Új hozzászólás Aktív témák

  • csferke

    senior tag

    válasz _ATi_1 #1550 üzenetére

    Szia!
    Ez a PowerDirector a saját elképzelése szerint (ő általa meghatározott időközökben) végzi a vágást a fejezetekhez, DVD menühöz, vagy én adhatom meg, hogy hol kezdődjön és hol végződjön egy-egy fejezet?
    A VHS-en lévő családi felvételeket szeretném digitalizálni és az egyes eseményeket, felvételeket fejezetekre bontani és azokból kialakítani a DVD menüt.

    üdv

  • _ATi_1

    senior tag

    válasz csferke #1551 üzenetére

    Még nem használtam ezt a funkciót, de biztos vagyok benne, hogy te is megválaszthatod, hogy hol kezdődjön egy fejezet.

  • Chrystall

    senior tag

    Sziasztok!

    Az a kérdésem lenne, hogy 1080i-ből normálisan lehet konvertálni valamelyik progresszív felbontásba, vagy eleve olyan halálra ítélt dolog, mint mikor 60 fps-ből 25-be konvertál az ember? Ha meg lehet csinálni, normálisan mivel lehet? Azért kérdezném, mert sehogy sem birom rendesen átkonvertálni a videóimat a gépen, de közben eszembe jutott, hogy talán azért, mert az én kamerám 1080i-ben rögzít.

    A gond az, hogy mindig remeg vagy ugrik a kép itt-ott, ha átkonvertálom a videókat. Az eredeti file lejátszásakor is ez van, viszont ha bekapcsolok váltottsorosság-megszüntetést a lejátszóban, akkor mérséklődik a probléma. Ezért gondolom, hogy innen fújhat a szél.

    Ha a felvételeket kameráról játszom le hdtv-n, vagy USB háttértárról, ugyancsak hdtv-n, akkor nincs ez a gond.

    [ Szerkesztve ]

  • Balinov

    félisten

    válasz Chrystall #1553 üzenetére

    szia, ugy emlekszem, Cinema Craft enkoder tud progresszivba konvertalni, bar fizetos a program es nem mostanaba probaltam

    6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

  • Tyler8

    tag

    Sziasztok

    DVD-ből szeretnék jó minőségű avi-kat készíteni.

    Mit ajánlotok?

    ► borders are made for the dumb ◄

  • pibácsi

    senior tag

    válasz neooen #1530 üzenetére

    Szia neooen!
    Gondolom, hogy a mellékelt mp4-es felvétel az eredeti rögzítési mód. (h264/bp, alap mp4) Minden esetre ez egy váltottsoros (a manual szerint is). Valószínű, hogy a VGA mód is váltottsoros. Lejátszható a VLC-playerrel úgy, hogy a videó fülnél a váltottsorosságnál a „linear”-t állítod be. Ezután alapba ugrik és a lejátszást megint el kell indítani. Macerás, de lejátszható. Ahhoz, hogy bárhol le lehessen játszani, át kell konvertálni meghagyva a váltottsorosságot, mivel a különböző deinterlace módok nem tökéletesek, enyhe remegés mindíg lesz az oldalmozgásoknál (kisebb, nagyobb). Ennélfogva avi-ba is (Xvid,Divx, stb.) csak körültekintően szabad, meghagyva a váltottsorosságot, de ez nem ad jólhasználható megoldást. A legegyszerűbb mpg-be, lower ff-be konvertálni. Ez már a MediaPlayerClassic-al símán lejátszható úgy, hogy a filter mpg deinterlace módot „Bob”-ra állítod. A konvertálás pl.az Avidemux 2.4.4-el (de a nagyobb verziószámokkal is) megoldható. Leírom a lépéseket: behívjuk az mp4-es videót – videó – DVD(lavc) – configure – interlaced BFF – lehet a bitratát is állítani – Audio – MP2(lavc) – filter – resampling beállítás után pipa – Format – MPEG-PS(A+V). Mentés: itt a név magadása után pont, majd mpg fájl.(,mpg)
    A mérete nagyjából annyi, mint az eredeti, ill. be lehet állítani. Ezt azután egy arra alkalmas DVD szerkesztővel menű-fejezettel ellátva ki lehet íratni DVD lemezre, de DVD lejátszóval így is le hehet már játszani ügyelve arra, hogy nem egy „p” progressive LCD vagy Plazma tv-n akarjuk megnézni, mivel ott megint jelentkezik a fűrészfog, hanem amelyiken van „i” interlaced mód is.

    Remélem segítettem. Üdv. Pibácsi

  • pibácsi

    senior tag

    válasz csferke #1551 üzenetére

    Szia csferke!
    Nem tudom, mivel és hogyan digitalizáltad, de a váltottsorosságot meg kell tartani, nem szabad deinterlace-t alkalmazni. Mpg Upper Fied First.be kell hogy felkerüljön a gépre. A VHS-ből mindíg ez lesz arra alkalmas kártyával. Ezután ajánlom az Ulead MovieFactory 6Plus- DVD szerkesztőt, (de a 2-es is jó, bár az viszonylag alap, de a többi verzió nem jó). Itt alapszerkesztést, effektezést is lehet végezni, hangot hozzákeverni stb. és megoldható a tetszőleges menű-fejezet szerkesztés is.
    üdv. Pibácsi

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1553 üzenetére

    Szia Chrystall!
    Az "i" betű intarlace-t, váltottsorost jelent, gondolom ez ismert. A váltottsorosra kitaláltak különböző deinterlész módszert, de sajnos még tökéletest nem sikerűlt. Amennyiben a váltottsorosba felvett anyag alapból progresszív (képalapú, pl. mozifilm, vagy tv-ből felvett anyag,) ott az avi-ba konvertálással nincs sok bajunk, mivel ott mind a két félkép ugyanaz, így megoldható akár Xvid, akár Divx tömörítés. A PC-re digizésnél a progresszív alapú felvételnél mindjárt az elején deinterlész filtert kell alkalmazni. Ha viszont az alap is váltottsoros, akkor az avi-ba feldolgozást el lehet felejteni, mert rökéletes sose lesz, ill. meg lehet oldani úgy, hogy az Xvid ill Divx encodereket átállítjuk váltottsorosra és így íratjuk ki lemezre, de nem minden DVD lejátszó szereti lejátszani Pl. a régiek biztos nem. Ezt végig váltottsorosba kell feldolgozni erre alkalmas szerkesztővel.
    Nem tudom, hogy milyen fájlról van szó, mert attól is függ a további feldolgozás.
    A 25-ös és a 30(60)-as frps nem keverhető, mivel rángatni fog a kép. Az egyikbe bele kellene toldani kockákat, a másikból viszont elhagyja konvertálás esetén. Így erre figyelni kell. Arra is, hogy az interlace DVD feldolgozáshoz keverhetünk progresszív felvételeket azonos kocka sebességgel, de fordítva (progresszívhez váltottsorost) nem tehetjük, mert abból helyenként remegés lesz.

    Üdv. Pibácsi

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Tyler8 #1555 üzenetére

    Szia Tyler8!
    Milyen jellegű a DVD? Mozifilmek felvétele, ami alapban progresszív, vagy házi készítésű DVD, amit váltottsoros kameráról készítettél? A kettőt nem lehet azonos módon megoldani.
    üdv. Pibácsi.

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz M6454 #1513 üzenetére

    Szia M6454!
    Ez egy komoly digiző szerkezetnek tűnik, bár úgy látom, hogy inkább DV fájlok bedigizésére találták ki. Nem volt hozzá szerencsém. Viszont a Premier Pro Capture része az analógot (mpg) nem veszi be csak a DV(tip1,tip2)-et, más változat nincs. Ez ide nem jó. Az STK 1160-ról nem importál, nem veszi be, így gondolom, hogy a Canopus ADVC-300-mpg-t sem, ill. hogy mpg-be importáljon. Ha meg is jelenik, akkor a FireWare csatlakozó miatt jelenik meg, amivel a DV1, ill DV2-őt beveszi. (miniDV csatolás), természetesen én nem tudom ezt ellenőrízni, viszont a végeredmény – DV lower – nem jó. Itt mpg Upper FF-nek kell lenni, mivel a VHS-ek ezt adják. Más capture(feltöltő) szoftvert kell használnod: a mellékelt Ulead Vid.Stud. DVD SE capture részét, ha beveszi a Canopust.
    Vagy a Canopushoz mellékelt saját szoftverével. Ha az EasyCap-al viszed be, az egyből Upper-be adja az mpg-t és ez a helyes. Ez egy váltottsoros mpeg videó. Hogy milyen minőségű, azt az Ulead szoftveren belűl állítani lehet (8-9000 kbps). Ez már jó minőségnek számít. Az most mindegy, hogy mennyi helyet foglal, itt az a jó, ha minél nagyobb a bitráta. (amit elbír). Az adatokat az Upperen belűl a Propertiessel ellenőrízheted, ha már felvitted.
    Az Adobe alapvetően DV-be dolgozik. A fájlból bevitt mpeg(upper) videót is DV-be teszi az idővonalra, majd az export-movie mentéskor DV-2-be adja ki. Lehet viszont menteni mpg-be is a mentési opciókban, de szörnyű lassú.
    Az Ulead viszont akkor, amikor beviszi a PC-re a videót, egyből beteszi saját gyüjtőjébe is.
    Onnan máris lehet tenni az idővonalra és szerkeszteni.
    A VHS- mpg váltottsorosról csak váltottsoros DVD-t érdemes készíteni. Divx- váltottsorost is lehet, de nagyon macerás és nem minden DVD lejátszó játsza le. (és nem foglal kevesebb helyet, ha jó minőségben csináljuk meg.)
    Ha sikerűlt az mpg Upper Field First fájlt elérni, akkor a továbbiakat is meg tudjuk beszélni.
    Üdv. Pibácsi

    [ Szerkesztve ]

  • Tyler8

    tag

    válasz pibácsi #1559 üzenetére

    Szia!

    Mozifilm, illetve sorozat. Eddig kipróbáltam kb 8 konvertáló programot, de csak a Freemake Video Converter vált be. Ez nem rossz, de kéne valami profibb még több opcióval. A MediaCoder se volt rossz, de az nem ismerte fel a DVD-n a 4 rész kezdeti és végpontjait. Olyan program kéne, amivel több hangsávot is rajta tudok hagyni, tehát valami profibb cucc.

    :R

    ► borders are made for the dumb ◄

  • #65675776

    törölt tag

    válasz Tyler8 #1561 üzenetére

    Ha profibb kell, akkor felejtsd el az ilyen minden egybe, színes, szagos programokat.

    És még csak hótra profi sem kell. A VDubMod tökéletesen megfelel ilyen célokra. Persze nagyrészt kézimunka, de mi azzal a probléma?

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1558 üzenetére

    Mp4 videókról van szó egyébként. 30 és 60 fps-ben tud felvenni a kamerám.

    Ezek a felvételek tehát alapból váltottsorosak. Így végül is akkor melyik módszert javaslod átkonvertáláshoz kissebb video formátumba és DVD formátumba?

    Mind a kettőre kellene valami jó megoldás, mert egyrészt az eredeti mp4-ek nagyon nagyok, nagy a butsűrűség, szóval küszködik velük a számítógépem, valamint a DVD azért kellene, hogy egyszerűen vissza lehessen nézni gép nélkül a felvételt.

    Eddig konvertálni normálisan kisebb file-ba nem sikerült, akármibe konvertálok, marad remegős a kép. Nem tudom mit csináltam rosszul. Az általad említett Divx-es módszet nem próbáltam, gondolod akkor az lenne a megoldás? Ezt a kodek átállítást ebben a DivX Plus player szoftvercsomagban lehet csinálni? Úgy láttam abban van valami kodekbeállító alkalmazás.

    DVD-t már írtam ki elfogadhatót, a DVD Video Soft program csinálta, 60 fps-ből 30 fps-be lettek konvertálva a videók NTSC formátumba. PAL-ba konvertálásnál a kép szörnyű lett, NTSC-vel elfogadható, bár gyors mozgásnál vannak kissebb ugrások, azon lehet még finomítani, vagy lehetetlen a kissebb fps-be átkonvertálás miatt?

    Valamint van még egy probléma, amit eddig nem vettem észre. Ha a kamerával olyasmit veszek, ami 80-100 méternél messzebb van, homályos a kép, akkor is, ha belezoomolok, de csak számítógépen visszajátszva, HDTV-n tiszta. Ez hogy lehet? Ez is az interlaced miatt lehet? Gépen visszanézve olyan a videó, mintha az autofocus pontatlan lenne. Itt van példának egy videó, amivel ugyanez van, tegnap vettem fel.

    http://www.zshare.ma/16fy012akrpg

    Ha ezt gépen lejátszom, akkor homályos, HDTV-n tiszta.

    Ez a HDTV-m típusa: Philips 32PFL5604H/12

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1563 üzenetére

    Szia Chrystall!
    Hogyan vetted fel a PC-re, mivel úgy tűnik, hogy közben már egy deinterlész filter lett alkalmazva. Nincsennek rajta a fűrészfogak, ami jellemző a váltottsoros videókra. A korábbi bejegyzésnél (Neooen) amit megadott hasonló mp4-et, azon ott vannak a jegyek. Ott egyébként leírtam a konvertálási módot. Mpg Lower FF-be kellene áttenni. Ebből lehet továbblépni DVD szerkesztés felé. Lehet progresszívbe is konvertálni deinterlész alkalmazásával, de az nem lesz igazán jó.
    Ha DVD-re teszed akkor sem lesz már olyan éles, mint az eredeti HDTV lejátszás, mivel az már egy mpg-be konvertált állapot. Az eredetit viszont csak MP4-el tudod lejátszani máshol.
    Nem tudom mennyit segítettem. Én az Adobe és az Ulead szerkesztőket használom. Ez utóbbiból egy szerkesztőt és egy DVD szerkesztőt.
    Próbálkozni kell, mivel ez az MP4 dolog még nemigazán jött ár DVD-re.

    ü. Pibácsi

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Tyler8 #1561 üzenetére

    Szi!

    Sajnos én nem tudok profibb megoldást, lehet, hogy a blogtársak valamelyike esetleg tud segíteni.

    Ü. Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1564 üzenetére

    Itt van az eredeti file, az előző átkonvertált volt:
    http://www.zshare.ma/a4zndv5bmpsv

    Ez a file közvetlen az SDHC kártyáról van, ez az, amit a kamera rögzített.

    Csak azért konvertáltam át, hogy kisebb legyen. De mindkettő ugyanúgy homályos.

    Közben valaki segített annyit, hogy valszeg a HDTV-m rárak egy Filtert mikor HDMI-n bemegy a jel, és ezért lehet rajta éles a videó. A gépen ezek a filterek alapból nem mennek, ez lehet a gond. Ő rárakott a videóra kontrasztot meg élességet, és pont ugyan olyan lett, mint a HDTV-men a kép. Csak most azt nem tudom, hogy ez gyárilag lett így megcsinálva a kamerán, vagy elromlott az autofokusz, és mostanra már csak a HDTV bír a kamerával?

    A DVD probléma ettől független lenne. Átolvasom ezt amit Neooen-nak írtál, ki is próbálom, aztán majd jelzem mi történt.

    [ Szerkesztve ]

  • Chrystall

    senior tag

    Elindítottam Avidemux-ban egy konvertálást aszerint, ahogy írtad viszont nekem a Video fülön nem választahtó DVD. mpeg2enc-et választottam helyette, nem tudom az jó-e. Nekem az újabb szoftververzió van letöltve.

    Viszont konvertálási időre azt írja: 1270 minutes. Ez jól van így, hogy ilyen sokáig akarná konvertálni?

  • Chrystall

    senior tag

    Összesen 500mb. Ezért is kérdezem. Hogy lehet ilyen lassú ez? i5-ös gépen megy a konvertálás.

  • Chrystall

    senior tag

    válasz #65675776 #1570 üzenetére

    Lehet. De viszont van némi fejlődés. Leállítottam a folyamatot, megnéztem azt a kis részletet, amit átkonvertált, és folyamatos lett. Eddig mindegy mibe konvertáltam az mp4-eket, lehet akár az is, hogy lekonvertáltam 500mb-t 50 mb-be, szaggatott ugyanúgy. Amit most csinált az Avidemux, az nem szaggat, úgyhogy már ennek külön örülök. Elég pixeles a kép, ha kiteszem nagyképernyőre, de gondolom a bitrate-t nem jól állítottam be.

    Itt van egyébként mit csináltam:

    - Elindítom a programot (2.5.6-os verzió)
    - Betöltöm az mp4-et. Ilyenkor megjelenik valami hibaüzenet, hogy: H264 detected, Avidemux can use another mode.... Erre azt választom, hogy NO
    - Video fülön kiválasztom, hogy MPEG-2(mpeg2video) (DVD menüpont nincs)
    - Configure fülön beállítom, hogy 16:9, Interlaced BFF
    - Audio fülön kiválasztom: mp2 (lav)
    - Alatta: configure: 224 bit
    - Alatta: filters: Resample 48000Hz
    - Aztán Format fül: MPEG2 PSAV

    Aztán mentem és konvertálja. Jó sokáig.

    Mi nem jó akkor ebben, miért küszködik vele ennyit?

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1566 üzenetére

    Szia Crystall!
    Ez a felvétel mindjárt más. Ez eredeti váltottsoros. Egyelőre azt kérdezem, hogy ez Sanyo 1000-res kamera, vagy 2000-res, mivel a címben 2000-ret írsz, de a videó jellemzőkben 1000-res van írva. Ez azért érdekes, mivel a 2000 tipusnál van ugyanilyen méretű progresszív felvételi lehetőség is és váltottsoros is. Az 1000-nél csak ez az egy méret van és ez váltottsoros. Ha 2000-res, akkor érdemesebb progresszív módban felvenni. Mellékelem a mostani felvétel jellemzőjét.
    Minden esetre addig, amíg a válasz jön foglalkozom a megoldással.

    Ü. Pibácsi

    [link]

    [link]

    [link]

    Képeket rendbe raktam.

    [ Módosította: #65675776 ]

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1572 üzenetére

    HD1000, ha 2000 volt valahol, véletlen volt csak.

    Tehát ezzel a homályossági dologgal meg azt hozta ki valaki konklúziónak, hogy a TV filterei miatt jó azon a kép, a laptop monitora meg mivel progresszívban megy, nem bír el alapbeállításban ezekkel az interlaced videóimmal. És ezért lehet ez a probléma. Ezt nem azért mondom, hogy a szakértelmedbe okoskodjak, csak hogy közben ezt kommentálta itt valaki, bár azt meg nem mondta, hogy a videófile-ba lehet-e belementeni saját kontraszt és élességbeállítást? Az ugyanis a gond, hogy ezekből a videókból akarok egy összeállítást Youtube-ra, de ilyen homályosan senki nem fogja megnézni, a haverjaim nagy részének meg nincs HDTV-je, hogy azon nézze meg. Itt megcsinálta valaki, hogy úgy néz ki a felvétel gépen is mint a TV-n, de csak egy lejátszó filtereivel, szóval azt nem lehet a videóba menteni. Valamelyik programmal lehetne ilyesmit csinálni?

    A DVD probléma meg annyi akkor, hogy elolvastam amit fent írtál erről az Mpeg2-be konvertálásról ezzel a BFF opcióval. De az én Avidemux verziómban nincs olyan DVD menüpont, az mpg2video menüpontot választottam a video fülnél helyette, nem tudom ez akkor jó-e így? Minden esetre az a kis részlet, amit eddig konvertált a program sokkal jobb, mint azok a konvertálások, amiket más szoftver csinált, már nézhető, és többnyire elég folyamatos.

    Itt van egyébként egy eredeti file a kamerából, amit PAL DVD 25 fps-be konvertáltam, itt van az átkonvertált DVD is. DVD Video Soft Video to DVD konverterrel csináltam, mert azzal sikerült a legjobban. Esetleg hátha kiderül belőle valami. Ez eléggé szaggat, az NTSC konvertálás jobb lett, csak az NTSC DVD-ket nem olvassa a barátom lejátszója, a DVD meg neki kéne, úgyhogy az nem járható út, PAL kellene.

    https://www.wetransfer.com/dl/bWT1q7an/5e32491524d41d380268bbaedd5b3986ce0f1024a23bafa8577f9e5cc70929cb90f9e53a3429224

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1573 üzenetére

    Szia Crystall!

    A mai napi kisérleteim alapján a következő a megoldásom. Lehet, hogy nem a maximális, de mint ahogy írtam is, az MP4-el kapcsolatos DVD átalakítás szerintem még nincs kitalálva. MP4-el csak progresszívvel foglakoztam eddig.
    Én a következőkre jutottam. Avidemux átalakítás. Csak a 2.4.4 ill. a 2.5.2 verziók (ill. az alatta lévő verziók) használhatók, a többi sajnos más encodert használ, így nem tudja félképekre bontani a váltottsoros MP4(AVC) videót. Tölts le egy ilyen verziót. Úgy kell megoldani, ahogy a korábbiakban leírtam, de nem BFF(Lower FF)-be, hanem TFF(Upper FF)-be. (A 2.5.6-os abszolút nem jó. Mindig progresszívbe konvertál bármit állítassz be. Kipróbáltam.) Azután ezt lehet felhasználni pl. egy Ulead MovieFactory 6-ba DVD szerkesztéshez, ahol a kimenet Lower FieldFirst. Nekem ez adta a legjobb eredményt persze a 30 frps és a 16:9- beállítással. A különböző deinterlace megoldások nem hoztak eredményt.
    A kamera 30 frps-be rögzít a 25-öt felejtsd el, mert abba átkonvertálva szaggatni fog a videó, vagy a DVD. Ide csak 30 frps NTSC használható.
    A videó szerkesztés, konvertálások elég sok időt igényelnek, erre fel kell készűlni. A nagyobb dolgokat én éjszaka szoktam elindítani és reggelre kész van. Ez ezzel jár. ( és reggel tudjuk meg, hogy kezdhetjük előlről, ha nem figyeltünk.)
    A laptop monitor progreszív és ehhez kell egy jó player szoftver és egy jó deinterlész filter. Ha nem így jön össze, akkor sajna remeg és szaggat. Ugyanez van az LCD és Plazma tv-knél, mivel azok is alapban progresszívek.

    http://www.zshare.ma/05u301mxk7j2

    Ez a DVD amit készítettem a mintáról.
    A videódat majd letöltöm, mert hosszú.

    Üdv. Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1574 üzenetére

    Köszi a segítséget és a próbálkozást.

    A videómat ami 600 mega körül van, gyorsan le lehet szedni, mert gyors a szerver, nekem 2 perc az egész.

    Le fogom tesztelni amit mondtál, csak már nagyon késő van, és órák óta ezzel molyolok, meg még most is megy egy konvertálás.

    Egyébként az Avidemux 2.5.6-ban ha kiválasztom a DVD helyett az mpeg2video menüpontot a Video fülnél, és beállítom a BFF-et, elég jó az eredmény. Sokkal jobb, mint amit a többi konverter csinált, mert viszonlag folyamatos a kép. Szóval arra jó, ha nem is lehet így PAL DVD-t írni, de legalább az átkonvertált dolgokat meg tudom nézni szaggatásmentesen a gépemen.

    De kipróbálom ezt amit írtál a másik verzióval is, meg fel is teszek majd mindenről mintát.

    Aztán írod még ezt a PAL dvd dolgot. Egy másik fórumban is megkérdeztem ezt a problémát, és érdekes módon ott valaki csinált egy elég jó konvertálást. Csak azzal az a baj, hogy valami iszonyat bonyolult módon csinálta Avisynth-tel, ilyen scriptes megoldással, felhasználva vagy 6 féle segédprogramot meg plugint. De jó az eredmény:

    http://forum.videohelp.com/attachments/12254-1335834056/interp.M2V

    Ha összehasonlítod azzal, amit én belinkeltem a Wetransferen, hát ég és föld a különbség.

    Azt írta a fickó, hogy ő valami motion interpolation-t használt, és így csinált a 60i-s mp4-ből egy 25i-s file-t.

    Te vágod ezt a script-es témát? Nekem it magyarázták, hogy mit csináljak, de hibát hibára jelez a sok program, amivel az adott szkriptet kéne futtatni.

    Megnéztem egyébként a belinkelt dolgot, amit csináltál, és jobb lett, mint az eredeti mp4, abból a szempontból, hogy nem szaggat már anynira a videó, nézhető a gépemen. De ez a homályosság megmaradt. a Divix Plus Player-rel ha megnyitom az eredeti mp4-et, akkor élesebb a kép, nincs olyan mint a HDTV, de tűrhető, viszont amit átkonvertáltál, az sokkal homályosabb lett a gépemen. De nem szaggat úgy, mintha az mp4-et játszom le.

    [ Szerkesztve ]

  • M6454

    tag

    válasz pibácsi #1560 üzenetére

    Szia!

    Köszi a választ!

    De rosszul látod, ezt kifejezetten analóg szalagok digitalizálására fejlesztették ki. Az eszköz saját maga végzi el a konverziót, akár számítógép használata nélkül is, és a számítógép számára már a digitalizált jelet adja tovább. (Visszafelé is tud konvertálni.)

    Premiere Proban, Ediusban és Adobe OnLocationban sem lehet a capture paramétereit állítani. Így minden programmal ugyanazt a kb. 12Gb/óra nyersanyagot kapom.

    Én Mpeg2 mentem a DVD-re írás miatt, de nem tudom, hogy miért mondod, hogy szörnyű lassú...
    Exportnál meg Lower-t választok és a kép teljesen rendben is van. Kb. 2 Gb/óra az eredmény.

    Gondolom a csíkozás ezért fordult elő a Divx, h264... esetében. De ha ezzel sokkal kisebb méret nem érhető el minimális minőségromlás mellett, akkor nem érdekes.

    Üdv!

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1575 üzenetére

    Szia Crystall!

