Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz boborján2 #133539 üzenetére

    Itt is az a divat ,hogy ha kikér az ember egy hanganyagot , akkor azt cd lemezen kapja meg?

    Hát tudtommal a mai napig megvan az optikai lemezek létjogosultsága. Pl. tudtommal a képalkotó diagnosztikai laborokban is DVD-re irkálják a képsorokat. Lehet, azóta már lehet kérni email címre is, de mikor utoljára voltam ilyen helyeken, mindenhol DVD-t adtak. Bár emailben nem lehet túl nagy mennyiségű adatot küldeni (asszem még a Google is 25 megánál tart), arról meg nem tudok, hogy kórházak csak azért tartanának fenn több terás online tárhelyet, hogy legyen hol a több ezer beteg képsorát tárolni, hogy a betegek utólag letölthessék.

    Amikor az a cél, hogy relatíve kis mennyiségű adatot kell fizikailag eljutottatni A-ból B-be úgy, hogy az adat írásvédett maradjon, kb. ez az egyetlen opció.

    Vagy a másik ahol ilyesmivel lehet találkozni: Tegyük fel, hogy 1 darab számítógéped van otthon és a hálózati kártyát vagy a wifi adaptert valami miatt nem ismeri fel a gép VAGY felismeri, de nem jól és továbbra sem működik, mert az offline készletben nincs benne a megfelelő driver VAGY mondjuk ha van is másik gép netre kötve, éppen nem tölthető le a konkrét driver a hálókártyához stb..
    Ilyenkor jól jön a driver CD vagy a DVD adatmennyiségtől függően.

    Mondjuk a gyártók agyban már eljutottak odáig, hogy pl. wifi adapterek felmountolnak egy virtuális optikai meghajtót, ahonnan telepíthető a cucc saját drivere, de ha ez nincs még mindig jobb a CD, mint a semmi.

    Mi az bánatba tegyek bele egy adat cd lemezt?

    Külső optikai meghajtóba?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák