Új hozzászólás Aktív témák

  • Watercolour

    aktív tag

    válasz kali #66499 üzenetére

    Akkor legalább elmagyarázhatnád, hogy a te gondolatmeneted hogyan illeszkedik rá a törvény érintett részére, mert ezt sem tetted meg. Beböfögted, hogy olvasni kell és értelmezni. Én megtettem, levontam a következtetést, és elmagyaráztam azt, hogyan vontam le ezt a következtetést.

    Te ezt nem tetted meg, csak mondogatod, hogy nincs igazam, és értelmezzem a leírtakat (amit - mint már említettem - megtettem).

    A szocializmus hibáztatása nem politizálás, legalábbis semmiképpen sem aktuálpolitika, viszont kár lenne tagadni, hogy az a rendszer mennyire tönkretette az emberek hozzáállását a joghoz, és mennyire érzik miatta a jogot valami érinthetetlen emberfeletti hatalomnak, ami elől menekülni kell és megalázkodni előtte.

    Azt, hogy pontosan miben dolgoztál 15 évig, nem személyeskedésnek szántam (sőt, te hoztad szóba) csak próbáltam információt szerezni arról, hogy milyen háttérből jön ez az információ, hogy tudjam, nagyjából mekkora súlya van a véleményednek (bár abból, ahogyan kitérsz a magyarázat elől, erősen gyanítom, hogy minimális).

    Azért is fontos lett volna tudnom, mert pár hónappal ezelőtt egy kissé más témában, de érintőlegesen ebben is konzultáltam a Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodával, és a véleményük (legalábbis annak az ügyvédnek a véleménye, aki válaszolt nekem) egy hasonló esetben teljes mértékben egyezik azzal, amit levezettem.

    A "valamilyen szinten" esetleg valami különleges jogi fogalom, aminek van pontos definíciója, amiről nem tudok? Ha nincs, akkor nem értem, mégis mit akartál ezzel mondani.

    Könnyű egy vitát lezárni azzal, hogy "részemről ennyi", és sértődöttem elvonulni, de ettől még nem lesz igazad, sőt, eléggé aláásod az eddig sem túl komoly kredibilitásod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák