Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz #72445440 #89851 üzenetére
Én elhiszem hogy kell a villám védelem,de mondom szinte egy új építésű házon se látom.Nekem mikor volt a villám kár UPC szó nélkül cserélte a beltérit.Elég érdekes és életszerűtlen lenn minden este kihúzzam a CB ből a kábelt+a beltérikből is.Hátha zivatar lesz.Többek között a vonalas telefonom is a CB ről megy.Az egyéb okos otthon funkciókról ne is beszéljek.Egy jól konfigurált biztosítás fizet másodlagos villámkár esetén is.A CB ből nem lehet csak szerszámmal kivenni a koaxot,szó sincs kihúzásról.
-
csubuka
addikt
Ez több tízmilliós kifizetés, ez nem az a kategória, hogy "a 4K tv-m tönkrement másodlagos hatás miatt", amit kifizetnek neked szépen puszira, kötekedés nélkül. Nem kívánom senkinek, hogy kipróbálja, hogy milyen ellenállásba ütközik ilyen esetben. Számlás benyújtás esetén generálos számlát fogadnak el, míg generálkivitelezőt nem találsz egy fél ház ujjáépítésére, megőszülsz, senki sem vállal ilyen munkát amíg vannak egyszerű, a semmiből új házat építő, jobban fizető munkák. Szóval marad a külön megegyezés, az meg egy kemény mese. De a lényeg az, hogy hiába fizet a biztosító talán, addig is lakni kell valahol és építkezni sem szeretne mindenki "poénból". A megelőzés más mint az utólagos kompenzáció.
Nekünk sem volt eddig védelem a leégés előtt. Ezután persze nem volt kérdés, hogy lesz-e. Nagyon kis eséllyel csap be a villám pont hozzád, de ha egyszer igen, akkor újra gondolja az ember. Nem azon az ~1 millión múlik az újjáépítés költségvetése.
Senki se rak itthon, mert nem kötelező 10m alatti magasságú családi házaknál, magyarul kb sehol sem. Ha egyszer önszántadból raksz, akkor viszont követni kell a törvényt, mert különben probléma lehet a biztosítóval.
Itt fejtegetik az ilyen-olyan BM rendeletet. Kell 6 évente felülvizsgálat családi házaknál is, kérdezz meg egy norma szerinti rendszertervezőt vagy bárkit, aki villámvédelmi szaki. Persze a rendszered okés valószínűleg anélkül is, ámde adsz egy kötekedési felületet, hogyha olyankor lenne károd, amikor a rendszernek nincs érvényes felülvizsgálati jegyzőkönyve. Mondhatjuk, hogy így az ember egy rakat adminisztratív terhet vesz a nyakába a villámvédelemmel, meg extra kiadást. Igen. Csak éppen, ha már egyszer leégett a fél házad, akkor ennyi kell, hogy nyugodtabban aludj.
"Ha van villám védelem biztosításod az így okozott kárt egész biztos,hogy gond nélkül fizetik."
Kivéve ha van villlámhárítód, amit önkéntesen rakatsz egy olyan épületre, amire nem kéne. Mert onnantól ha nincs kiépített túlfeszvédelem, akkor meg lehet tagadni a kifizetést másodlagos hatásból származó kárra is, hiszen a MABISZ kifejti a műszaki minimumokat ilyen rendszereknél.Ámde nem is ez a lényeg. Jelenleg az villámvédelmi LPSIV elsődleges károk ellen védő felfogó, levezető, földelő kombó mellé kötelező másodlagos védelem. Márpedig a leégés ellen kell az elsődleges védelem (villámhárító népiesen), így a másodlagost (túlfesz bla-bla) nem tudjuk elkerülni korrekten, legálisan. Vagy zéró villámvédelem, ami szintén jogilag kikezdhetetlen vagy fullosan szabvány. Átmenetnek semmi értelme, hogy részben kiépítjük, amit kellene, aztán majd belekötnek.
-
-
csubuka
addikt
"Vagy zéró villámvédelem"ez működik szinte minden családi házon mért lenne kivitelezhetetlen jogilag"
Ilyet sosem írtam, pont arról szólt az előzö hsz, hogy vagy nem raksz védelmet (mert családi házra jogilag okés), vagy raksz, de betartasz minden szabályt, mert csak úgy nem adsz kötekedési felületet a biztosítóknak. Ezt írtam:
"Vagy zéró villámvédelem, ami szintén jogilag kikezdhetetlen vagy fullosan szabvány. Átmenetnek semmi értelme"
1 millió a villámvédelem egy átlag családi házra kb. A kárunk az ennél nagyságrenddel volt nagyobb. Persze mindentől nem véd, de a javától igen.
A másdolagos védelem nem érdekel annyira, nem ott van a nagy pénzbukási lehetőség.. de ha kerül elsődleges védelem, akkor ha betartjuk a szabályokat kötelező a másdolagos hatás elleni is. Ezért lesz inkább optika... Ott nincs semmi aggodalom.
*A másodlagos védelem nekem is csak teher, de ha kell rakni, akkor lesz. Egyszerűen ilyen a jogszabály. A villámhárítós házakra kell másodlagos hatás elleni, hiába az adott házra jogilag semmi sem kéne alapból. Ha raksz, akkor all in.
[ Szerkesztve ]
-
csubuka
addikt
válasz Beniii06 #89839 üzenetére
Köszi a választ!
Fali dobozból nem kültérit gondoltam. Hanem bejön az optika az oszlopról és a lakótérben egy ilyen konnektor szerűben válna beltéri, vékony, szürke kezelhető optikává.
Ilyet raktak anno a telekomnál, na ezt hogy rejted el igényesen... Az oromfalon bejött a kábel és a szobában fityegett a padlónál ez.
Ehelyett a modem mellett lehetne eg, ilyen kis korrekt fali doboz, ahhonan kapná a beltéri, szürke kis optikai kábelen az adatot. Dániában egy ilyen volt, amibe a végpontot/modemet/akármit be lehetett dugni. Kulturáltabb a fenti telekomos alap megoldásnál.
Köszönöm a magyarázatot, az is lehet egy megoldás igen. Ám az optika egyszerűbb volna és jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
válasz #72445440 #89842 üzenetére
"Igazából a tag esetében az" lenne a fontos neki, hogy milyen kábelen végződik a szolgáltatása, amire a szolgáltatói eszköz kerül.
"Egyébként az ügyfélszolgálat nem hazodott, a hibrid HFC -- ED3 hálózatban is vannak optikai elemek, a gerinc is az, másképp nem osztogathatnának 500-as netet sokaknak az utcában. A koax már egy "rövidebb" szakaszon van, a CMTS-től kezdve. Ami akár egy mini CMTS is lehet."
Ezt a választ szépen átvetted anglergab-tól. [link]
Viszont a CMTS is aktív eszköz, hálózati áramforrást igényel és az ugyanúgy túlfeszültségi szempontból nem jó neki, szemben az optikával, ami passzív, az OLT és az ONT közé nem szükséges aktív áramforrás igényes eszköz.Tudom, mi az a HFC, én nem is írtam olyat, hogy hazudtak volna neki, viszont világosan leírta, hogy koaxot nem szeretne.
Nem hasraütésszerűen írtam azt, hogy valószínűleg mi elérhető nála. Ha korábban is ki lett volna építve a koax a upc által, akkor nem ezeket a csomagokat dobta volna fel, hanem ezeket:
Ez egy 100% biztos korábbi upc-s cím, ahol koaxon szolgáltatnak, mert most is az van bekötve oda arra a címre amit megadtam, viszont neki a telekomon keresztül szolgáltatott vodás-optikás csomagokat adta be a weboldal [(#89821)], ezért is írtam, amit.
[ Szerkesztve ]
"Got any other secret weapons?"
-
Beniii06
addikt
válasz csubuka #89857 üzenetére
"Ehelyett a modem mellett lehetne eg, ilyen kis korrekt fali doboz, ahhonan kapná a beltéri, szürke kis optikai kábelen az adatot. Dániában egy ilyen volt, amibe a végpontot/modemet/akármit be lehetett dugni. Kulturáltabb a fenti telekomos alap megoldásnál."
Pont ezaz, hogy nincsen semmilyen doboz, mert nem abba szoktak kötni és szerintem nem is mennének bele, mert plusz egy hibaforrásnak nézik és mivel csatlakozó/megszakítás, csökkenti is a bejövő jelet.
Hogy értsd, nálam pl. légkábeles részen, a tetőhöz van erősítve az optikai kábel egy feszítővel, utána a csatorna alatt lejön az ablakik, de nem lóg, hanem oda van ragasztva és az ablakkereten van befúrva a tetején sarokban, ott bejön, szintén az ablakkereten lejön belül(max 30 cm látszik belőle, de elég vékony) és megy a szolgáltatói eszközhöz a szobában a szekrények mögött, nincs és nem is kell ilyen doboz amit linkeltél, úgyhogy a helyedben, ha már ilyen felújítás van, akkor egy 16-os csövet vinnék valahová az utcafrontra ott ahol takarásban van és az oszlophoz lévő legközelebbi oldalra, mert oda fogják rögzíteni a bejövő kábelt és onnan mehetne direkt a szolgáltatói eszközbe. Így már értem mire gondoltál tákolás alatt, sajnos ez nem Dánia, itt nem szeretik az ilyesmit, hanem direktbe kötik, megszakítások nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Beniii06
addikt
Nézd meg a két képet alaposabban, másak a csomagnevek és az árak is.
Csak netre nekem is ugyanazt dobja fel, mint neked(igaz ezt a képet kellett volna betennem inkább), de a lényegen nem változtat, hogy biztos koaxos címekre "online" stb csomagokat dob fel és új előfizetőknek 3 hónapig kedvezménnyel, addig neki a standard optikás árakat írja ki a weboldal és nincs kedvezmény sem új előfizetőknek 3 hónapig, ami szintén azt erősíti, hogy telekomon keresztül fognak neki szolgáltatni és ha nem lenne ennyi elég, még emellett szól is, hogy a saját címemet beírva, ahol csak T-s optika van, de vezetékes upc koax nincs/nem volt és ugyanazokat a csomagokat/árakat dobja fel, mert az egységes, nem úgy mint a korábbi upc-s területeken,a hol van konkurencia kedvezmény.
Abban egyetértünk, hogy az lesz a legbiztosabb, ha megkérdezi az ügyfélszolgálaton, bár ott sem 100%, hogy megfogják tudni mondani vagy ahogyan kitárgyaltuk, rámondják, hogy optika a HFC-re is.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Beniii06 #89861 üzenetére
Azt néztem igen, Telekom terület gondolom, de akkor is koax. Nem írja a feltöltési sebességet, már pedig azzal dicsekedni kellene ha 50, 100, 200 lenne. De gyanítom azért nem írja mert ugyanolyan koax mint nálam is van, kaka feltöltési sebességekkel.
Optikán lenne Gigabit-es csomag is.
Egyáltalán van a Vodafone oldalán olyan eszköz ami optikai kábelt fogad? Én nem találtam, csak a Sagemcom HGW-t amit Telekom területen osztanak ki.
@csubuka A Telekom oldalát már nézted, hogy mit ad ki ha beírod a címedet? [link] Nem olvastam el minden hozzászólásod, lehet már volt róla szó.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
pjen
félisten
válasz csubuka #89857 üzenetére
nekem van DIGI optika is.Az oszlopról folyamatosan bejön a padláson keresztül egy beépített szekrényben lévő beltériifg.Ami egy ZTE modemrouter egyben.Ebből megy a koax a Tv elosztóba,ide csatlakozik a vezetékes telefon és van 4 UTP kimenet.Tehát nincsen semmiféle fali fogadó doboz.
-
Voice24
őstag
Hali!
Pár részletkérdésre szeretnék választ a tapasztaltabbaktól:
Jelenleg telekomos előfizető vagyok internet és tévé esetén is. Optikai hálózatról jön a szolgáltatás. Nemrég néztem, hogy a Voda is elérhető már ilyen téren is nálunk (tiszta Kánaán, korábban szinte semmi nem volt). A Vodánál most csak 6 db mobil előfizetésem van. A honlapon látom a csomag árakat, de nem találom pl. a beltéri egységek díjait, nekem két tévére kellene a szolgáltatás. Van-e a felvételnek külön díja?
Most ugye a ház be van kábelezve ahogy kell, ha váltanék, csak az eszközöket cserélnék le a végpontokon? Van bekötési, szerelési díj? A mobil előfizetésekre hivatkozva nem adnak kedvezményt?
Bocsi a sok kérdésért -
őstag
+1 a upc-nek, mert (ezt még annak idején ők kiviteleztették) a vihar a házunk előtt lévő öreg fát kitépte gyökerestől, vagy a villám csapott bele nem tudom, de a kábelek túlélték. Vszínű, hogy ráhagytak és nem tépte ki a kábelt az osztóból, vagy az átalakító, vagy minek hívják ami a pincében a dobozukban van.
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
-
oriic
HÁZIGAZDA
Gondolom a vihar miatt, de azért rákérdezek. 11. kerben vagy környéken nem volt ideiglenes net kimaradás ma nálatok? ONline meccsben voltam, hát nem a legjobbkor jött.
Live-Die-Respawn
-
blakey
titán
Nálam nem, eddig nem volt semmi, épp dolgozom így észrevettem volna a kimaradást.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
tototos
őstag
Szerintetek lehet arra Connectbox cserét kérni, hogy egy újraindítás után 1 órával eltűnik az AC-s wifi? Connect box szerint be van kapcsolva de semmilyen eszköz nem látja. Egy újabb újraindítás után minden megy szépen.
-
MODERÁTOR
-
tototos
őstag
válasz Intruder2k5 #89877 üzenetére
Erre nem is gondoltam. Azt hittem ha AC-s az eszköz akkor nem lesz ilyen gond. Kipróbálom fix csatornával köszönöm.
-
cof
veterán
A nagy vihar után lehalt az internet és a DVB-C is, közben atom stabil volt minden.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
MadMancs
veterán
A mi? Most lehalt vagy atomstabil volt?
Egyébként itt oké volt egész délután. Végig néztük tv, teló se reklamált hogy gond lenne nettel.Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
SiDan
tag
9. keruletben reggel óta nincs se net, se tv. Ugyfelszolgalat csak annyit reagált, hogy tudnak a problémáról, pár óra a javitas. Ez volt délután 1 körül.. Nagyon remélem, hogy holnap reggelig megoldják, nem szeretnék mobilnetről dolgozni.
-
hhgygy
senior tag
Bp XXII. Bartók lakótelep a tévé adások kb. fele nem megy (pl. RTL HD, ATV)
Tud valaki valamit?
A net úgy tünik, normálisan megy...Dell Latitude 5590 i7 8650u 16GB 512 GB NVMe SSD; POCO F3
-
Gubu0101
veterán
válasz Voice24 #89885 üzenetére
Az árakat nem tudom megnézni,azt te tudod cím megadás után,de van lehetőség 2. boxra is felvétellel.
Ha ténylegesen optikán kötnek akkor mázlid van,nekem is bent van az optika,de behúzták a koaxot is(mondjuk itt az összes nagyobb szolgáltató elérhető) ami elég instabil főleg a Vodafone Media Box érzékeny az internetre.
Nem vagyok biztos benne,de lehet,hogy ajtón belül már koaxon visznek mindent tovább.…ASUS ROG Strix G17 2022 (G713RS)...Sony Xperia 1 VI…Samsung Buds 2/Live...PS5…JBL Charge V…
-
MadMancs
veterán
válasz #72445440 #89888 üzenetére
Inkább fordítva. Nálam mostanában rendszeres a jelszint probléma. Változatosság kedvéért kedden jön megint technikus. Net haldoklik, Horizon haldoklik de tv köszöni szépen jól van. És ez mindig igy van (~ 2 hetente jár technikus).
Prov, Down, UpCoF: Akkor úgy tűnik egy fejállomás esett ki.
[ Szerkesztve ]
Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,
-
őstag
De igen, pont ez! Na de várjál... Az üres helyen amit ott látsz előtte az autóm állt, csak el kellett rohannom valakihez egy gyors szerelés miatt és ezért nincs alatta egy fekete kombi rommá zúzva Ahogy elindultam kb 10 perc és berobbant az ég
"The quieter you become, the more you are able to hear..." ― Ram Dass
Új hozzászólás Aktív témák
● Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni szigorúan TILOS!
● Olvasd el az összefoglalót!
● Jelszinteket ide írhatsz!
● Díjnet téma ITT!
● Szolgáltatók összehasonlítása ITT!
● Mobil szolgáltatások ITT!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs