Új hozzászólás Aktív témák

  • FunPro

    senior tag

    Sziasztok!

    A napokban elbizonytalanodtam abban, hogy most mire is kell a mediabox, ebben kérném a segítségeteket.

    Szóval, van a lakásunkban egy régi típusú mediabox (a típus szerintem most nem lényeges, talán annyi, hogy scart csatin kívül más nincs rajta). Ez egy még régebbi samsung tv-re volt rákötve, ami a napokban feladta a szolgálatot. Elmentünk, vettünk egy új tv-t (lg, nem okos), amin csak rca+hdmi csati van, scart viszont nincs.

    Scart hiányában csak az antenna zsinórt tudtam beledugni a készülékbe (ami a boxból jön), és csodák-csodájára minden csatorna ugyanúgy bejön, mint eddig. Ennek kifejezetten megörültem, mert így nem kellett kihívni a szerelőket boxcsere miatt.

    Viszont ezután tudtam meg egy érdekes információt:
    A másik szobában a tv-n (szintén lg, okos) ugyanúgy bejön minden csatorna, ami a boxos tévén bejön, mert állítólag most a vodaupc elérhetővé tette mindenki számára azokat, a maradjotthon jelige alapján. Ott semmi mediacard, semmi mediabox, az égegyadta világon semmi cucc nincsen, csak az antennazsineg.

    A kérdés lényegi része most jön:

    Akkor most tulajdonképpen mire is kell a mediabox? Nem veszünk fel vele, nem pörgetünk vele, nem nézünk rajta filmet, szimplán csak azért kell/kellett a mediabox (és eddig tényleg kellett a régi tv-n), hogy elérhető legyen az a sok csatorna, amit a csomag kínál. Ez most látszik, hogy box nélkül is megoldható. Vagy én maradtam le valamiről, és ehhez már nem kell a box, és simán bejön a digitális adás kábelen? Vagy így oldják meg, hogy csak egy tv-n tudjad nézni az összes csatornát, és havonta legombolnak 1000 forintot (vagy mennyit) pluszban minden egyes tv-re? Ja, és ha vége van a maradjotthon dumának, akkor vajon ki kell hívnunk a szerelőt a boxcsere miatt, vagy így is be fog jönni az összes csatorna?

    [ Szerkesztve ]

    I'll try my best, and that's the best anyone can do.

Új hozzászólás Aktív témák