Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz cucka #9863 üzenetére

    "És megint előjön a joker érv, ami szerint bármilyen, valláshoz köthető negatívumot hozok fel, a válasz az, hogy ez nem Isten torzítatlan üzenete/cselekedete, ez az emberek bűne. Minden pozitív dolgot Istennek kell tulajdonítani, a negatív dolgok pedig az ember hibái. Ez egy egyszerű válasz, amit bármilyen, vallást kritizáló felvetésre rá lehet húzni. Lehet köré szőni mindenféle történetet, példabeszédet, a keresztény válaszok nagy része erre a logikára épül."

    És ezzel konkrétan mi a problémád? Mármint azon kívül, hogy nem találsz fogást rajta? A vallások nem tökéletesek, mert az ember sem tökéletes. Mindig vannak és lesznek bűnök. De miért kéne ezeket a bűnöket kiragadva kijelenteni, hogy a vallás rossz, mert lám, ott a bűn a vallásos emberekben is, és lám, Isten nevében is tettek sokszörnyűséget. (Ha a nevedben lerombolnék egy falut, akkor ez mennyiben minősítene téged, vagy a barátaidat?)

    És ha már mindig csak a vallások negatívumait hozod fel, egyszer megtehetnéd, hogy felsorolod -akár csak magadnak- a vallások érdemeit, a vallásos emberek jótetteit, azokat a pozitívumokat, amik keresztény emberek hatására jöttek létre. Csak a teljesség kedvéért.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák