Új hozzászólás Aktív témák

  • MageRG

    addikt

    válasz llll #18803 üzenetére

    "...így az ablaktörésre kivetítve a dolgot simán el tudnék képzelni olyan szitut is, amikor az ő ablakát is nyugodtan betörhetné (a törvény)..."
    Azért te is látod, hogy ez hülyeség, ugye?

    "úgy locsolnám le az ő cuccait is (...vagy őt?), mint a huzat
    és ha a jog szerint ez nem lenne igazságos, akkor bizony a jog bekaphatja"

    Az ilyen gondolatmenetek helyett olvasd el a linkelt video leiratát ("írott változat"). Sajnos az MTV sikeresen elkutyulta a videót, a Youtube-on meg nincs fent.

    "mindenesetre azt hatékonyan akadályozza meg, hogy a gyilkos életét büntetésképpen elvegyük, de azt nem hogy az is elvegye az áldozatáét"
    Itt ugye nem az a cél, hogy vérszomjaskodjunk? Az áldozatot a saját körültekintése és a büntetés elkerülhetetlensége (magas felderítési arány) védi meg a legjobban. Az meg független a HB-től.

    Van olyan eset, amikor a HB egyértelműen "előnyösebb": pl. mikor egy maffiavezér a börtönből "kinyúlva" tovább irányítja a szervezetét.
    De a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyébként meglehetősen drága és embertelen igazságügyi módszer, ami nem is feltétlen célszerű (bűnmegelőzés, elrettentés).

    "akkor közhely, de hanyatlik"
    Nem az hanyatlik, hanem egyes politikusok értelmi képességei. Kínában, Indiában is éppenhogy a nyugati jólétet szeretnék még mindig.
    Na befejezem, mert itt megint sikeresen szétoffoltam a topicot. :)

    "What is bravery, without a dash of recklessness!"

Új hozzászólás Aktív témák