Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    őstag

    válasz sicc_innen #9299 üzenetére

    1.5 V-os nekem nem ismerős akkuban. Csak olyat tudok, ami belül 3.6 V-os LiPo akku+elektronika, ezeknek a töltése legtöbbször microusb csatlakozón keresztül történik 5 V-ról, példa. De ezek nem jók vakukba, inkább óra, hőmérő, távirányító, kis fogyasztású eszközökbe.
    A NiZn akkuk 1.6 V-osak, töltéskor 1.8-ig is fölmegy a feszültség, olyan töltő kell hozzá ami ezt tudja, meg olyan eszköz ami tolerálja a 1.5 V fölötti feszültséget.
    A vakuk leírásában sokszor látni várható villanásszámot különböző áramforrásokkal, és nem a 1.5 V-os elemekkel tudnak többet, hanem az 1.2 V-os NiMH-val, mert az jobban terhelhető. Az elemeknek nagy terhelésnél leesik a feszültsége és tovább tart a feltöltés és kevesebb villanást tud. Van a 1.5 V-os lítium elem, ezekkel nincs gyakorlati tapasztalatom, a leírásuk szerint könnyű, sokáig tartja a töltését, nagy terhelést bír, de pl. az egyiknél olvastam névleges feszültség 1.5 V, kapocsfeszültség 1.8 V, óvatosan használnám értékesebb cucchoz, csak ha a gyártó igazolja hogy bírja a túlfeszültséget.

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák