Új hozzászólás Aktív témák

  • DigitXT

    félisten

    válasz Iginotus #36821 üzenetére

    Igaz, lehet olyan alaplapi szabályzó, hogy azt mondod neki, menjen 2000 rpm-en ez a "venti", és akkor addig állítgatja a feszt, míg annyit nem megy. Mondjuk DDC esetén leveszi 6V-ra. Kritikus persze, hogy fordítva is működik-e, azaz nem 6V-ról indítja, hanem 12-ről, mert a legtöbb DDC nem szeret elindulni 6V-ról! Ha RPM-alapú a szabályzás, akkor persze érzékeli, hogy nincs jel: felnyomhatja a feszt, aztán visszacsökkentheti 6V környékére, ha már beröffent a ketyere.:R Szóval igen, működhet így is.:K De nem mindegy, hány W-os a szivattyú, mert tönkre lehet tenni az alaplapi ventikimenetet túlterheléssel... (Van amelyik tud 2A-t, az elvileg 24W leadásával is lazán elvan. Viszont ha szabályoznia is kell nagyobb teljesítményfelvétel esetén, az okozhat extra melegedést a VRM-en.)

    Szerk: fejjel lefelé ne! És ha elforgatod, a csonkok ne nézzenek lefelé. Minden más elvileg nem probléma, de ezt a kettőt nem szereti.:N

    #36825: persze, úgy is működik, fordulatszámot fog kiírni, csak ráhatása nem lesz. Szerk: arra jó, hogy ha leállna a szivattyú, tud riasztani, meg lekapcsolni a gépet.:)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák