Új hozzászólás Aktív témák

  • kabelmania27

    Topikgazda

    válasz MR!! #1247 üzenetére

    Igen, ismerős is mondta hogy digikábelnél nem tiszták az adások és a hang is sokszor rossz, az egyik koliban digikábelvan nem olyan szép tiszta a kép. Nekem volt tányéros digi, azzal sok bajom volt szakadozott az adás mindig lefagyott a box, nem is volt kedvem nézni.
    2008óta van kábeltévén netem és telefonom a fibernetnél, sokkal jobb egy távirányítóval kapcsolni a csatornákat és hangerőt szabályozni mint több távirányítóval, itt az adások szép tiszták.
    Első kőrben annyit változtatnék a kábelezésen , hogy a http://www.kephost.com/images4/2011/7/11/ib314zrdzfl499z6p5cz.jpg ennek a helyére megpóbálnék egy http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=393 ilyet a felszabadulót ( ha rosszabb kép visszateszed a régit .
    http://www.kephost.com/images4/2011/7/11/euukzx1cr9t951tp9slx.jpg ennek a helyébe tenném a felszabaduló szimmetrikust vagy esetleg egy új 2es osztót vennék a helyébe mert ennek magas a csillapítása, haveromnál a legutolsó szobába ilyennel volt megosztva a tévé és a hifi felé a jel pár adó szemcsésebb is volt , de amikor kicseréltem már kitisztult minden. Utána kábeleket cseréltük ki, mert az árnyékolással voltak gondok.
    A második kőrben ha zavar az első osztási helyen a sok osztó jelenléte egy ilyet tennék be próbaképpen http://www.antennak.hu/index.php?kat=106&id=402 tapba dvr és 2db samsung tévé outba a következő osztó felé menő ág. Tap ágban 9decibeles csillapítás van. Ha gyenge a bejövő jel erőssége elképzelhető hogy az tap ágban lévő 2db samsung tévén pár adó szemcsésebb lesz, médiabox elviseli a gyengébb jelet. Ha rosszabb lesz akkor visszacsinálhatod. Olyat is lehet csinálni hogy a modemet direktbe rádugod a bejövő kábelre és megnézed hogy milyen jelszint értéket mutat, amiből lehet következtetni hogy mit lehet kihozni ott. Ha lakásfelújítást tervezel akkor átgondolhatod hogy hozzá szeretnél e nyúlni a kábelezéshez. Olyat is lehetne csinálni lakásfelújításkor, hogy az első elosztási helyre minden vételi helytől (amire igényt tartasz majd akkor) és a modemtől is vezetnél külön kábelt, akkor könnyebb lesz variálni az osztókat, esetleg egy kis becsukható szekrénybe eltenni a szerelvényeket ami esztétikusabb lenne mint most. Ha valamelyik ágon nem lenne szükség vételi helyre akkor az új egyetlen elosztási pontba kiiktatod a többi készüléknek több jele lesz.

Új hozzászólás Aktív témák