    Átnéztem az anyagot amit küldtél. A DVD sajnos nem jó. Át lett konvertálva 60-ról 25frps progresszív 720x576-os PAL-ra, ami teljesen „nem jó”, mivel esetleg 30-as NTSC-re és megtartva a váltottsorosságot vmint a méretet, az megközelítette volna a megoldást.
    Az interpolált az teljesen jó, úgy látom a végeredmény Adobe-val lett készítve: át lett interpolálva 60-ról 25 frps-re, a méret 1920x1080-ról 720x576- PAL-ra megtartva az Upper FieldFirst váltottsorosságot. Ebből lehet PAL DVD-t készíteni.
    Szivesen felvenném a kapcsolatot az illetővel, aki neked átküldte ezt. Ha meg tudod adni az elérhetőségét az jó lenne.
    Az Avidemux 2.5.6 azért nem jó, mivel a beállított BFF(Botton,Lower, Even field =alsó) interlészt (de a TFF = Top,Upper, Odd field, felső) nem hajtja végre, minden állapotban progresszívbe (Frame) konvertálja a videót. A 2.4.4 és a 2.5.2 viszont végrehajtja. A DVD szerkesztéshez mp2 UpperFF kell, így azt kell elérni. Ezt ellenőrízheted egy „Mediainfo” nevű kis programal. Ide teszem a letölthetőségét és fel kell telepítened. Be lehet állítani magyar nyelvre is. Ha megnyitod és behívod, vagy a jobb klikk – kutyanyelven megnyitod, akkor ott megjelenik a videó elérhető minden adata és ott kiadja azt is, hogy folytonos, vagy váltottsoros, alső, vagy felső. Olyan képet fogsz látni, mint amit már küldtem is.
    Az Avidemuxban is van Avisynth, azt is felhasználja. Az interpolációt sajnos meg kell csinálni, de én ezt nem tudom, eddig nem kellett, bár már 6-7 éve videó szerkesztésekkel foglalkozom. De itt az idő, hogy utána nézzek. Ezért kellene a másik fórumtag.
    A gépeden ne a Divx playerrel nézd meg, hanem a Media Player Classic-al úgy, hogy a megnyitott videó ablakra jobb klikk – filter – mpg – deinterlace – „Bob”(nem aut) – OK.
    Ezzel lehet lejátszani a DVD-ket, a váltottsoros mpg-eket , a sima mpg-t is.
    Az mp4-et pedig a VLC-vel, beállítva a deinterlacet.

    http://www.szoftverbazis.hu/szoftver/mediainfo-v0-7-16--magyar--XO14.html

    Egyelőre ennyit.

    Üdv. Pibácsi.

    [ Szerkesztve ]

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1577 üzenetére

    A videót amit küldtem, Avisyth-tel csinálták, azt hiszem. Beírt egy script-et a topic-ba egy illető, ahol ezt veséztük:

    http://forum.videohelp.com/threads/345774-How-to-convert-from-60fps-to-25fps-to-get-continuous-video/page3

    Azt kellett megnyitni, kellett hozzá vagy 5 féle program, de végül kaptam én is egy ilyen jó m2v videót, csak aztán a hang visszatöltésénél akadtam el, úgyhogy utána csak sima Windows Movie Maker-rel raktam össze a hangot, meg a videót, valamelyest jó lett. Ők a TMPGENC-et javasolták, de azzal nem lett jó a hangos videó, szaggatott az eredmény. Így meg most végül is jobb mint a sima PAL-ba konvertálás. Bár azt mondták, interlace-ben kellene hagyni a DVD-re felírt cuccot. De így is jobb már, mint volt elsőre, áttette igaz a Movie Maker p-be a videót, de azért annyira nem akad, mint a korábbi minta:

    https://www.wetransfer.com/dl/m48ghsRN/285c01b769d44c441ab377a2c1218c203d3a84b73e47532d4d4af3c808cfbefcd74b02d9348c89d

    Egyébként meg ha nem is tevődött át PAL-ba a videó ezekkel az Avidemux konvertálásokkal, arra jó lesz, hogy pár videót meg tudok vele normálisan csinálni Youtube-ra. A többi konverterrel szaggat mindig a végeredmény.

    A MediaPlayerClassic-ot majd csekkolom, de multkor nem indult sehogy sem, nem tudom miért, de majd nekiesek már annak is. A Mediainfo cucc az megvan!

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1578 üzenetére

    Szia Crystall!

    Azt hittem, magyar oldal, nekem nem megy az angol.
    Amit átküldtél vob-ot az megint prograsszív. Nézd meg a mediainfoval. Addig kell csinálni az Avidemux-al (2.4.4-et le kell tölteni) próbálni, amíg nem lesz mpeg2 upper(felső) a végeredmény. Abból lehet DVD-t csinálni. Sajna ott van még a 60-ból 30-ra alakítás 720x480-ra. (jobb lenne a PAL 25 720x576-ra, de az még nem alakult ki.) Legalább a 30-as mpeg2 upper legyen.
    Azt a topikot meg böngészem. Időközben feltelepítettem az Adobe ide vonatkozó szoftverét, kisérletezgetem. Ott lehet interpolálni minden variációban, csak ki kell tanulmányozni.

    Ü. Pibácsi.

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1579 üzenetére

    A Vob azért progresszív, mert megcsináltam i-ben a 25-be konvertálást, de már nem maradt erőm a videót egybeolvasztani a zenével, mivel a konvertáláskor azt kiszedte belőle az a kis program amit ott a fórumban a 25i-be konvertáláshoz ajánlottak. Mondták, hogy tegyem vissza a videóba a zenét, nem ment, úgyhogy a Windows Movie Maker-t használtam, ami progresszívba tette, de a fene ott egye meg, mert még így is jobb, mint az eddig kipróbált egyéb programokkal 25fps-be konvertálni az anyagot.

    Mit töltöttél le, After Effects-et, az Adobe-hoz?

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1579 üzenetére

    Ezt sasold meg!:
    http://forum.videohelp.com/attachments/12278-1336005471/25i.MPG

    Ezt az a fickó csinálta a fórumban, aki nekem segített. 60i-ből 25i, DVD-re ki lehet írni. Megy zökkenőmentesen. Abból az mp4-ből csinálta, amit ide is belinkeltem Wetransferen.

    Majd ha megmondja hogyan is csinálta végül, akkor lefordítom neked. De ott van a topic vége felé az új script is, gondolom azzal konvertált.

  • pibácsi

    senior tag

    válasz M6454 #1576 üzenetére

    Szia M6454!
    Mint írtam, nem ismerem az ADVC-300-at, csak a neten néztem utána kicsit, így neked van igazad, mivel tudod használni és az a lényeg. (A leírás szerint is tud. Az ára is rendes.)
    A lassúságról: a nagyobb anyagok vágása utáni mentésnél én úgy tapasztaltam, hogy mpeg-be lassú, DV-be természetesen nem, mert az az "idővonal nyelve", de nyilván gépfüggvénye (a kétmagos még kevés). Természetesen a videószerkesztés eleve türelmet kíván.
    Ü. Pibácsi

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1581 üzenetére

    Szia Crystall!
    Megnéztem a konvertált felvételt. Ez tökéletes: 25-ös PAL 720x576-os Upper FF. Ezt kell alkalmazni "előjátéknak" és ebből lehet jó menűs-fejezetes DVD-t készíteni.
    Az Adobe After Effect 7-et telepítettem fel, azzal úgy gondolom megoldható ez az átalakítás.
    Megnézem mégegyszer az angol topicot. Az angollal kapcsolatban nem írtam, hogy az a rész természetesen megy, ami általában a szoftverekhez tartozik, hiszen az egy viszonylag jól átlátható szókészlet. A "többivel" van a gond. Ott szótárazni szoktam.

    Üdv. Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1583 üzenetére

    Ha az After Effectsben jutsz valamire, írd már majd meg. légyszives, mert ez a scriptes téma elég kacifántos, és nem is adja mindig a kívánt eredményt.

    Pl. nálam eddig annyi sikerült, hogy megy a konvertálás, de nem konvertálja a pontos hosszt a file-ból, hanem vagy rövidebbre vagy hosszabbra vágja, az meg nem jó, mert nem tudom egybeilleszteni a hanggal. Ez a fickó meg aki ezeket javasolta, foglalkozik a dologgal, de kissé hányaveti módon.

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1583 üzenetére

    Na, Pibácsi! Itt a végeredmény:
    https://www.wetransfer.com/dl/72NXGtG5/30e83b399a8088fa45b69b87cb8895068ba9bb4ee67523e248720a40d534c8360abfc4e734f3ca4

    Ez a Pal-ra konvertált videó. Csak sikerült összeküszködni, de már elég felhúztam magam a végére. Volt vele szívás rendesen.

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1585 üzenetére

    Szia Crystall!
    Most töltöm le, még jön. Gyakorlatilag én is szórakozgatok, de még az igazi megoldás nem jött elő, mivel előbb az interpolálást kell megoldani. Az Adobe After viszont nem illeszkedik a mostani Adobémhoz mivel ezt a Premierhez találták ki mint kimentett fájlt, nekem viszont az Elementem van, oda más fájlt alkalmaz. Korábban fent volt a Premier is, de az nagyon bonyolult volt, időrabló. Ez az After is hasonlóan bonyolult és nem hozott végeredményt.
    Most a másik - az angol - veziójával szórakozom, használva az AviSyntet.
    Ha sikerűlt megoldanod, akkor örülök, megnézem és ha jó, akkor elkérem a "receptet".
    A jó pap is holtig tanúl.

    Üdv. Pibácsi

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1585 üzenetére

    Szia!
    Úgy tűnik, hogy jó. Meg vagy dicsérve. Itt viszonylag elég kevés a gyors mozgás, mert az mutatja meg igazán, hogy mindenütt jól működik-e, de úgy tűnik, hogy OK. A mediainfo is jókat mutat. Légyszi elmesélni lépésről lépésre, hogyan csináltad. Én is megcsinálom más - nálam lévő videóval és ha jó, akkor én nem kisérletezek tovább. Ezt fogom alkalmazni.

    Ü. Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1587 üzenetére

    Egyenlőre megcsinálom a teljes DVD-t az összes file-lal, aztán ha megvan, és jó, akkor elmondom töviről hegyire.

    Egyébként ha a DVD Video_ts könyvtárát gépen lejátszom, a gyors mozgásoknál van egy kis ugrás. Viszont ha DVD lejátszóról kiviszem analóg tv-re a jelet, akkor az nincs. Gondolom ez a váltottsorosban megírt DVD miatt lehet. Majd ezt kalkuláld bele ha még nézegeted amit küldtem.

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1587 üzenetére

    Na, Pibácsi, itt a leírás:

    Akkor ez MP4 ből konvertálás, és végig interlace van:

    Ezek a programok kellenek:

    Avisynth
    http://www.videohelp.com/tools/AVIsynth

    HcGUI
    http://www.videohelp.com/tools/HC

    TMPEnc
    http://www.videohelp.com/tools/TMPGEnc

    MVTools2
    http://avisynth.org.ru/mvtools/mvtools2.html

    Yadif
    http://avisynth.org.ru/yadif/yadif.html

    SmoothFPS
    http://forum.videohelp.com/attachments/12295-1336093747/SmoothFPS2.zip

    A hanghoz én Goldwave-et és Audacity-t használtam.

    Szóval ezt kell csinálni:

    1. Installáld fel, ami installálós. Aztán a Yadif, SmoothFPS meg az MVtools2 tömörítvényekből az Avisynth Plugins könyvtárába másolj át minden tartalmat. A Program Files-ban van a könyvtára.

    2. Csinálj egy file-t avs kiterjesztéssel, és ezt írd bele:

    Import("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\SmoothFPS2.avs")
    Load_Stdcall_plugin("C:\Program Files\AviSynth 2.5\plugins\yadif.dll")

    DirectShowSource("2.MP4", seek=false)
    AssumeTFF()
    AssumeFPS(30000,1001)

    Yadif(mode=1, order=1)
    LanczosResize(720,576)
    SmoothFPS2(50,1)

    SeparateFields()
    SelectEvery(4,0,3)
    Weave()

    Az MP4 nevét, helyét meg a plugin elérési utakat módosítsd, ha kell.

    Aztán ezt a scriptet másold bele a HCGUI könyvtárába. A HCGUI-t azt nem kell installálni, gondolom majd észreveszed. Én az MP4-et is a HCGUI könyvtárába raktam.

    Aztán nyisd meg a HCgui-t, és töltsd be a script-et. Van ott három ilyen széles load sáv (input, output, log), a legfelső a script-é, azalatt van, hogy hova mentse az eredményt, azalatt meg a log file helye. Az input-tal töltsd be a script-et, ha minden oké, kiírja, hogy succesfully loaded alul. Aztán add meg az eredmény mentéséi helyét az outputban. A log file nem lényeges.

    Aztán a Frame-ek. NEkem a HCGUI 2x annyi frame-et ismer fel, mint kéne. Ezért miután az mp4-et beolvasta, nézd meg hány frame-ből áll, és ha neked is 2x annyit számol, akkor ott jobbra állítsd be, hogy az end frame-nél fele annyi frame-ig menjen. Ellenkező esetben az All Frames gombot kell benyomni.

    Aztán ott van az a maximum kb/s: azt nekem 9000-re mondták, hogy állítsam.

    Utána, Settings1 fül:
    Ezeket kellet beállítanom:

    Interlaced
    TFF
    Constant Quantization pipálva
    Quant Value:2.000
    check VBV/max bitrate pipálva

    a chroma downsampling maradt progresszíven, nem tudom azt kellett-e volna állítani, nem szóltak rá semmit, a fene tudja

    Ennyi, utána csak benyomod az Encode gombot alul, és megy a kódolás. A végén lesz egy m2v file-od.

    Akkor szedd ki a hangot az eredeti mp4-ből. A Goldwave meg tud nyitni videót, és abból menetettem wav-ba. Majd a Wav-ot átkonvertáltam audacityvel ac3 file-ba. Ehhez kell egy FFMPEG plugin, de az Audacity ahhoz mutatni fog egy linket, onnan le tudod szedni.

    Ha megvagy, akkor TMPENC, varázslót kinyomod benne, mész a File menübe -> MPEG Tools ->Simple Multiplex.

    Ott megadod azt a m2v file-t meg az ac3 file-t. Típusnak felül az Mpeg2 program VBR-t válaszd. Mehet a Multiplexing.

    Ha kész vagy, akkor ott az MPEG file végeredményképp. És kész.

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1589 üzenetére

    Szia!
    Hát ez igen. Szép teljesítmény. Még nem olvastam végig, majd mostmár holnap. Jól megdolgoztál a végeredményért. Az AviSynthes vonalat én abbahagytam. De azért
    közben én is szórakoztam az Adobe Afterrel. Ott is van megoldás, bár még nem csináltam csak próbákat, mert hosszadalmas a kimentés, időigényes. A végeredménynek mindenképpen 25-ös PAL 720x576 mpeg Upper FF-nek kell lennie, mert ebből lehet azután DVD-t készíteni. Én csináltam itt egy menű-fejezetes DVD-t abból, amit legutóbb átküldtél. Jó lett.

    Na mostmár megyek aludni. Ü. Pibácsi.

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1589 üzenetére

    Na mégiscsak elolvastam, nem hagytam holnapra.
    Az angol fórumból egy-két dolgot lefordítottam és letöltöttem egy-két dolgot, de nem mindent. Az AviSynth-t fel volt már korábban telepítve. Én a VirtualDubMod-al próbáltam, ami létrehozza az avs fájlt, majd ugyanúgy a HcGUI-val, de itt meg is álltam, valahogy nem akarta az igazságot innen. Mostmár majd holnap végigcsinálom a leírásod szerint.
    Minden esetre köszi a leírást.

    Ü, Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1591 üzenetére

    Az a file kreáció csak annyi, hogy hozzál létre Windows-sal egy txt file-t, aztán írd át a kiterjesztését avs-re. Ennyi, nem kell külön generáltatni programmal. Aztán csak belemásolod Notepad segítségével a script-et. Utána már megnyitja az Avisynth. Vagy nem itt akadtál el?

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1592 üzenetére

    Szia!
    Most érek rá egy kicsit foglalkozni a dolgokkal. Az éjjel jól elhúzódott. A hiányzó Yadif és MV2 .t letöltöttem, a többi már megvolt. A TMPGEnc-et feltettem, az még hiányzott. Gondolom, te is "véglegesítetted". Ezzel kész a mű.
    Az átnevezéses megoldást már sok helyen használtam, sokszor jó módszer. Itt nem gondoltam erre, mivel a VirtualDubModdal nyitották meg sokan ini-vel és úgy hozta létre az avs fájlt. Viszont ott rendszeresen visszadobta, nem mindent tudott megnyitni. ffms2- meg-
    nyitással is szórakoztam, de az sem jött össze, így abbahagytam és áttértem az Adobe Afterre, ami jobbnak- egyszerűbbnek mutatkozott. Végül is az is működik, csak elég lassú a kimentés része. Dehát ezt már én megszoktam, évek óta megtapasztaltam. A videó szerkesztés már csak ilyen. Türelemjáték.
    Jöhet a gyakorlat.
    Üdv. Pibácsi

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1592 üzenetére

    Szia Crystall!
    Nekem nem működik. Már mindjárt az elején a scriptet nem tudja bevenni. (az összes többi avs. ini scriptet letöröltem). Átneveztem én is 2.MP4-re, beraktam mindkettőt a mappába, ahogy írtad. Nem tudja értelmezni DirectShowSource részt. Két gépem van mindkettőnél ez a jelenség, pedig a másiknál korábbi AviSynth van fönt. Megpróbáltam ffmpegsource2-vel is, mivel az angol topicban ezt is javasolja, mert a DirectShowSource neki sem működött, de amit javasolt FFMS2-t azzal sem indúl el.
    Ujra telepítettem az AviSynthtet egy újabb verzióra, de úgy sem jó. Mást sem tud behozni, valahol alapbaj van.
    Ez nem az én napom, úgyhogy vszínű, be is fejezem.

    Ü. Pibácsi

    /dl/upc/2012-05/05/236603_lvj0e95fptqkbtzl_avisynth_hiba.jpg

    [ Szerkesztve ]

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1594 üzenetére

    De a Directshow source-os részben, csak annyit adj meg, hogy "2.mp4". És a HCGUI gyökérben legyen az mp4.

    Nem lehet, hogy az Avisynth könyvtárába raktad az mp4-et?

    Másold már be a hibaüzenetet, hátha kiad valamit.

    Egyébként a másik fórumban azt mondták, hogy ez a Directshow alapból benne van a windows-ban. Én sose raktam külön fel. Ez az FFMS2 csak azért jött be a képbe, mert nálam rakoncátlankodott a Directshow, de kiderült, hogy félreértés az egész, és működik, csak a végeredményként kapott fileokat nem a megfelelő media player-ben nyitottam meg.

    Vagy az nem lehet, hogy MP4 helyett neked mp4 a file-od kiterjesztése, és a kisbetű miatt nem mükszik? Mintha egyszer nekem valami ilyesmiből lett volna már hiba. Írd át a script-ben kisbetűre.

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1595 üzenetére

    Szia!
    Hiába próbálkozom mostmár bármilyen scrip-tel, semmi sem jó. Hosszú, több éves gyakorlatom során még ilyennel nem találkoztam, hogy három napon keresztül nem sikerült valamit rendbetenni, különösen, hogy mostmár leírtad a megoldást is.Itt valami más van. Egyetlen fájlt tudtam csak megnyitni, dehát a többit nem nyitja. Nem sok időm van már erre, még kicsit szórakozok, azután abbahagyom. Ez nem az én napom. lehet, hogy a holnapi sem. Akár mit csinálok, mindíg errort jelez a bemenetnél. Talán egy M-Jpeg fájlt sikerűlt megnyitni. Az egyébként sem probléma.
    Adok egy számsort az TMPGEnc-re:TE25-CZRC-8VT9-WXX7-TZGL. Ha lesz időm, még folytatom a témát.

    üdv. Pibácsi

    [ Szerkesztve ]

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1596 üzenetére

    Nos én sem vagyok ezeknek a szakértője, lehet, hogy a te file-jaidra ez a script nem is jó. Azzal nem próbáltad, amit én linkeltem be? Töltsd le az egyik linkemről az mp4-et, a Wetransferesen van mp4, próbáld ki azzal. Ha megy a dolog, de a te videóid nem nyitja meg, akkor egyszerű az egész, csak rá kell kérdezni, hogy a tieidhez milyen módosítás kell a scriptbe.

    Egyébként majd egy összegzést írj már arról hogy After Effectsben hogyan kell ezt csinálni. Hátha az egyszerűbb, ami nem árt, még ha időigényes is, mert könnyebb otthagyni a gépet konvertálni, mint ugyanannyi időd scriptekkel görcsölni.

    Egyébként gondold el én mennyit kínlódtam. Kifolyt már a szemem is teljesen :O

    Egyébként csinálj screen capture-rel egy videót, mikor megnyitod a HCGUI-t és betöltöd a file-t, hátha észreveszek valamit, ami nálam is előjött, és tudom a megoldást.

    [ Szerkesztve ]

  • pibácsi

    senior tag

    válasz Chrystall #1597 üzenetére

    SziaCrystall!
    Felszállt a füst.
    Még tegnap este addig ügyködtem, hogy mostmár működik. A megoldás az volt, hogy teljesen leszedtem az AviSynthtet az összes tartozékával. Van egy jó kis programom, amit évek óta használok, ez kiszed minden tartozékot. Ezután teljes géptisztítás, majd ujra telepítés. Beraktam a pluginokat, használtam a scriptet, amit adtál (az angol is kb ez).
    Viszont ezzel nem indult el. beraktam egy FFMS2 (amit az angol adott meg. Előtte próbáltam egy új verziót, de az nem jött be.) Átírtam a DirectShowSource-t ffMpegSource2--s változatra és így tudott kapcsolódni a HCgui, és el tudtam indítani a konvertálást, A korábbi vízparti videót konvertáltam át, mivel ott több a mozgás (főleg az oldalmozgás, mivel mindíg azokkal van a baj). A végeredmény jó lett (90-95%). A mozgásoknál még egy kicsit lehet szórakozni, de ugyanaz, mint a tied.
    A leveledet csak most olvastam el, eddig nem volt időm a témával foglalkozni, de gondoltam, "megnyugtatlak". Gyakorlatilag a te videóidat használtam azért, hogy össze tudjam hasonlítani az eredményeket. Elismerésem a kitartásodért. Ezt a "kitartás" dolgot már átéltem egy párszor, mivel engem sem hagy nyugodni, ha valami nem akar jó lenni. Évek óta már elég sok időm ráment a kisérletezéseimre, de így halad az ember előre. Ez a technológia mostmár ki lett dolgozva (hála neked), el tudjuk tenni és lehet alkalmazni.
    A másikat elég nehéz röviden összefoglalni, ott inkább átküldöm a YouTube videót ami ezt bemutatja. Én is ennek alapján kisérleteztem. Ott bemutat több fájl átalakítást is. Minden esetre onnan nem lehet mpg-be menteni, azt még utána át kell konvertálni, hogy DVD-hez lehessen használni. Egyelőre mindkét vonalat befejezem, mivel másirányú dolgaim is vannak és elég sok időm ráment. Mostmár ebből az alapból tudsz egy kpl. mpg videót szerkeszteni, abból DVD-t csinálni.

    http://www.youtube.com/watch?v=zsg382np_3Y

    Üdv. Pibácsi

  • Chrystall

    senior tag

    válasz pibácsi #1598 üzenetére

    Na, hál istennek, az jó hír, mert csak kell ez azért, nem igazán elfogadhatóak a mezei 30 - 25 fps konvertálások, így csak jó. Nem tudom te mennyire tudod ezt a scriptet variálni, de én rákérdezek még majd a p-s változatra is, mert lehet kénytelen leszek egy ideig abban venni, ugyanis kiderült azzal jobban megbírkózik a HDTV-m is. Majd beírom azt a scriptváltozatot is ide, bár ha tudod enélkül is, akkor mindegy, de én még nem értem.

    Valamint figyelj még arra, hogy van az az AssumeFPS(30000,1001) a kódban. Nem tudom itt ez pontosan mit takar. Az én filejaimmal van egy olyan gond, hogy 60fps van a fejlécükben, de igazából 30 fps a tartalmuk, és lehet ehhez illeszkedik ez a sor is, nem tudom?. Nem tudom, hogy más kamerák mp4-énél is jól fog-e működni ezzel a kódrészlettel a konvertálás. De ezt is majd megkérdezem.

    Mikor én próbáltam az FFMS2-t, nekem a végeredmény m2v file folyamatos időközönként szaggatott. Már nincsen meg az a file, de ha nálad megy, akkor gondolom ez a Windows Media player miatt is lehetett akár? Lehet ha DVD-re kiírtam volna mpeg-be konvertálva, jó lett volna. Sajnos hozzá vagyok szokva, hogy sima Media Playert használok, mert a többi program rá se hederít a videókártyaszoftverem képmegjelenítési módosításaira, bármit csinálok, felülbírálják. De majd nekiesek már ezt is kiküszöbölni, mert elég már a bosszuságból, hogy emiatt is gond van.

  • Chrystall

    senior tag

    Pibácsi!

    Ha már sikerült megoldani ezt a PAL DVD-be konvertálás problémát, sima váltottsorosság megszüntetéshez nem tudnál javasolni valamit? Amit letöltöttél tőlem 60i-s fájlt, olyanokhoz kellene, tehát mp4-ből valamelyik mpeg formátumba kellene konvertálni, mert a HDTV-m csak azokat ismeri fel. Egyébként semmi más nem kellene konvertáláskor, csak az, hogy át legyenek téve a fájlok progresszívbe. Mit javasolnál, ami szépen megcsinálja?

    Valamit videó képének élesítésére is tudnál valamilyen programot? Nekem a Virtualdub-ot, mondták, de nem tudom hogy kell jól beállítani, hogy ne csak tömörítetlen avi-t adjon ki végül. :F

Új hozzászólás Aktív témák