Új hozzászólás Aktív témák

  • adamsys

    tag

    válasz sellerbuyer #1435 üzenetére

    Az Avid akkor garantálja a megfelelő működést, ha olyan vasat (vágói workstation) teszel alá, ami általuk kvalifikálva van. Ha attól eltérsz, csak magadra számíthatsz, még a support se fog segíteni. Ezért érezheted az általad leírt "gép erőforrásait lefoglaló" jelenséget.

    "Rendben van, hogy szabályos az lenne, ha a vágógépen semmilyen más proggit nem akarnál futtatni, de hát a gyakorlatban ez egyszerűen elkerülhetetlen."
    Pedig ez minden komoly helyen így van, a gépek nem látnak ki az internetre, max a belső hálóra.

    Való igaz, az Ediusról nagyon jókat mondanak, a Premiere-t viszont egyáltalán nem használják sok tv-nél, ebben biztos lehetsz :) Hiszen nem arra való. Nincs pl. natív támogatása közös média storage elérésre, Avidnek van (Unity), FCP-nek van (inkább volt, ld. lejjebb). Ez akkor válik izgalmassá, amikor ugyanazon a projekten dolgozik több ember is.

    Iparos vs. kreatív munka: egy híradós anyag összevágásában is lehet kreativitás... Ennyire szerintem ne általánosítsunk, nem minden fekete és fehér. Megkockáztatnám, hogy az operatőrével összemérhető művészi faktor van a vágói hivatásban is.

    A "Mac messze jobb" kijelentés sem áll már meg napjainkban, főleg amióta megfrissítették a FCP-t, kihajítva belőlük az XSAN támogatást. Több tévéállomás dobta ki a kukába a Mac Pro-it és váltott PC-kre, Ediussal.
    Az Apple ezzel a lépésével egyértelműen jelezte, hogy a broadcast felől inkább a profi/amatőr irányba kívánja átpozícionálni a termékét.

    Mielőtt rámsütnéd az elvakult PC-s plecsnit, jelezném, hogy Mac-es vagyok :)

    [ Szerkesztve ]

    "And now for something completely different!"

Új hozzászólás Aktív témák