Új hozzászólás Aktív témák

  • viktorhu

    veterán

    válasz TeeJay #68096 üzenetére

    Így van, a DVB-C ott van minden tévében, egy több mint húsz éves technológiáról van szó. Szóval lehet benne még pár év, de fura volna a jövő megoldásaként beszélni róla. Ha meg váltanak, akkor megint ott lesz a kompatibilitás kérdése a régivel (a DVB-C is milyen lassan terjedt el, már az LCD korszakból is van még egy csomó olyan tévé használatban, ami nem tudja). Szóval hosszú távon úgysem kerülhető el az ügyfelek jelentős részénél a set top box, arról nem is beszélve, hogy mennyi van még egyáltalán a lineáris tévézésben - nem a teljes megszűnésről beszélek, de hogy mikor jutunk el oda az átlag tévénéző szempontjából, hogy nem "bekapcsolom a tévét, és keresek egy filmet, amiből még nem ment túl sok le, és talán érdekel is", hanem "keresek egy olyan filmet, ami érdekel", vagy akár "megnézem a ... filmet" lesz a tipikus megoldás. A 76 éves anyukám is sokszor inkább a youtube-on néz magának nézni valót, és nem a csatornákat kapcsolgatja.

    Emellé jön a szükségszerűség, hogy egyszerűen kell a sávszélesség a netnek, és az iptv-n nemcsak kevesebb sávszélesség kell, hanem csak azokat a csatornákat kell sugározni, amiket az adott szegmensben éppen ténylegesen néznek (multicast).

    Semmi értelme a tévébe pakolni az iptv vagy akármilyen tunert, sokkal gyorsabb lesz annál a változás, a tévé inkább monitorrá fog válni.

Új hozzászólás Aktív témák