Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
spanglee001
addikt
válasz baboss #19902 üzenetére
Ja nem írtam, hogy 3,5 x 1,5 méteres fóliát vettem, elég lett kívül belül plusz az asztallapra is.
A végeredmény egyelőre [link]. Majd kábelharisnya és elrendezés, ha lesz türelmem.
De még gondolkodom, hogy ráhúzok sárgával csíkokat, olyan "dangeres" félétnetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Snip3r_HUN
addikt
válasz - = Zk = - #19949 üzenetére
Vidd el a gyáriakat magaddal a csavarboltba, nagyobb eséllyel találsz, a H80-nál anno mikor meglátta az eladó a mintacsavart rögtön azzal jött hogy "jaj már megint vízhűtés csavar" . De hogy milyen fajta kellett hozzá arra már nem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
In space, no one can hear your coils whine... | HP Omen 15 | PS4 Slim 1TB | Huawei P20 Pro
-
- = Zk = -
félisten
válasz mrbig25 #19950 üzenetére
+(#19952) Snip3r_HUN
köszönöm, Urak. eképpen fogok cselekedni
bár 8db csavar miatt, nem nagyon tudom, kire akaszkodjak rá
[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
hellboy0415
aktív tag
Hali. A kérdésem a következő lenne. Szerintetek ez a csatlakozó ami a 1046-os pumpához van jó lehet a ehheim hpps 12 v pumpához?
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
hellboy0415
aktív tag
Hahóó mindenki alszik vizes fronton?
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #19956 üzenetére
Én írni akartam csak akkor még rossz volt a link. Elvileg jó hozzá, mert ugyan az a kimenet mindkét szivattyún. És képről nézve ez is a hosszú menetes cucc, tehát akkor jónak kell lennie a szivattyúba, mert a HPPS-nek is ilyen van. Ez a legnagyobb baja ennek a szivattyúnak hogy egyik ága se szabvány de szerencsére van sokféle átalakító csak szinte mind németből kell rendelni. Mondjuk én már nem fogok vele többet szopni.
Jó kis rendszer volt ám kolléga.[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #19957 üzenetére
Szerinted érdemes venni rá, vagy esetleg vegyek egy másik pumpát? Azért lenne jobb mert ez a jelenlegi rendszerem legkisebb pontja. Itt még nyolcas a belső és 2 centi után már 13mm. Lenne érdemleges javulás? Jó volt az tuti mert az egyik radim tőled van de lehet még a pumpa is? Azt nem tudom biztosra...
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #19958 üzenetére
A szivattyú nem, az másik taghoz ment, de ő is járkál ide mondjuk.
Mivel elég sok radid van és jó hideg marad a víz annyira nem probléma szerintem az áramlási sebesség. Úgyhogy szerintem ne cseréld le a szivattyút, pláne ha most is meg vagy elégedve vele. Az a helyzet nagyon nem is tudnád mire, az EK/Phobya szivattyúk nem sokkal tudnak többet eleve hasonló felépítésűek, esetleg a nagyobbik EK4.0 vagy Phobya400 szivattyúra lehetne, de az meg már hangos egyesek szerint, a 10W-os DDC megint csak hangos (hangosabbak a HPPS-nél), a D5 lenne nyerő de az meg túl drága hogy csak úgy lecseréld.
-
spanglee001
addikt
válasz #90933760 #19959 üzenetére
Az ek dcp 4 néma !!! Nálam meg lehet hallgatni A corsair SP 120 ventijei leszabályozva 1100 ra, hangosabbak (dízel hangjuk van ) csere is lesz valami valóban némára
Viszont nem értem ezt a csövezés méret témát , ha van a rendszerben egy valamilyen blokk amiben ugye szűkebb a járat, vagy egy csap az is szűkít rendesen, akkor hiába teszel elé tűzoltótömlőt a kis lyukon ugyan annyi víz fog átmenni , az fogja meghatározni az áramlás sebességét szerintem.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
hellboy0415
aktív tag
Soknak nem nevezném mert vannak itt emberkék akik ugyebár MO-RA radikat használnak és ahhoz képest én sehol sem vagyok. Lehet veszek 2 átalakítót azt majd meglátom mi történik. Mivel a vga nincs a körben"még" elég hidegnek mondható a víz 22-29 fokos szokott lenni még nyáron is. Azért kell 2 mert én gyagyás 2 pumpát használok biztos ami biztos. Hátha az egyik nem indul el. A D5 nagyon drága lenne nekem és nem is igazán jön be valahogy....
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #19961 üzenetére
Ha két szivattyú van sorba kötve akkor ne is cseréld el jó az úgy. Vedd meg az átalakítót. A másik szivattyúba már van átalakító?
-
ViZion
félisten
Baumaxban láttam múltkor keringető szivattyút, 15k-ért. Hangot nem tudom, illetve ez ugye 230 V, de szabályozható 3 fokozatban. A saját keringetőm mondjuk Grundfosból valami jobbféle (még nem ez a nagyonintelligens...), az is halk. Lehet ilyennel kellene mókolni. Sajna hülyén jöttek össze a dolgok, mert akartam egy keringetőt (nem PC-be), de kocsira kell herdálnom a héten.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #19962 üzenetére
Nincsen, most adnám le a rendelést csak az istenért sem jövök rá, hogy milyen menet a szívó csonkon az a vastag csőben lévő menet és hát hülyeséget nem szeretnék venni. Nem egy vastag a csövezésem csak 13mm a belső átmérő. de nekem elég. Igen 2 darab HPPS dolgozik össze kötve elméletileg ezzel segítve egymást. Azt viszont nem tudom, hogy jó e az ha az egyik AUTO módban indul a másik pedig normálban dolgozik. Ugye indulásnál a normál felpörög és megy...az auto meg a másik nyomását érzékelve indul el egy számára optimális fordulaton. Ez baromság? vagy hogyan van ez? Mind kettő legyen AUTO vagy normál?
Samsung S20 ULTRA
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #19964 üzenetére
A 13 az egyik legvastagabbnak számít víznél. De akkor miért 13/10-es csonkot veszel? Nem 10-es csöveid vannak akkor? Mert nem mindegy. Amúgy a 10-es is elég.
Mindkettő legyen normálon inkább.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz #90933760 #19965 üzenetére
Igazad van én néztem be húúú ez baromi ciki a külső az 13mm a belső 10. Az elég vékonyka nem? Amúgy én úgymond olyan élelmiszer ipari csövet használok olcsó és nagyon rugalmas is és nem törik.... nem mattul be ez a legjobb benne. Akkor zsibbantok pákát a meló helyről és szét kapom.
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
Gjani01
csendes tag
Tudom, h komplett hűtésről van szó, de a teljesítmény tekintetében biztos tudtok okosat mondani
AMD fx-8120 processzorra szeretnék minél olcsóbb vízhűtést, mert kicsit zajos a gépem
(tulajdonképpen nem számít, h mennyire hangos maga a vízhűtés, mert úgy is kikerül a 4 db 12cm-es venti a Cooler Master Hyper 212 EVO-mról).25-28°C-s meleg a szobában a max, nyári extrém, szóval nyáron mondjuk lemondok a tuningról, de azért minden mag menne.
Huh, elég zavaros írás lett, szóval a kérdésem valójában: A fent leírtakat figyelembe véve milyen, viszonylag olcsó komplett vízhűtést ajánlotok?
Csak processzorra tennék, és nem nagyon akarok otthon építeni, nehogy eláztassam gépem.
[ Szerkesztve ]
Légy bátor, aligátor
-
törölt tag
válasz hellboy0415 #19966 üzenetére
Nem vékony, a vizesek többsége azt használja, nem sok értelme vastagabbnak mert a csatlakozók keskenyebbek az 1/4-es menetbe. 13-as belső csövet nagyon ritkán használnak, nem is tudom itt használ-e valaki egyáltalán. Nagyon keveset segít, de nem éri meg. Ekkora csőnek 3/8-ad vagy 1/2-ed csatiknál lenne értelme, de ilyen blokkok, szivattyúk, tartályok stb. meg ritkák. Meg el lehet érni a 10-es csőben is akkora áramlást ami megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
Gjani01
csendes tag
Ha valami hiba esetén elkezd folyatni egy házilag épített vízhűtés (olyan hiba, amire a gyártó nem ad garanciát) és én épp nem vagyok otthon, így az összes víz gond nélkül belefolyhat a gépbe, akkor az mennyire teheti tönkre
Tegyük fel, hogy olyan helyen folyik, ahol nem szépen kicsöpög a házból, hanem végigtolyik a hardvereken.
Légy bátor, aligátor
-
ViZion
félisten
válasz Gjani01 #19969 üzenetére
Ha nincs bekapcsolva a gép, akkor semmi nem lesz. Bekapcsolt állapotban már rizikó, főleg, ha vezető is a folyadékod. HDD tutira utálja a vizet, tápnak sem használ, de nem tud belefolyni. Esetleg prociról a VGA hátuljára
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz Gjani01 #19972 üzenetére
pl. megsül a proci, mert nem viszi el semmi a hőt...
A CPU + VRM + NB + VGA már pofás kis beruházás, olyan 60-80k-tól indul ha aprón ócón összerakod.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
spanglee001
addikt
válasz ViZion #19973 üzenetére
De az nagyon olcsó, nagyon használt, nagyon szerencse kell ennyi pénzért megépíteni.
Nemrégiben készültem én is el, hát fogtam a fejem, hogy miért nem vettem inkább egy autót csak hűtés árán.
Dehát jó a metró is
Viszont nemhiszem hogy megsülne a proci, lekapcsol, vagy újraindít, és a bios előtt F1 es üzenettel várakozna szerintem.
Én EK lötyivel fürdettem meg immáron negyedjére a hardvereket, ebben lap előlapi panel vinyó és vga tartozik.megtörölgettem őket, kb fél órán belül inditottam, hálistennek hiba nélkül. Pedig a vga 8 pines csatijából önteni kellett a lötyit, ilyen ha hajnalig küszködik az ember, hogy minden jó legyen, de még fel is akarja tölteni meg beindítani félálombannetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
F e Z o
veterán
válasz spanglee001 #19974 üzenetére
Ezzel az Általad csak "nagyon használt" jelzővel valahogy nem értek egyet. Én pl egy rakat cuccot használtan vettem, majdnem mindet bolti ár feléért, s mindegyik patika állapotban volt és van. Laing d5 réztetővel, 1/4-es csonkkal, HF csatival (17k), Phobya 240-as radi (12k), Heatkiller gpu blokk (8k), HF csatik (3k/10db). Ésszel is lehet vizet építeni, nem csak Mastercard-dal.
Elázás és túlmelegedés esetére az AIDA64-ben van olyan funkció, hogy ha egy alkatrész elér egy bizonyos hőfokot, akkor be tudod állítani, hogy mit csináljon. (pl. kapcsolja le a gépet.)
[ Szerkesztve ]
H2O über alles!
-
törölt tag
válasz F e Z o #19976 üzenetére
Az lehet, de használtan meg elég korlátozott a választék és sokszor várni is kell mire valami jobb cucc felbukkan. Tudom jól milyen ez, én is mindent használtan veszek és rengeteget szopni ezzel. Neki megérte a szabadság az hogy kifizetett +30% árat és válogathatott kedvére az újakból. Meg hát akkor is azok újak.
-
Lacyka
aktív tag
Sziasztok,
Bocs az offtopicért. El adnám a vízhűtésemet, de passzolom, hogy mennyit kérhetek érte.
Beáraznátok nekem darabonként és/vagy egyben? Köszi és mégegyszer sorry.
Innovatek Konvekt O-matic
Magicool 2*12 cm-es radi
Innovatek Single radi
Eheim HPPS Plus pumpa + RGB O-matic tartály
Innovatek XX-Flow Cpu hűtő + 775-ös lefogató
Ramhűtők 4 memóriamodulra
Innovatek Graph O-matic GPU hűtő
Alphacool Chipset hűtő
Zalman GWB-3 és RWB-1 GPU hűtő
SilentStar HD-Dual rev 2.0 HDD hűtő és halkító
Thermaltake AquaBay M4 HDD hűtő
Csőtartály
Laing Delphi DDC-1 pumpa
Átfolyásjelző
Corro-Fluid 50 ml
Csatik (10x8-as) hollanderes:
-16 db 90 fokos könyök
- 6 db egyenes
- 6 db rúgós törésgátlós egyenes
Zalman ZM-MC1 ventiszabályzó
USB VFD és vezérlő 4x20-as kék/fehér
2x12 cm-es ventilátor^.^
-
spanglee001
addikt
válasz F e Z o #19976 üzenetére
Az hogy egy 30k heatkiller blokkot 8k ért beszerezni az túl megy szerencse határain
De szó volt még a VRM, és NB hűtéséről is.
Amit leírtál az 40, ehhez még jön a 2 blokk, plusz csatik (300ft \db ???),(nálam csak a 20db csati 50k volt ) és akkor se cső se lötyi, se tartály
Akkor lassan ki is merítette a szerencse határait, ha tartani szeretné az említett keretet.
Meg amire használtból talál pont az ő vga-jára blokkot, az kivárós...[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
F e Z o
veterán
válasz spanglee001 #19981 üzenetére
Persze, nem kellett volna ilyen drága szivattyút sem vennem, elég lett volna egy 8-10k-s is. A blokk univerzális tehát nem 30k - amin szintén bukik minden cserekor az ember - csak 15-17k boltban, vga vrm borda házila passzív aluborda. A csatikkal sincs semmi gond, egyszerű negyedcollos kúpos csati, rendben teszi a dolgát, azaz nem ereszt. NB, vrm hűtésére elég a házszellőzés, egyébként is korlátoltan megy a tuning nálam. (Itt még csak gyári léghűtéssel.) Nem piszkálódásképpen írom mindezt, csak ne mondjátok már azt, hogy csak 100-150k felett lehet összehozni egy normális vizes rendszert.
H2O über alles!
-
hash99
senior tag
válasz F e Z o #19983 üzenetére
Ebben egyet értek. Használtan új ár feléért össze lehet hozni egy fasza vizet. Prociblokk szokott lenni aprón jó félék is jó áraon. Radik kb. fél áron mennek. Tartály szintén nem egy nagy történet. DDC pumpák 5k-ért mennek de D5-t is kapsz tuning tetővel 18k-ért. Egyedül a vga blokk ami necces a többi megvan 50k-ból és nem gány.
Mondom ezt úgy hogy 230k-ba állt meg az első 2 körös rendszer mert pumpákon kívül minden új volt és kb. 120k-ért lehetett volna eladni ha találok vevőt...
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
válasz F e Z o #19983 üzenetére
Nem haragszom, mindenki nyugodtan elmondhatja a véleményét tapasztalatát, ezért van a topik.
A "normális" ára bizony ott van
De ahogy mondtad megoldható olcsóbban is hasonló hőmérsékletek , de ott van az, hogy passzív bordák, ház szellőzés stb, az nem vízhűtés
Pl Alaplapi VRM, NB a sbertooth fx 990 r.2, valami hiba van mert elég komoly légáramlat kell, hogy ne menjen az egekbe a hőmérséklet, erre akkor jöttem rá, amikor a gagyibájt blokkomat lecseréltem aminek a tetején volt a kis feethűtő venti A fórumokon többen panaszkodtak rá, sajna ennél a lapnál ez van. Vagy fújatod vagy szivat ,ezért maradtam a víznél. Plusz kisházban, nem mindenütt lehet megoldani a szellőzést normálisan, de a radit kívül el tudja helyezni, bennt meg a blokkok elférnek.
Nem piszkálódás csak vélemény.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Cyberneko
tag
válasz spanglee001 #19981 üzenetére
Amugy, minek kellett 20 csatlakozo? Ugy ertem, az en szamitasom szerint az legalabb 2 gepre is eleg.
-
adatfalo
senior tag
Hello!
Egy ártalmatlannak tűnő memóriatuning után a pumpa (EK DCP 2.2) nem akart elindulni, még szerencse, hogy egyrészt a venti szabályzó is pittyegni kezdett, hogy az rpm 0-án van, valamint ahogy belépett a windowsba láttam, trixx-en, ahogy 5 másodpercenként ugrál 1-1 celsiust a gpu hőmérséklete.
Visszaállítottam UEFI default-ra a biost, de így se kapcsol be a pumpa, megkocogtattam (jobban mondva, megütögettem... ez se segített rajta) Megpróbáltam bedugni az alaplapba közvetlen, így sincs semmi életjel. Most kicsit hagyom megpihenni, hátha észhez tér félóra - óra pihenés mellett. Van valakinek bármi tanácsa- ötlete?[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
spanglee001
addikt
válasz Cyberneko #19986 üzenetére
Eszközönként 2 kell.
vga, nb, vrm, proci, pumpa, tartály, szűrő, radi (ebbe 3 csati van, mert a leeresztő csap is a radira ment, amin szintén van leengedő cső), áramlásmérő,
Ez összesen 19 db csatiAdatfalo: indítsd be csak tápról, molex csatival rádugod semmi se vezérelje, ha nem megy akkor mehet a gariba.
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
Cyberneko
tag
válasz spanglee001 #19988 üzenetére
Es a homero hol marad? Amugy, oke, igy boven jogos. Ezeknek a felet nem szamoltam bele a sajat szamitasomba, csak a legfontosabbakat.
-
adatfalo
senior tag
válasz spanglee001 #19988 üzenetére
Kipróbáltam egy másik táppal, csak a pumpát kötöttem rá, de meg se nyikkan. Gari persze nincs rá, meg leereszteni se akartam mostanában a rendszert. Nem, hogy új pumpát venni...
Azt nézem, hogy az ilyen "Laing DDC 1T plusz plexi tetővel" ilyen bilincsen megoldások, vagy a plexi tető miatt lehet bele rakni 1/4-es fittingeket?
És nagyon hangos ez a ddc 1t az én kicsi ek dcp 2.2-ömhöz képest?
[ Szerkesztve ]
www.adatfalodesign.hu
-
seniman
veterán
válasz spanglee001 #19992 üzenetére
Nem feltétlen,mert van amelyik olyan mint egy átfolyós közbetét.
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
Cyberneko
tag
válasz seniman #19993 üzenetére
Yep, nalam is olyan. Tehat egy T idom kozepso reszebe ment a homero. Ami +2 csati.
(Aztan mondjuk beleganyoltam a tartalyba (ami egy uditos flakon, omg, de ez mas kerdes... ) )adatfalo: Probaltad mar szetszedni, hogy nem szorul-e? Vagy hogy nem szakadt meg valahol a tapellatasa?
Hatha egy szetszedes, vagy egy forasztas eleg lenne ra.Cris99: En szoktam nezni a csordogalast, es nem tecc. Azt szeretnem latni, hogy aramlik, mint a megnyitott kerti csap. De nem teszi, mert nem hf-es, es arra cserelni meg sokpenz lenne. Raadasul, szerintem a 360-as radiatorom (ingyen kaptam) szerintem vizkoves. Mert most, hogy jon a meleg, visszaraktam, es teljesen megvagyok rola gyozodve, hogy jobban visszafogja a rendszert, mint elvarhato lenne.
Igy kerdes, az ecet kikezdi a radiator barmi reszet, ha beleontom, es hagyom benne egy-ket orat?
[ Szerkesztve ]
-
adatfalo
senior tag
válasz Cyberneko #19995 üzenetére
Igazából addig nem is akarom szétszedni az egész rendszert, amíg nincs meg a csere alkatrész, így legalább 1-2 percre be tudom nyomni a gépet, hogy lementsek valamit ami épp fontos és kell...
Mivel fizikailag nem értem hozzá az alatt amíg a ramot tuningoltam, így kétlem, hogy elszakadt volna a tápkábel, vagy egyszer csak szorulni kezdett volna. Eddig minden esetben bekapcsolt, leszabályozva is ment és tette a dolgát. Most pedig ahogy átállítottam a ram időzítését és újraindítottam a gépet, már nem indult be.www.adatfalodesign.hu
-
SkyS1gn
félisten
válasz Cyberneko #19995 üzenetére
T az megint más... mi ilyenről beszélünk.
Tech addict, $TSLA and Tesla owner, geek.
-
Cyberneko
tag
válasz SkyS1gn #19997 üzenetére
Oh.. ez pontosan mi? Homero? Es a csatlakozo az alaplapra, megy, vagy igy leszedheto a kijelzorol?
(Amugy, jol nez ki, meg kell vallanom)seniman: Oh, thx. Ez megnyugtat. Akkor meg a heten szetkapom az egeszet, aztan had szoljon.
(Gondoltam arra is, hogy siman ecetes vizet keringetek a egeszbe, de ugy emlekszek, hogy az kikezdi a gumitomitest. Meg nem tudom, mennyire tenne jot a csoveknek, meg a pumpa muanyag reszenek. Illetve, azt gondolom, semennyire sem. )
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest