Új hozzászólás Aktív témák

  • Horka1

    tag

    válasz andrea.lois #9489 üzenetére

    Na végre egy nyitott, életszerű ember: Ennek kifejezetten örülök :))

    Szerintem, a különböző vallások, amint ez így is van, ugyan ennek a világnak a szellemi-lelki érájában alakult ki, tehát közös alapja kell, hogy legyen, miközben, ha ez valóban egy teremtett világ, akkor két lehetőség van, vagy egy Isten teremtette, vagy inkább egy Isten-team, akik megosztották egymás között a munkát. Vagy senki nem teremtette úgy ahogy képzeljük, hanem ahogyan a mai napig is jönnek létre új bolygók, naprendszerek, a miénk is létrejött, és borzasztóan sok idő alatt (számunkra idő, egyébként nincs idő szerintem, de ez egy külön téma) olyanná alakult amilyen ma is, az egész teremtéstörténet pedig egy szimbólumrendszer, aminek a segítségével, valamiképpen áthagyományozzák egymásra a generációk, az élet létrejöttét és kialakulását. Az , hogy sok idő alatt alakul ki, teljesen bibliai, hiszen nincs az írva, hogy végül is mennyi idő alatt teremtette Isten a földet és a többi dolgot, hanem, hogy egy nap nála annyi mint ezer év, ezer év meg annyi mint egy nap. Tehát nem tudni, hogy a teremtés folyamata végül is mennyi idő alatt zajlott le.

    Szerintem még most is folyik, tehát nincs még semmiféle hetedik nap amin meg lehet pihenni. A teremtés, ugyan is nem állhat meg, hiszen a folyamat önteremtő, és az élet maga az, hogy a meglévők újakat hoznak létre. Az lenne a mindenség pusztulása, ha ez a folyamat megállna.

    Magam inkább afelé tendálok, hogy kialakult a naprendszerünk, és ez az egész ami körbevesz bennünket.

    Az már egy másik kérdéskör, hogy az élet miként jelent meg a földön?

    A vallások, jól látható módon, egy ős vallásból indultak, és a vándorlások útján, változásokon mentek keresztül, és azok az ágazatok, amelyek mentén nagyobb népesség alakult ki, úgymond világvallássá avanzsált, ahogyan a Hindu, Muzulmán, Buddhizmus, Taoizmus, vagy régebben a Zoroasztriánizmus, ami alapját képezte végül a Júdaizmusnak és ilyen módon a kereszténységnek, lévén, hogy a mai kereszténység egyértelműen Júdaista jegyektől hemzseg. Az ős kereszténységet, Jézus valódi kereszténységét az inkviziciók során egyszerűen eltüntették, mint például a Manicheizmust, amelyik vallás egyértelműen, a nagyon kevés elérhető emlék alapján a Jézusi tanítások mentén alakult ki, de nagyon gyorsan eltüntették, mert a nép körében túl népszerű eszméket hordozott.

    A zsidó arab konfliktus, évezredek óta tart, valóban az úgy nevezett Shémi (szemita) törzsek szét válását követően történnek domináns átalakulások a hitrendszerekben, de csak mondok néhány példát, hogy a Muzulmán vallásban Jézust prófétának tekintik, Ábrahámot és Mózest szintén, akikről tudjuk, hogy nem is voltak zsidók, és ugyan úgy várják a messiást. Olvasson bele aki érdeklődik, a Magyar Iszlám közösség oldalába. Itt hadd szúrjam be, hogy tehát mindenki antiszemita -Shémi-ta- aki nem ezen népcsoportok szülötte. Hogy a félrevezetettek lássák meg, hogy az antiszemitizmus, az nem valami ideológia, hanem egyszerűen, annyit jelöl, hogy nem a Shémi népek közül való.

    A különböző vallások, tehát különböző utak, az adott körülményekhez, társadalom szerkezethez igazodva, ugyan ahhoz a teremtőhöz, ami az én hitem szerint nem egy egyedülálló valamiféle szellemi személy, hanem a világmindenség maga, amelynek anyagából létrejöttünk, és az alkotóelemeink speciális kommunikációját nevezzük mi itt életnek. (Az idegrendszerünk, működési alapja, hogy a különböző területek, elektromos impulzusok útján kommunikálnak egymással --tehát energia átadással kommunikálnak a szerveink--) Tehát információ áramlás történik. A halálunk pedig valamiképpen a fizikai testünk, ami megint csak egy érdekes kérdés, mert a levegő amit nem látunk, és nem foghatunk meg, ugyan olyan atomokból, energiából épülnek fel, mint mi, tehát a test ami valamiféle energia "besűrűsödés" elveszti, az információ fogadó, tároló, és tovább adó képességét az úgynevezett öregedéssel.

    Nagyobb kérdés, hogy amit mi léleknek vagy szellemnek nevezünk, az a világ miképpen működik?

    Nekem ez a meglátásom erről a kérdéskörről.

    [ Szerkesztve ]

    Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Új hozzászólás Aktív témák