Új hozzászólás Aktív témák

  • Okosandroid

    tag

    válasz szabi__memo #119631 üzenetére

    Szép estét! Havi 590 FT a havidíj és igen, használhatod nem otthoni netként egy mobiltelefonba téve. Kapsz egy adatkártyát, amit egy hordozható wifi routerbe, vagy akár egy egyszerű sima mobilba is be tudsz tenni, nem szabják meg miben használod. A szolgáltatásra külön 1 év hűségidőt számítanak, ugyanis ez nem kimondottan otthoni, hanem mobil szolgáltatásként van kezelve, ergo nem lehet az otthoni net+tv+ vezetékes telefon hármashoz csapni. Nekem is csináltak pl telefonon egy külön My Vodafone mobil fiókot a kártyához. Például nekem decemberben jár le az otthoni szolgáltatásra a hűségidőm, erre az adatkártyára pedig májusban fog majd.
    Eszközt biztosan lehet kérni hozzá, ezt nem tudom pontosan, ha esetleg valamelyik fórumtársnak van erről infója majd megírja, én csak kártyát kértem és küldték egy futárral 2 munkanapon belül.
    Arra még felhívnám a figyelmed, hogy van egy olyan opció, hogy ha nincs otthoni neted, vagy ahogy most is nagyon sokunknál akadozik vagy egyáltalán nem megy, akkor van egy úgynevezett 3 napos wifipótló opció amit az 5GB felett be lehet kapcsolni és 3 nap korlátlanságot ad. Én pont a mai napon akartam bekapcsolni, mert elegem lett már az állandó 4-5 megás nappali nenetsebességből, ami egyébként érdekes módon estére mindíg felmegy 60-70 megára, éjjel pedig jön 450-el.. A lényeg, hogy nem engedték aktiválni, mert a voda csak akkor adja ezt az opciót, ha egyedi hiba miatt nem megy a vezetékes szolgáltatás. Mondjuk ezzel elismerték, hogy ahogy jópár fórumtársammal egyetemben írtuk, nagyon sok helyen nem megy a vezetékes voda net mostanában.
    A mobilnet sebességről pedig csak annyit, hogy a melóhelyemen jó ha megvan a 3MB letöltés, / vastag falak stb../ Itthon pedig 15MB, ha jó nap van akkor talán megvan a 18MB is, de ilyet eddig csak egyszer mértem. Mondjuk itt közrejátszhat persze a hordozható wifi is természetesen ami egy TP-Link hordozható mobil wifi. Pici kis "szappanos doboz" lehet ennyit tud, fene tudja.
    Nekem elfogyott a kis 5GB mobilnetem és majd 8 nap múlva lesz hónapfordulóm, addig pihen és marad a vezetékes a maga nappali 4-5 megával.
    Elnézést ha kicsit hosszú voltam és ha nagyon picitt OFF-ba mentem, mivel ez egy kiegészítő szolgáltatás nem rakom off topicba, ha esetleg itt ez valakit zavarna és odavaló mégiscsak akkor tegyétek át. Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák