Új hozzászólás Aktív témák

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1573 üzenetére

    Szia Crystall!

    A mai napi kisérleteim alapján a következő a megoldásom. Lehet, hogy nem a maximális, de mint ahogy írtam is, az MP4-el kapcsolatos DVD átalakítás szerintem még nincs kitalálva. MP4-el csak progresszívvel foglakoztam eddig.
    Én a következőkre jutottam. Avidemux átalakítás. Csak a 2.4.4 ill. a 2.5.2 verziók (ill. az alatta lévő verziók) használhatók, a többi sajnos más encodert használ, így nem tudja félképekre bontani a váltottsoros MP4(AVC) videót. Tölts le egy ilyen verziót. Úgy kell megoldani, ahogy a korábbiakban leírtam, de nem BFF(Lower FF)-be, hanem TFF(Upper FF)-be. (A 2.5.6-os abszolút nem jó. Mindig progresszívbe konvertál bármit állítassz be. Kipróbáltam.) Azután ezt lehet felhasználni pl. egy Ulead MovieFactory 6-ba DVD szerkesztéshez, ahol a kimenet Lower FieldFirst. Nekem ez adta a legjobb eredményt persze a 30 frps és a 16:9- beállítással. A különböző deinterlace megoldások nem hoztak eredményt.
    A kamera 30 frps-be rögzít a 25-öt felejtsd el, mert abba átkonvertálva szaggatni fog a videó, vagy a DVD. Ide csak 30 frps NTSC használható.
    A videó szerkesztés, konvertálások elég sok időt igényelnek, erre fel kell készűlni. A nagyobb dolgokat én éjszaka szoktam elindítani és reggelre kész van. Ez ezzel jár. ( és reggel tudjuk meg, hogy kezdhetjük előlről, ha nem figyeltünk.)
    A laptop monitor progreszív és ehhez kell egy jó player szoftver és egy jó deinterlész filter. Ha nem így jön össze, akkor sajna remeg és szaggat. Ugyanez van az LCD és Plazma tv-knél, mivel azok is alapban progresszívek.

    http://www.zshare.ma/05u301mxk7j2

    Ez a DVD amit készítettem a mintáról.
    A videódat majd letöltöm, mert hosszú.

    Üdv. Pibácsi

Új hozzászólás Aktív témák