Új hozzászólás Aktív témák

  • Intruder2k5

    MODERÁTOR

    válasz TeeJay #60917 üzenetére

    "az a baj hogy még mindig nyomják azt a hulladék analóg TV csatornákat"

    Talán mert még mindig sok háztartás van, ahol csak analóg TV van. És ezzel kapcsolatban egy tech fórum közösségének véleménye nem reprezentatív, mert az itt lévők többsége nyilván már be van rendezkedve a DVB-C vételre, de azért ez még nem mindenütt van így. Idősebbeknél, kis keresetű előfizetőknél, sok helyen még mindig csak CRT készülékek vannak, és főként az előbbiek még boxot sem szívesen használnak. De mondjuk a szolgáltató nyilván figyeli az igényeket, és ha eljön az ideje, váltani fognak.

    Amúgy a UPC sem feltétlen törekszik ám a technológiai előrelépésre, elég csak megnézni a frissen kiépített 29-es körzetet, ahol megcsinálták a vadiúj optikai hálózatot, azt bekötötték az ingatlanokra, majd ingatlanon belül visszaalakítják koaxra, és arra kötik a HGW-t, és TV-t, STB-t. Ez ugyebár plusz kiadás a szolgáltatónak, hiszen minden házba be kell építenie egy mini node-ot, és plusz kiadás az előfizetőnek, hiszen eggyel több eszköz fogyassza folyamatosan az áramot, nem is beszélve a plusz meghibásodási lehetőségről. Mindezt kizárólag az egységes kialakítás miatt, holott szinte minden más szolgáltatónak több fajta infrastruktúrája van használatban egyszerre. Oké, hogy a meglévő koax hálózatot nem cserélik mindenütt optikára, de, hogy azért egy új építésű üveghálót szándékosan visszabutítsanak, ez elég gáz. Kirakhattak volna az optika végére egy ONT-t, és mehetett volna ott is a több-száz Mbps feltöltés akár.

    Arról nem is beszélve, hogy a DIGI által is használt megvalósításban az internet és a DVB-C adások mellett gond nélkül elmegy az 50-60 analóg csatorna is. Csak mert ugye ez volt az alapkérdés.

Új hozzászólás Aktív témák