Új hozzászólás Aktív témák

  • Mysterion

    tag

    Köszönöm mindenkinek a válaszokat, de közben megoldódott a probléma! Nem tudom azért, mert az UPC-vel sokat veszekedve valamit reseteltek (azt ígérték az ügyfélszolgálaton), vagy az amit én csináltam, de leírom hátha másnak is segít:

    Elolvastam a médiakártyához adott papírt, ami egy részét alkalmazva lett. A Menü->Beállítások->Általános->Beállítás indítása funkciót nyomtam. Ez elvileg visszaállítja a tévét gyári állapotra. Ez nem factory reset, mert a login infók, meg ilyenek megmaradnak csak a beüzemelést kezdi újra. A beüzemelésnél felismerte van rá antenna kötve, ott kiválasztottam, hogy digitális csatornákat keressen. Azonnal felismerte a TV, hogy UPC és gyorskeresés kell. A hálózati beállításoknál a kézikönyvben adott információk szerint adtam meg a paramétereket:

    Hálózati azonosító a régió kód, mivel nekem Budapest a 43104 volt.
    Frekvencia 360000KHz
    Moduláció 64QAM
    Jelsebesség 6900KS/s

    Ezeket megadva a TV rögtön rákeresett és megtalálta a 198 csatornát (eddig több, mint 200-at talált a kamu csatornák miatt) és beállította. Ezek után még egyszer megkérdezte használok-e médaboxot, vagy antennán jön a TV, ott az antennát nyomtam, és beállt az egész. Mire készen lett már az összes adás megjelent, ráadásul abban a sorrendben amiben a médiaboxokon is van (!!!), és az összes ékezet tökéletes mind a csatorna nevekben és az EPG (műsorújságban) is! Ezek után le kellett oltani a TV-t, berakni a médiakártyát, TV visszakapcsolni. Egy kis idő után a TV végre tökéletes ékezetekkel kiírta, hogy kártya azonosítása, és már mennek is a TV csatornák hibátlanul!

    Hozzáteszem erre a frekvenciára ezen beállításokkal rákeresve 4 adót talált előtte a TV. 3 HBO-t, és egy Code Download csatornát. Van egy erőteljes tippem, hogy itt van a kutya elásva. Valszeg beüzemelésnél erről a code download digitális csatornáról lehúz valami beállítást a TV és azt alkalmazva rak össze mindent. Tehát ezek a csatornák amit felsoroltam léteznek és tényleg az UPC csatornái, ráadásul tényleg nem lenne szabad látnunk ezeket. Így ha valaki ezeket látja, akkor már biztos, hogy nincs jól beüzemelve a TV.

    Egyébként még egy Samsungos tipp, hátha nem csak nekem volt nagy felfedezés. :) Akik szeretnék a csatorna kiosztás sorrendjét választani azoknak javaslom a Menü->Forrás alatt a TV-re menjenek rá és ott egy fel gomb nyomással felugró menüben tűzzék ki a kezdő képernyőre a TV-t. Ha kitűzitek, akkor alul megjelenik az appok között Élő TV néven, és ha arra rámentek, ott már ott van a Csatornalista opció. Azon belül meg már lehet szerkeszteni a csatorna kiosztásokat, változtatni a sorrendjét, vagy akár törölni is. Lehet ez csak nekem új vicc, de hátha más is bosszankodott hogyan állítsa be a sorrendet. Úgy tűnik a Samsung így vicceli meg az embereket, mindenesetre ha ki van tűzve a kezdőképernyőre (főmenü), akkor ott már ez is elérhető. :)

    Szóval most örülök, köszönöm a válaszokat, remélem segít ez másnak is a beüzemelésben. Az az egy viszont biztos, ez az utolsó Samsung TV-m. :) (No nem csak emiatt, de ez is most rátett egy lapáttal.)

Új hozzászólás Aktív témák