Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cocka

    veterán

    válasz #46824192 #121534 üzenetére

    Nincs összehasonlítási alapom a trékom TV-vel.

    Hát papíron ez is IPTV-nek van titulálva, aztán itt ki lettem oktatva, hogy az bizony OTT. Ha nincs UPC-s koaxod, akkor csak neten jön az élő adás is.

    Lényeg: kapsz egy Sagemcom típusú (szerintem kifejezetten a vodának gyártott) médiaboxot és neten keresztül jön az élő adás is. Állítólag androidos, én nyomát nem látom a szoftverben semmiféle Androidnak.

    Portok jó közel vannak egymáshoz:

    USB, semmire sem használható
    Ethernet: ezen jön az adás meg a visszanézhető anyagok, felvételek, újrakezdések stb.. enélkül a user hitelesítése sem megy, szóval ez akkor is kötelező, ha koax is rá van dugva. Erről még annyit: wifi nincs benne vagy ha esetleg mégis van, akkor le van tiltva. Páran úgy oldottuk meg, hogy ne kelljen a fél lakást bekábelezni, hogy vettünk egy saját access pointot (vagy olyan routert, ami támogatja a kliens módot) és wifin megy át a saját router vagy a szolgáltatói HGW jele a másik helyiségbe. Így elég a meglévő router mellé a kliens módba kapcsolt access point és az a kb. 1 méter ethernetkábel amit adnak hozzá.
    HDMI: papíron támogat 4K-t is, csak éppen nincs 4K-s adás. Ha hangszóróra vagy hangrendszerre akarod kivezetni, akkor még audio extractor is kell, mert ezen a trágyán semmilyen hangkivezetés nincs, se digitális, se analóg.
    Koax: a lekerekített designolós marhaság miatt, egy sima le-felcsatolható végű koax kábelt nem tudsz teljesen ráhúzni.
    Elején csak egy led van, se óra, se kijelző, semmi.

    Távirányító elég problémás abból a szempontból, hogy a számbillentyűkön kívül az összes gomb süllyesztett. Maga a távirányító mondhatni hiperérzékeny, viszont a szoftver eléggé laggol. Bizonyos esetekben 2 perces lagokat produkál a box és a közben nyomkodott utasításokat is megjegyzi, szóval ha fagy és látszólag egyik gombra se reagál, akkor jobb nem nyomkodni, mint az őrült, mert csak a 2 perces ciklusok számát növeled.
    Amikor offline van a box, akkor nagyon gyors, valójában így kéne működnie nettel is, de amikor megjön a netről az élő adás elkezd laggolni. Azért ez nem annyira durva, ettől még használható.

    Netes adás esetén nincs igazi csatornakeresés, azonnal kiírja, hogy 140 internetes TV csatornát talált. Viszont nincs teletext és nincsenek helyi TV-k sem. (ezek csak koaxon érhetők el)

    A szívás rész a felvételeknél meg a műsorvisszajátszónál van.

    1. Vannak csatornák, ahol semmilyen műsort nem lehet se rögzíteni, se visszanézni.
    2. Aztán van olyan hogy egy műsort nem lehet se rögzíteni, se visszanézni, de engedi visszatekerni vagy újrakezdeni, amíg az adás megy. Hogy aztán mi történik akkor ha mondjuk egy 2 órás műsor utolsó 15 percében nyomsz az újrakezdésre, végig lejátssza-e vagy menet közben random kilép, arra még nem sikerült rájönnöm.
    3. Van olyan amit 7 napig vissza lehet nézni (ez ugye trékomnál 3 nap) és nem kell beállítani hozzá felvételt. Ezeket azért általában fel is lehet venni, de bugok esetén volt már rá példa, hogy a felvett anyagot nem engedte lejátszani, de a visszanézőből meg igen.
    4. Van olyan is, amit visszanézni nem lehet, de felvenni igen. Ezek a "felvételek" felhőbe rögzülnek, a műsor folyamán bármikor recet nyomsz, akkor nemcsak az adott pozíciótól veszi, hanem az egészet "felveszi".
    5. És persze van olyan is, amit vissza is nézhetsz, fel is vehetsz, élő adás közben visszacsavarhatod, megállíthatod, előretekerheted stb..

    Felvételekről még annyit, hogy persze csak azt lehet felvenni, amit a voda engedélyez. Az RTL csoport csatornáinál az előretekerés tiltott, ezért ott az élő adást nem annyira javasolt megállítgatni meg visszatekergetni, mert egyre távolabb kerülsz a valós időben futó adástól és esélyed nincs behozni, ha nem tekerhetsz előre.

    A felvételek adatbázisa és a vodabox netes kapcsolata elég érdekes.

    Sorozatrögzítésnél sokszor előjön valami idegesítő bug, pl. nem engedi lejátszani vagy mint nálam legutóbb: nem működnek a megjelenő gombok (ezért törölni se tudtam a felvételeket) vagy a felvételek "előjegyzései" nem történnek meg automatikusan. Azaz a sorozat még menne, de nincs következő rész előjegyezve. Ha rákeresel az adott sorozatra, akkor mutatja ugyan, hogy rögzítésre előkészítve, de amikor a részletesbe bemész, akkor az egyes előjegyzett epizódoknál "rögzítés leállítása" helyett hülyeségeket kínál fel: pl. "rögzítést" meg "sorozatrögzítés leállítását". De volt már olyan is, hogy ugyanezeket a hülyeségeket kínálta fel egy már leadott műsornál. Arra mondjuk kíváncsi lettem volna, hogy múltból hogy akar "rögzíteni".
    De legutóbb az is volt, hogy a törölt felvétel benne maradt a felvettek listájában, szintén inkonzisztens menüpontokkal.

    Ezeket általában azért kb. 75%-ban egy-egy áramtalanítás megoldja, csak rohadt idegesítő ez az állandó ökörködés vele.

    A netkapcsolattal való viszonya meg olyan, hogy tesztnél látod, hogy csatlakoztatva, öndiagnosztikánál minden OK, de közben a legkülönfélébb hibaüzenetekkel "örvendeztet meg".

    Példák:
    A műsor lejátszása jelenleg a maximálisan megengedett számú eszközön fut. (és ha legfeljebb 3 ujjadon meg tudod számolni az eszközeid számát és tudod, hogy épp egyszerre csak egyet nézel, akkor tudod, hogy hazudik)

    Tartalomkorlátozás miatt nem tudjuk lejátszani ezt a műsort. Kérjük, próbáld újra később!

    És ez engem hol érdekel?! :DD

    A kiszolgálóhoz történő kapcsolódás sikertelen vagy megszakadt a kapcsolat.

    Hát ha szar a szerveretek, az nem az én hibám. Ráadásul a ti neteteken keresztül kapcsolódok. :D Mindezt általában úgy, hogy előzőleg meg "sikeres" volt a kapcsolódás.

    Ismeretlen lejátszási hiba

    Hú de informatív.

    Nincs előfizetés a csatornára

    Mindezt úgy, hogy utána bejön vagy előtte bejön és kapcsolgatás közben meg ezt írja ki, a fentebbivel együtt.

    Hiba a hálózati konfiguráció olvasásában.

    Akkor tanulj meg olvasni!

    Időkorlát-túllépés adatelérés közben. Kérjük ellenőrizd a routeren az internethozzáférést! SC401

    Túlnyomórészt azért timeoutol ez a fos, mert szar a szerverük, de azért TE nézd meg, hogy van-e neted. És képzeld, ekkor IS volt net.

    Múltkor valami SC104 is volt, de azt nem sikerült screenshotolnom.

    Tanulság: A vodafone SZINTE MINDENBEN HAZUDIK! és közben a saját hibáikért megpróbálják a usereket okolni. Szerintem egy jó mottó lehetne így a végére: A vodafone-nál az esetek nagyja NEM user error! De ezt SOHA a büdös életben nem vallanák be! Egy biztos: a Telekomnál olcsóbb.

    Ja még a visszajátszásokról annyit: egyszer betrollkodták a fenti időtúllépéses hibaüzenetet lejátszás közben. Meg olyan is volt, hogy konkrétan megállt a lejátszás: kép-hang áll pár mpig, de nem lép ki, aztán folytatja. :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák