Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • TESCO-Zsömle

    félisten

    válasz DigitXT #17264 üzenetére

    Ha nem, akkor kakukk, és nem fog találni.

    "Régen" itt jöttek képbe a megkenhető esztergályosok, akik egy rekesz sörért csináltak neked blokkot, csak add a tervet...

    A két vs. egy kör dologhoz annyit, hogy némi kompromisszummal lehet egy körön "virtuálisan kétkörösíteni". Bizonyos szempontból nézve nálam most egy ilyen rendszer működik, bár nekem akkora radiátorom van, hogy sima üzemben is bírná.

    A dolog lényege, hogy megfelelő kötési sorrend mellett lelassítod az áramlás sebességét, és az emiatt a rendszeren belül megnövő deltaT-vel játszol. Te is tudod, hogy a legtöbb blokk felépítéséből adódóan nem érzékeny a térfogatáramra ésszerű keretek közt, ez egyedül csak a CPU-blokkokról és az univerzális GPU-blokkokról mondható el.

    Szóval adott a víz, ami közel szobahőmérsékleten bekullog a CPU-blokkba, vagy ha van, akkor előtte megjárja a vinyókat és az alaplapot, mindenhol felvesz egy pár plusz fokot, így a CPU-hoz legrosszabb esetben is szobahőmérséklet + 5°C melegen jut el. A CPU persze némileg megküldi, és rátesz még 5 fokot, majd kb szobahőmérséklet + 10°C-os hővel benyargal a víz a VGA-kba, ahol megkapja az emberes +10-15°C-os dózisát. Ezt követően szobahőmérséklet + 20-25°C-os hővel megy be a radiátorba, ahol a lassú áramlás miatt vissza is hűlhet szobahőmérsékletre, majd így jut vissza a tartályba, ahonnan a szivattyú újra útnak indítja.

    Persze ez a megoldás sem egy csodaszer. Ugyanúgy kell akkora méretű radiátor, ami képes lehűteni a rendszert, és a kötési sorrend is nagyon szigorú, csupán annyi az előnye, hogy az "egyensúly" elmozdításával egyes komponensek kedvezőbb hűtést kapnak más komponensek "kárára".

    [ Szerkesztve ]

    Sub-Dungeoneer lvl -57

Új hozzászólás Aktív témák