Új hozzászólás Aktív témák

  • Weareus

    addikt

    válasz syC #49825 üzenetére

    Bármilyen átlátszó csövet használhatsz, bármilyen löttyel, el fog színeződni előbb-utóbb. Ezt Tody56 is megerősítheti: nem kevés tapasztalata van ezekkel. Persze nem mindegy hogy milyen az a cső (most pont a Tygont az ára miatt értem, mert hogy drága ehhez) és mennyi idő alatt mattul/színeződik meg. Nálam a Tygon csövek hosszú évekig bírták desztvíz-etanol kombóval mindenféle adalék nélkül a fakulás/színeződés legkisebb jelét sem mutatva. (Persze ez sem igaz: egy darab gyári új csövet mellé rakva nyilván látszott volna a különbség, de amúgy meg nem.)

    A baj - a törés :B - akkor következett be, amikor egy szerelés után a pumpa molexét slendrián módon dugtam össze a betáppal és üzem közben - persze egy sok órásra tervezet kőkeményen gépigényes gameplay alatt - azt vettem észre, hogy valami iszonyatos entalpia (hőmennyiség) áramlik lüktetve az arcom felé a kb. másfél méterre lévő géptől (nem volt gépházam), kellemesen friss, égett szagot hozva magával.

    A vga nyáklapjának a hátulsó részét tapperoltam meg először (a gpu-nál): hiba volt! Konkrétan eltűnt az ujjbegyemről a bőrlécrendszer. :DDD
    A pumpát gyorsan bedugtam és miután pár perc alatt emberi hőfokokra hűlt a szisztem, folytattam tovább az ólomosztást.
    Na, ezután - másnap reggel - realizáltam, hogy a Tygon csöveim egyes szakaszokon (cpu és vga blokk után) konkrétan megfeketedtek.
    Utána még hónapokig használtam bontatlanul, mert a keringés rendben volt.

    Soul of the mind, key to life's ether. Soul of the lost, withdrawn from its vessel. Let strength be granted, so the world might be mended. So the world might be mended.

Új hozzászólás Aktív témák