Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz polaar #5338 üzenetére

    Ha valaki ateista, tehát Isten és a túlvilág létét létét is megkérdőjelezi/tagadja, azt miért érdekelné a dolog? Én személy szerint nem foglalkozom vele, hogy ha létezne Isten akkor mit szólna az én istentagadó életvitelemhez.

    A különböző vallások esete már más tészta. Nyilvánvaló, hogy egy vallás csak akkor szerezhet további híveket és tarthatja meg a jelenlegi híveit, ha a tanításaiban az áll, hogy csak az általa mutatott út a helyes. Ezért van az, hogy egy ateista vagy más vallású nem nyerheti el Isten "örökségét". Például keresztény egyház a saját érdekében tanítja ezt, hiszen fönn akar maradni. Annak mi értelme volna, ha azt tanítaná, hogy higgy amiben akarsz, Isten úgyis megbocsát? :) Az nem szolgálná az egyház érdekeit.

    Szerintem ezzel a kérdéssel fölösleges foglalkozni, a keresztény ezt gondolkodás nélkül elhiszi és kész. Én pont azért nem hiszek el ilyesmit, mert gondolkodom, és látom az ok-okozati összefüggéseket, egy hívő viszont gondolkodás nélkül elhisz dolgokat, és eszébe sem jut, hogy miért tanítják neki azt amit tanítanak.

Új hozzászólás Aktív témák