Új hozzászólás Aktív témák

  • pibácsi

    senior tag

    válasz M6454 #1513 üzenetére

    Szia M6454!
    Ez egy komoly digiző szerkezetnek tűnik, bár úgy látom, hogy inkább DV fájlok bedigizésére találták ki. Nem volt hozzá szerencsém. Viszont a Premier Pro Capture része az analógot (mpg) nem veszi be csak a DV(tip1,tip2)-et, más változat nincs. Ez ide nem jó. Az STK 1160-ról nem importál, nem veszi be, így gondolom, hogy a Canopus ADVC-300-mpg-t sem, ill. hogy mpg-be importáljon. Ha meg is jelenik, akkor a FireWare csatlakozó miatt jelenik meg, amivel a DV1, ill DV2-őt beveszi. (miniDV csatolás), természetesen én nem tudom ezt ellenőrízni, viszont a végeredmény – DV lower – nem jó. Itt mpg Upper FF-nek kell lenni, mivel a VHS-ek ezt adják. Más capture(feltöltő) szoftvert kell használnod: a mellékelt Ulead Vid.Stud. DVD SE capture részét, ha beveszi a Canopust.
    Vagy a Canopushoz mellékelt saját szoftverével. Ha az EasyCap-al viszed be, az egyből Upper-be adja az mpg-t és ez a helyes. Ez egy váltottsoros mpeg videó. Hogy milyen minőségű, azt az Ulead szoftveren belűl állítani lehet (8-9000 kbps). Ez már jó minőségnek számít. Az most mindegy, hogy mennyi helyet foglal, itt az a jó, ha minél nagyobb a bitráta. (amit elbír). Az adatokat az Upperen belűl a Propertiessel ellenőrízheted, ha már felvitted.
    Az Adobe alapvetően DV-be dolgozik. A fájlból bevitt mpeg(upper) videót is DV-be teszi az idővonalra, majd az export-movie mentéskor DV-2-be adja ki. Lehet viszont menteni mpg-be is a mentési opciókban, de szörnyű lassú.
    Az Ulead viszont akkor, amikor beviszi a PC-re a videót, egyből beteszi saját gyüjtőjébe is.
    Onnan máris lehet tenni az idővonalra és szerkeszteni.
    A VHS- mpg váltottsorosról csak váltottsoros DVD-t érdemes készíteni. Divx- váltottsorost is lehet, de nagyon macerás és nem minden DVD lejátszó játsza le. (és nem foglal kevesebb helyet, ha jó minőségben csináljuk meg.)
    Ha sikerűlt az mpg Upper Field First fájlt elérni, akkor a továbbiakat is meg tudjuk beszélni.
    Üdv. Pibácsi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák