Új hozzászólás Aktív témák

  • vond

    MODERÁTOR

    válasz Márton #21047 üzenetére

    Régen így volt, én is felhoztam párszor a témát, de azóta sokat fejlődött a technológia. Az is lehet, hogy ahol sokkal rosszabb eredményeket látsz, az a program még nem a legfejlettebb, legjobb módon használja a GPU gyorsítást. Utána fogok járni én is, de hirtelen ránézve a tegnapi fájlokra 100%-os nagyításon nem igazán látok különbséget.

    Egyébként meg már sokszor leírtam én is (meg szerintem más is), hogy nem a lehető legjobb minőség a cél ezekkel az NVENC kódolásokkal, hanem egy vállalható minőség előállítása sokkal gyorsabban. Saját példa: meccsek utáni sajtótájékoztatókat szoktam közvetlenül Premiere-ből kitolni Youtube-ra szánt formátumban. Azt senki nem pixelkukkolja, nekem sem fontos, hogy a lehető legjobb minőség legyen. Az viszont számít, hogy fél óra alatt készül el, vagy 8-10 perc alatt.

    Ha a legjobb képminőségről van szó, akkor más az ajánlott workflow. Részemről "tömörítetlen" DNx export Premiere-ből, majd ebből a fájlból egy - nálam - CRF 20-21-22-es H.264 FFmpeg transzkódolás. Én így rakom el az archívokat.
    ____________________________

    (#21045) Tuninger: Ez ugyanúgy egy fél perces rész volt a tegnap küldött videómból? Ha igen, a 3700X meglepően keveset hozott az i5-8400-on (1m30s»1m25s), viszont a GTX1070-nel kiegészülve már volt gyorsulás, nem is kevés (27s»18s).

    [ Szerkesztve ]

    VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

Új hozzászólás Aktív témák