Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz ViZion #20749 üzenetére
Na ja, de 30-40k között akkor se kap normális kártyát az újakból. A régiekre meg nem érdemes költeni, alig normálisabbak az x2-nél. Pl egy 580-at már tök felesleges venni, pedig ennyi pénzért kb az van ami a legerősebb, sőt lehet csak 570 jönne ki belőle. Mindenképp rá kell raknia még egy kis pénzt ha normális kártyát akar. nV ugye köztudottan drágább, de a CUDA miatt meg az kell.
230V-os ventik biztos hogy erősebbek, nem a halk PC-re lettek tervezve hanem valamiféle teljesítményre. De minek neked olyan erős venti? Csak feleslegesen nagy hangja van és leszabályozni is körülményesebb.
-
ViZion
félisten
válasz #90933760 #20751 üzenetére
ehh, csak tervezgetek... van egy nagy 200-as ventim, remélem elég lesz, ha nem, akkor dobok mellé még.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
HollyBoni
veterán
-
törölt tag
válasz HollyBoni #20753 üzenetére
Akkor a 750Ti. A legújabb Maxwell architektúra szóval megvan a finom cudád, teljesítményre az 5850 felett van kicsivel, olyan 7850 szint. Szóval jó középkategória. Újonnan 40k illetve alatta kapható. És hűtés szempontjából 70W, tehát kevesebb mint a procid. FC blokk viszont kétlem hogy lenne rá, de ekkora kártyára egy univerzális is jó a többit meg sünizni kell.
Esetleg GTX660, ez 140W és hasonló teljesítményű, használtan hasonló árú de FC blokk erre se lesz szerintem viszont univerzálishoz meg már azért termeli a hőt. Akkor ott az 570 helyette inkább ami bár 220W de van rá FC blokk is mivel egykori csúcskártya volt.
Aztán nem akarok offolni, innen te döntöd el. -
törölt tag
válasz HollyBoni #20753 üzenetére
Ja nem, csak 60W a 750Ti. Én biztos, hogy ezt venném. Gondold el talán még passzívan is elmenne a két Mora. És akkor elég csak a gépházat szellőztetni, gondolom az most is van.
Írta, hogy 30-40k és nem akar kazánt és 5850 szint felett kicsivel. Sli meg pláne nem.
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz seniman #20757 üzenetére
táp, amit írnak... VICC. Nem kell azzal foglalkozni, a tényleges W fogyasztást (illetve az Ampert) tudja a táp azon az ágon, kész.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
NorDezs
senior tag
Csövet milyet ajánlanátok? 19/13-as Masterkleeren gondolkodom, de most láttam 15,9/12,7-et is. Mennyire számít a falvastagság? Vagy esetleg teljesen más márka ajánlott?
-
HollyBoni
veterán
Kösz mindenkinek a tippeket.
Lehet én vagyok szerencsétlen, de vastag csőnél nálam prociblokkon és pumpán alig vagy egyáltalán nem is fér el egymás mellett a két cső.
-
seniman
veterán
válasz HollyBoni #20764 üzenetére
Mert neked a gyári tetős DDC van,tuning tetősnél már nincs ilyen probléma.A blokkra meg kell dobni két 45 fokos nyakat.
(#20763) mrbig25
Meg talán az a leggyakoribb is,ezáltal ahhoz a legkönnyebb csatikat is találni.
[ Szerkesztve ]
PSN:seniman77-----> https://psnprofiles.com/seniman77
-
hellboy0415
aktív tag
válasz seniman #20713 üzenetére
HollyBoni igaza lehet seniman-nak mert ezek már kicsit idejét múlt kártyák és baromi sokat zabálnak és nagyon melegednek. Szerintem ezek inkább már sokkal inkább relikviák mint jó kártyák"""bocsi tulajok"""" Jó kis kártya páran már mondták itt de azért a 225W-os FULL LOAD nem semmi. Inkább meg sem szólalók, hogy a tiéd sokat evett.
Samsung S20 ULTRA
-
seniman
veterán
válasz hellboy0415 #20769 üzenetére
A puszta adatai alapján én is többre számítottam.Teljesítményben meg üzemidőben is.2 hónap után bemondta az unalmast,de addig csinált egy valag villanyszámlát.Aztán jött az 560-as és körberöhögte teljesítményben,zajban,meg fogyasztásban is.Ha nem fújtak volna új szelek el sem adom,most egy 5670-es van helyette szükségkártyaként,de meglepő,hogy nem sokban marad el tőle.A következő már talán vízkompatibilis kártya lesz
[ Szerkesztve ]
-
hellboy0415
aktív tag
válasz HollyBoni #20742 üzenetére
Most meg leszek kövezve de én nem vettem még "gyári lötyit"" mert itt sokat olvasgattam és kicsapódik eldugul a blokk,,,meg sorolhatnám. A lényeg fogtam egy szép kék filcet simát nem alkoholost és ami benne volt festék kinyomtam a folyadékba szép kék nem rakodik le nem dugul el és bármikor kilehet mosni nem problémás és olcsó. 6 havonta szedem szét a rendszert kimosom és semmi baja nem volt eddig. vagy ez nem az épített vizesek topikja? Ahol csináld magad és akkor beszélgetünk veled? ű
(#20770) seniman Szerethette a hasát, nekem nem volt soha de most a TOXIC kap FC blokkot
[ Szerkesztve ]
Samsung S20 ULTRA
-
Matisz77
aktív tag
Hali rendeltem egy iylet [link] és ha jól értem akkor nekem nem kell vennem még külön hátlapot a rögzítéshez 770Gtx-hez?
-
ViZion
félisten
Valakinek van tapasztalata esetleg, hogy a víz mennyiség növekedésével mennyire "tolható ki" a passzív üzem? Gondolok itt arra, h a 360-as radival játszani max. fél órát lehetett, a Phobyával a rendszerbe bő 1 l víz ment, ami kb. 1,5 óra BF3 volt passzívan... ha raknék hozzá még 5 l vizet, akkor vajon mi lenne?
-
spanglee001
addikt
válasz ViZion #20780 üzenetére
csak óvatosan a passzív játékkal, nekem passzívan megy rendszer, és játéknál benyomom a ventit.
Sajna ezt ma elfelejtettem, megállt a kép mint a halszeme 50k minusz
alaplap proci hibát jelez, a procit teszteltem az jó, a lap megy gariba ha megcsinálják ha nem vennem kell egy lapot mert a gari el szokott húzódni, de érdekes mert csak 48 fok volt a víz
plusz a vízesblokkok át lettek alakítva erre a lapra tehát ilyet kell vegyekde nemhiszem hogy sokat tenne a vízmennyiség növelése, anno láttam olyat aki vedér vizet is felforralt
[ Szerkesztve ]
netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #20781 üzenetére
Részvétem
Csak a procit hűtöm, deszka fölött áramlik a luft természetesen, FX chipset hajlamos a melegedésre.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz seniman #20783 üzenetére
Szal felület és nem feltétlenül víz mennyiség...?
ÉrdekességekHold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
exabit
tag
Full alumínium radi (kb Mo-ra méretű) beszerzésére milyen forrásokat javasolnátok? Nem baj ha nem kifejezetten számítógép vízhűtéshez van.
-
törölt tag
válasz exabit #20786 üzenetére
Autó hűtésradiátora esetleg. Legtöbb alu, csak túl sűrű a lamellázása és nehéz a csonkjait leszűkíteni meg rondák is szoktak lenni. Kistraktor, Bobcat stb. gépeknek ahol nincs menetszél hanem egy nagyobb venti, azoknál szoktak ritka lamellás radit használni általában és a felpattanó kövek, bogarak se szarják széjjel 130nál. De ezek meg sokszor rézből vannak. Autó fűtésradiátor szintén réz szokott lenni. Talán az intercooler ami legtöbbször alu és ritka is a lamellázása, csak méretben elég nehéz jót találni és készül rozsdamentes acélból is pl meg másból is.
Esetleg klíma vagy nagy ipari hűtő részei, de ott is a lamellázásra kell figyelni, meg ezek csőkígyósak szoktak lenni és az réz szokott lenni, meg fontos hogy azért legyen átmérője a csőnek különben túl nagy az ellenállása.PChez full alu esetleg az AVC Hercules radiátora de abból 9 vagy 18 darab kell Mora mérethez. Nem tudom hogy volna nagyobb méretben full alumínium.
[ Szerkesztve ]
-
spanglee001
addikt
Tuning alaplapszakértő ranggal rendelkező ember, azt mondta, hogy az alaplapi vrm hűtésére nemjó a víz, mert a hűtendő alakatrész borítása nem fém, nemjo hővezető, ezáltalcsak a tatejét hűti a blokk, ahol a hőszenzor is van , tehát jó hőfokaid lesznek, miközben belülről izzik a lap. Alaplapi vrmre kell irányítani egy ventit ami a vrm és közeléből elhordja a meleget. Nos ha a lapomon a vrm főtt meg akkor én is alátámasztom ezt az állítást.
De ezt majd ha kijön a gariból tudom meg.
Valaki esetleg erről tud e valamit, mert ma veszek új lapot, és vizezzem e,vagy ne vizezzem.
De szerintem nem kell vizezenem, mert a kis gyenge 8350 es procimat, melegedés nélkül kellene vigyem asrock 990fx extreme 9 lap.netezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
-
jones965
Modder
válasz spanglee001 #20788 üzenetére
"- Tuning alaplapszakértő ranggal rendelkező ember, azt mondta, hogy az alaplapi vrm hűtésére nemjó a víz, mert a hűtendő alakatrész borítása nem fém, nemjo hővezető, ezáltalcsak a tatejét hűti a blokk, ahol a hőszenzor is van , tehát jó hőfokaid lesznek, miközben belülről izzik a lap. -"
Megnéztem, ki volt az a szakértő, aki ezt neked írta. Amit mondott reális, csak a hőáramlás tényét hagyta ki a dologból. Amennyiben a rendelkezésre álló hűtendő felületen a hőt gyorsabban tudod elvonni, mint alapesetben a NYÁK, akkor van értelme a vizesblokknak.
-
jones965
Modder
válasz spanglee001 #20790 üzenetére
A VRM hűtése vízzel akkor a leghatékonyabb, ha a radiátor egy normál gépházat alapul véve a tetőrészbe van építve. A radiátoron lévő ventilátorok képesek annyi levegőt megmozgatni az alaplapnál, hogy megfelelő légáramlás legyen.
( Gyurinak meg majd én elmondom a többi részét az aggályai kapcsán. )
-
whitehand
senior tag
Sziasztok! Cpu blocknak a Alphacool blockot néztem ki ami van nickelezett és réz talppal melyik a jobb? :
-
seniman
veterán
válasz whitehand #20793 üzenetére
A talpával kapcsolatban tanácstalan vagyok,talán az oxidáció miatt nyerőbb lehet a nikkel.A belső résszel kapcsolatban visszaolvasva,arra jutottam,hogy a nikkelezettben nem indulnak be elektrolitikus folyamatok.De várjunk meg másokat is,akiknek lehet személyes tapasztalata.
-
ViZion
félisten
válasz spanglee001 #20795 üzenetére
Igen, a rézzel sok a baj... évente ha szétszeded, akkor illik áttörölni, fényesre... jó 10 percel több idő...
-
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Nem tudjátok hogy tudnék szerezni egy ilyen chipeset blokkot? csak a chipset kéne mert ugye a fetek gyárilag vizezve vannak. vagy valami alternatívát tud rá valaki? Mindenképp ilyesmi kéne mert a blokk aljára mennek a csatlakozók és csak így fér el a vga. -
spanglee001
addikt
Valakinek egy ilyen nincs véletlenül
Már hónapok óta vadászom rá, sehol semmi már várható érkezés sincs hozzánetezős pécék eladóak néha :D !!!!44!4!!négy
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SSD kibeszélő
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Farming Simulator 25
- Spórolós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- NZXT Kraken X52 AM4 (RL-KRX52-02) vízhűtés
- ASUS ROG Ryujin II 240 (90RC00A0-M0UAY0) - ÚJ, BONTATLAN, SZÁMLÁS, GARANCIÁLIS!
- GPX-N Alphacool Eisblock Aurora Plexiglass RTX 3090/3080 with Blackplate
- Hibátlan - BE QUIET! Silent Loop 240mm vízhűtés
- Hibátlan - ASUS ROG Ryuo 240 240mm OLED kijelzős vízhűtés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest