Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Nintendo Switch
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Diablo IV
- EAFC 25
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
válasz leslieke #14116 üzenetére
Lehet, de a Windows nem reagált erre a hibára, az tökéletesen kezelte. Vannak pillanatok, amikor rendesen működik. Viszant annyira idegesítő, annyit ront a rendszer használhatóságán, hogy kénytelen leszek azt a szart visszatenni. Nagyon tetszik az Ubuntu, de egy működő rendszer kell nekem, nem olyan amit naponta fúrni-faragni kell. Nyolc éve használtam utoljára Linuxot, szembetűnő a fejlődés, de kezdek csalódni. A Transmissionon kívül egyik torrent kliens sem működik megfelelően. Egy külön NTFS meghajtót hoztam létre a torrenteknek, de reggel a Transmission nem látta, pedig nem is kell felcsatolnom, az automatikus induláskor. Lehet, hogy nem jól csináltam valamit?
Gparted-del így néz ki:
Partíció - Fájlrendszer - Csat. pont - Címke - Méret
/dev/sda1 - inux-swap - - - 7,55GiB
/dev/sda2 - ext4 - / - - 85.68GiB - boot
/dev/sda3 - ntfs - /media/Windows - Windows - 372.53GiBaz NTFS-t egyébként automatikusan ide csatolta, pedig szerintem vagy / alatt lenne a helye vagy az /mnt-ben.
Ez az egér dolog meg kiakaszt Egyébként minden más tökéletesen működik, sikerült a exfat-ot feltennem a SDXC kártyám számára, nincs hibaüzenet a kártya ki- be mozgatásánál. Itt rájöttem, hogy nem mindegy milyen paranccsal telepítek. Sikerült megtalálni a megfelelőt. A videokártya dedikált a laptopban (Sony Vaio VGN-FW21Z), sikerült megoldani az energiagazdálkodási problémát. Alapban 100%-on járatta a GPU-t. Nem kellett feltenni az ATI drivert, azzal nem működött.
Ha a partíciók rendben volnának, már csak ezt az egér dolgot kellene megoldanom és jó kis rendszer lenne, de sajnos az teljesen kiakaszt, így élvezhetetlen/használhatatlan
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest