Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6020 üzenetére

    Sokat gondolkodtam, hogy még írjak-é neked.

    Nem kifelé tekingetek. Csak meghúzom a vonalat. Nem sántikálok kétfelé. Isten útja nagyon keskeny. A keresztények száma, ha azt veszem alapul, aki annak mondja magát, nagyon magas ahhoz képest, hogy ki fog üdvösséget kapni. Talán a tizede, úgy gondolom. Vagy még kevesebb!

    Azt mondod, van hited. Én azt mondom, az ördögök is hisznek Istenben. És mégsem fognak üdvösséget kapni!

    ??

    Csak a kegyelem számít. Ha van, akkor üdvözülsz. ha nincs, akkor meg nem.

    A kegyelem, csak Istenfélelemmel, és hálával elérhető. Én tudom, hogy nekem mikor van, ebből, a nagyon jó dologból. Te tudod? Félsz, rettegsz, hogy holnap is kapd? (Istenfélelem)
    Megjobbítod útjaidat nap, mint nap? Igyekezel, hogy levetkőzd az ó-embert, a régi természeted? Elszakítod magad attól, ami a gonoszhoz tartozik? Nem?

    Akkor miben reménykedel?
    Isten nem egy mindent megengedő Isten. A kegyelmét birtokolnod kell, nap nap után.
    Isten bűn gyűlölő, aki még a saját fiától is elfordult!
    Te is fordulj el a bűntől, különben azt fogod kapni tőle, hogy: Nem ismerlek téged!

    Ülni a langyosban, cimborkodni az ökumeniával, a dalai lámával, lehet. Csak akkor ne tőlem kérd számon, hogy miért nem tudom elfogadni, hanem magadtól.

    Fuss! Fuss ki abból, ami ebben az irányban visz, és fuss oda, ahol kegyelem van. Ne elégedj meg azzal, hogy nyugtatgatod magad, vagy más nyugtatgat. Ha nem érzed a kegyelmet, akkor nincs! A kegyelem egy mindent elsöprő jó érzés a bensődben, és amikor ez van, nem kell nyugtatgatni magad, mert a kegyelem békességgel jön. És ez a békesség minden értelmen felül való, és minden tudományon felül való, és ésszel nem fogható. Ha megvan, akkor tudni fogod, hogy birtoklod! Érezni tudod!

    Elnézést kérek tőled, ha kemény voltam. Kérlek bocsásd meg nekem. Sajnos nem tudtam másképp érzékeltetni.

    Peace! :)

    2007-05-06 óta itt!

Új hozzászólás Aktív témák