Új hozzászólás Aktív témák

  • Leon77

    őstag

    Sziasztok!

    lenne pár kérdésem. Jelenleg van egy merev csöves hűtésem 3 darab 360-as 45 vastag réz radival(pullban) és egy 240-es 45-ös réz radival. Egyenlőre csak hőmérőm van. A teljes rendszert 12/10-es rézcsőből csináltam, hajlító híján a kanyarokat forrasztott idomokkal oldottam meg.

    Egy ddc 4.0 hajtja a vizet. Ezt úgy csináltam, hogy a ház alá építettem egy plusz keretet és abba ment a 3 darab radi, a házban meg a 240-es van.

    Első komolyabb épített vizem, már hónapok óta jól muzsikál, de beépítem az asztalba. Nem viszem sehová sem. A gép az egyik oldalt a radik (immáron 4 darab 360-as és egy 240-es) a másik oldalt kapnak helyet, középen, meg én.

    Lesz benne vagy 4 lityi folyadék szvsz. Nincsen szükségem automatikus vezérlésre, jó nekem az, hogy manuálisan tudom állítani a pumpa feszültségét és a ventik fordulatát.

    De áramlásmérő az kéne, ha dugulás van, akkor lássam. Ki is néztem egyet: [link]

    Nos ez hogy működik? Csak rákötöm az egyik alaplapi ventilátor csatlakozójára és nézem az rpm-et mondjuk hw monitorral? Vagy van hozzá külön szoftver?

    Jelenleg sima alkohol és desztvíz kombó van benne. De lehet színezném is adalékkal, hogy szép is legyen, mert az alaplap saját építésű egyedi elrendezésű plexi kuckóban lesz táp nélkül, pontosabban az rejtve lesz. (az asztalban). Szeretek barkácsolni.

    Na de, ha színező, mit érdemes venni, mert láttam csúnya lerakódásokat már itt a fórumon, ha esetleg valakinek van valami pozitív tapasztalata, kérem ne tartsa magában.

    Aztán még egy. Jelenleg a ddc 4.0 maxon megy és így nem éppen halk. (cserébe amíg hajlékony csöveim voltak, laposra "szívta" őket olyan erős). Órák után is csak kéz meleg a szivattyú. Beszigetelhetem vajon rendesen? A víz őt is hűti gondolom.... vagy nem úgy van kialakítva? Gondoltam szépen körbe lemezelem és ellátom hangszigetelő szivaccsal, esetleg egy kis ventivel minimális szellőzés csinálok.

    Köszi a segítséget.

    [ Szerkesztve ]

    Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó

Új hozzászólás Aktív témák