Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog (1)

    miota beraktam a 290xet nagyon hangos lett a gep.

    a vazlati kep kb ilyen:

    a haz egy Cosmos RC1000, viszont megkapta a Cosmos S (RC1100) oldallapjat, na azota lett eleg zavaro a pumpa. az oldallaphoz tartozo Cosmos S megvan, szoval ha kell, akkor at tudom rakni abba a gepet (csak annak a tetejen kevesbe fer el a kormanyom). ket haz egymas mellett

    Csendet akarok, SFlex / minosegi 140es ventibol kb 650-700rpm ami oke.

    A radi egy 280as black ice GTS (280x30) illetve egy EK coolstream (120x45)

    van bent egy harom szenzorral szerelt LianLi TR5 a hazban: ez alapjan a vinyok alatt a belepoknel szobahonel 30 fokig mentek az eredeti oldallappal, kozvetlenul a VGA nyakja folott es a CPU VRM folott 50 fok korul mozogtak (ahogy en latom megallt bent a meleg). Miután felraktam a Cosmos S oldallapot egy 700rpmes 200mmes NZXT ventivel a belépő oldal maradt 25 fok korul, míg a kilépő beállt 30 fokra. ez már teljesen jó eredmény szvsz.

    Az alaplap (Gigabyte X79UP4) nem hajlandó voltage modeban 12Vnél kevesebbet adni, tehát nem tudom vele leszabályozni a pumpát. a ventiket két zalman mfc1plusról vezérlem, ezek szépek, csak éppen a 0.5Vt csatornánként már nem bírják (tapasztalat egy Papst 4312vel).

    A 290x amíg nem terhelem tövig addig nem hangos (2200 körül marad), viszont 95 fokig megy fel és sajnos felfűti a házat. Ha cserélem a hűtést lehet bukom a garit, plusz drága is lenne, cserébe halk. furmark alatt jelenleg 510Wot fogyaszt a rendszer, iszonyatos étvágya van a kártyának.

    Szóval ez a helyzet. Amin agyalok:
    - A 290x kap egy EK blokkot backplatevel
    - A házra megy egy EK RAD HOLDER hátra a kilépő 120as és kap egy EK 120 Coolstream XTXet
    - VAGY veszek egy Phobya extreme nova 1080at (macska van, nem jó ötlet)
    - VAGY megyek a Cosmos Sbe és kap egy EK 360 XTXet
    - A pumpat cserélem EK D5re (1500rpm minimum, nem tudom mennyivel lenne halkabb)
    - Nem cserélem a pumpát, viszont veszek egy Lamptron FC Touchot vagy egy aquaero 5/6 prot. igazabol lehet a lamptron is elég lenne, vízhős értékek annyira nem problémásak, inkább az a baj megáll a házban a meleg.

    Másképp: kb 7 éve foglalkozok aktívan géphűtéssel, ezalatt elfogyasztottam pár rendszert (a Cosmosban ez a harmadik kompett szett ventim mert nem voltam elégedett), most viszont a bemelegedő ház, a baromi meleg videokártya és az alternatív oldallap miatt túlzottan kihallatszó pumpa feladta a leckét.

    Ötletekért, tippekért, "esetleg az nem lenne jobb" megoldásokért előre is köszi. :R

    Már voltam itt kb 2-3 hete a videokártyás iterációk közepén, végül 295 nem lett, de kezdek kifogyni az ötletekből / megoldok egy problémát és jön még egy.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák