírás. Ezt le tudod csekkolni te is, csak egy hátsó nézetet kell megnézni a gépházakról.

    Pl itt az én házam, Phanteks P600S, ahol ~60mm hely van az alaplap felett, így egy 30mm vastag radiátor és egy standard 25mm magas ventilátor még épp befér:

    És itt az általad linkelt ház, ahova szerintem semmi nem fér be fentre:

    Látom, hogy a leírás szerint 120mm széles radiátorok mehetnek oda, de ezt nehezen hiszem el, az oldal nézetet megnézve is viccesen kicsi ott a hely.
    Vagy a VRM bordába, vagy a RAM-okba bele fog ütközni a hűtés, és még a csövek elvezetéséhez szükséges helyről szó sem esett. (lágy csőre gondolok itt elsősorban)

    Szerintem ha ilyen komoly gépet építész, ahhoz egy komolyabb ház illene, azok pedig 45-60k-tól kezdődnek.

    Én 2019 végén írtam össze egy listát utoljára olyan házakról, amik egyáltalán szóba jöhetnek vízhűtés építéshez, és még nem a rack tower kategória (mint pl az Enthoo Pro):
    Phanteks P500A/P600S, Be Quiet Base 500/600/800/900, Fractal Define 7 (ha kell a sok hely akkor az L, XL verzió), Lian Li O11 (XL)
    Van még sok másik is biztosan, de nekem csak ezek tetszettek.

    A keretet úgy számold, hogy a CPU blokk minimum 25k, a pumpa is kb annyi (DDC, mert occó kell), és csatlakozókból is minimum 40k lesz a költség (itt lehet számolni 3k/db áron, és legalább 14 fog kelleni).
    Ez egy nagyon drága hobbi, kár volt beleugrani vakon.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák