Hirdetés
- Voin - Jövő hónapban érkezik a belső nézetes hack&slash korai kiadása
- SPRAWL - Konzolokra is megjelent a retró FPS
- Path of Exile II - A készítők egyórányi stream adásban mutatták meg a játékot
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Máris túl az 1 millión
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fritz Teufel
addikt
Sziasztok!
Tegnap tettem fel az Ubuntu 13.10-et és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mindent sikerült beállítani és minden fut rendesen, egyet kivéve: qBittorrent. A Game of Thrones első három évada (3 torrent állomány) hi ba nélkül lejött. Aztóta azonban bármit próbálok letölteni, nem lehet, megszakad: I/O Hina error: érvénytelen argumentum. A villódzó hibajelzés meg az őrültbe kerget. Nem találtam megoldást a neten, így hozzátok fordulok, hátha már találkoztatok vele.
Vagy jöhet javaslat valami működő kliensre is, ami kezeli a megnet torrenteket is.[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
BoB
veterán
válasz Fritz Teufel #14101 üzenetére
Kipróbálhatod a Deluge-t.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
Kipróbáltam és ugyan ezeknél a torrenteknél szintén hibát jelez. Más torrentet meg minden további nélkül letölt. Ezek szerint nem a torrent kliensekkel van a baj, de a Winfos szó nélkül leszedte ezeket. Itt is érvénytelen az argumentum és ezért nem engedi a letöltést.
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Aethelstone
addikt
Transmission
Arsenal FC - Go Gunners!
-
Jim-Y
veterán
válasz Aethelstone #14104 üzenetére
-> Deluge
-
sirály12
őstag
-
n00n
őstag
válasz Aethelstone #14104 üzenetére
+1
Teljese mértékig elégedett vagyok vele én is. Mindent tud amire nekem szükségem van. -
Fritz Teufel
addikt
A transmission is hibát jelez az ominózus torrentnél. Viszont picivel több információval szolgált: a fájl mérete túl nagy. Egy egy 8Gs-os fájl, a Winfoson ez nem volt probléma. Itt nem tudom, hogy mi a megoldás, de biztos vagyok benne, hogy a többi kliensnek is ez volt a baja. Egy Fat32-es /Windows alá csatolt partícióra tölteném le. Mi lenne a megoldás? Hálás lennék a segítségért!
-
Rimuru
veterán
válasz Fritz Teufel #14108 üzenetére
A fájlrendszer a probléma, FAT32-re maximum 4GB-os fájl mehet, próbáld meg másik partícióra (Linuxos vagy NTFS).
Vigyázat, csalok!
-
sirály12
őstag
Meg is válaszoltad a kérdést!
Fat32-vel esélytelen!Én szárnyalnék, de nem hagyják.
-
A FAT32-nek nem 4 giga a max fájlmérete?
szerk.
Megelőztek.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
törölt tag
Üdv!
Ububtu telepítés után nem tudok win7-be bootolni. (invalid EFI path)
http://paste.ubuntu.com/7022020/
Hogyan tudnám orvosolni a hibát?
Köszönöm!szerk:
Boot repair-t próbáltam, de nem segít.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz lionhearted #14113 üzenetére
Valószínűleg igen, de a BIOS-ban nem lehet állítani, szóval nem tudom pontosan.
Próbálkoztam már mindennel, de semmi sem segített. Windows MBR helyreállítás sem.
Nagyon úgy néz ki, hogy tönkrevágódott az egész win partíció. -
Fritz Teufel
addikt
Olyant tapasztalt már valaki, hogy a rendszer az egér jobb gombjának felengedését is kattintásnak érzékeli? A desktopon állandóan új mappát hoz létre, a linkeket jobb egérgombbal új ablakban csak többszöri próbálkozásra lehet megnyitni. Iszonyatosan zavaró, és akárhányszor telepítem ez van. Ha nem megoldható, repítem vissza a Winfost, abban nincs ennyi bug Ubuntu 13.10 - sokat javult a Linux, de mér keményen kell rajta dolgozni...
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #14115 üzenetére
Nálam nincs ilyen gond. Nem lehet, hogy az egér a hibás?
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
válasz Fritz Teufel #14115 üzenetére
Másik egérrel jó? Mert ez lehet a kapcsoló hibája is Itt a melóhelyen tele vagyunk ilyen duplán kattintó egerekkel...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Fritz Teufel
addikt
válasz leslieke #14116 üzenetére
Lehet, de a Windows nem reagált erre a hibára, az tökéletesen kezelte. Vannak pillanatok, amikor rendesen működik. Viszant annyira idegesítő, annyit ront a rendszer használhatóságán, hogy kénytelen leszek azt a szart visszatenni. Nagyon tetszik az Ubuntu, de egy működő rendszer kell nekem, nem olyan amit naponta fúrni-faragni kell. Nyolc éve használtam utoljára Linuxot, szembetűnő a fejlődés, de kezdek csalódni. A Transmissionon kívül egyik torrent kliens sem működik megfelelően. Egy külön NTFS meghajtót hoztam létre a torrenteknek, de reggel a Transmission nem látta, pedig nem is kell felcsatolnom, az automatikus induláskor. Lehet, hogy nem jól csináltam valamit?
Gparted-del így néz ki:
Partíció - Fájlrendszer - Csat. pont - Címke - Méret
/dev/sda1 - inux-swap - - - 7,55GiB
/dev/sda2 - ext4 - / - - 85.68GiB - boot
/dev/sda3 - ntfs - /media/Windows - Windows - 372.53GiBaz NTFS-t egyébként automatikusan ide csatolta, pedig szerintem vagy / alatt lenne a helye vagy az /mnt-ben.
Ez az egér dolog meg kiakaszt Egyébként minden más tökéletesen működik, sikerült a exfat-ot feltennem a SDXC kártyám számára, nincs hibaüzenet a kártya ki- be mozgatásánál. Itt rájöttem, hogy nem mindegy milyen paranccsal telepítek. Sikerült megtalálni a megfelelőt. A videokártya dedikált a laptopban (Sony Vaio VGN-FW21Z), sikerült megoldani az energiagazdálkodási problémát. Alapban 100%-on járatta a GPU-t. Nem kellett feltenni az ATI drivert, azzal nem működött.
Ha a partíciók rendben volnának, már csak ezt az egér dolgot kellene megoldanom és jó kis rendszer lenne, de sajnos az teljesen kiakaszt, így élvezhetetlen/használhatatlan
-
Fritz Teufel
addikt
Winfosnak ez nem probléma?! Egyébként érdekes, ha itt a szövegmezőben használom a jobb egérgombot, akkor nincs probléma. Ha a google találatok linkjein használom, hogy egy mások lapon nyissam meg a linket, akkor nem működik rendesen. Desktopon meg a gomb felengedése is kattintás ehhh
[ Szerkesztve ]
-
válasz Fritz Teufel #14119 üzenetére
Nem írtad, hogy windózon jó, csak hogy rakod vissza- ebből nem következik, hogy windózon jó volt. Annyi hogy akkor az egér fizikailag jó.
Milyen gép ez? Ja, közben írtad.
A torrentkliensnek lehet az a baja, hogy az automatikus csatolás nem jó opciókkal csatolja a ntfs-t.
Egérre egy dolgot találtam, ezt
Ugyan nem olyan mint a te géped, és a hiba sem egészen az, de ugyanolyan VAIO tulaja írta, hogy nála ez működött.
Amúgy ezt a jobbklikkelős dolgot feldobhatnád az askubuntun is, sokkal többen járnak oda mint ide... Jobb eséllyel találnak megoldást ilyen WTF jellegű hibára...[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
gtasystem
őstag
üdv.
valamiért nem tudok .run file futtatni..
mi lehet a gond?
letöltök valamit és szoftver futtatását választom de nem indul el..http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
válasz Fritz Teufel #14122 üzenetére
Lehet, hogy érdemesebb lenne, próbáld ki... Fstab ugyanaz, mint 8 éve
Egérre meg mondom, gúgli semmit...Mutogatni való hater díszpinty
-
gery2123
őstag
válasz Fritz Teufel #14122 üzenetére
Ilyen dupla kattanós egér nekem is volt, és egy idő után win alatt is rosszalkodott.
-- PSN_ID: GerY2123
-
Mr.Skynet
senior tag
Sziasztok!
Ismerős hozott egy kis Asus netbook-ot, hogy nem indul a gép.
Az Ubuntu csoda ennyit mond nekem boot közben elakadva: No init found. Try passing init= bootarg.Erre van valami okosság Sajnos a linux elég távol áll tőlem...
Előre is köszi!
-
gtasystem
őstag
válasz Aethelstone #14125 üzenetére
a+x parancs nem található
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
törölt tag
válasz Mr.Skynet #14126 üzenetére
Hali!
Azt írják, Ubuntu LiveCD-ről kell bebootolni (Ubuntu kipróbálása), ott egy terminált indítani.
Ebben:sudo fdisk -l
paranccsal megnézni, melyik partícióról bootol a rendszert. Egy csillaggal jelöli. (Mondjuk /dev/sda1)
Ha ez megvan:sudo fsck -y /dev/sda1
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Írtam az Askubuntu-ra a dupla kattintásos egér problémáról. Ha jön valami értelmes válasz, netán megoldódik a dolog, beírom majd ide is, hátha másnak is jól jön. Érdekes egyébként, hogy a Chore-ban hibátlanul működik.
-
gtasystem
őstag
válasz Aethelstone #14131 üzenetére
valami o betűs valamit nem talál..
de igazából az lenne a jó ha nem terminálból kellene indítani mert az összes .run file nem fut valamiért..
tehát ha letöltöm ne kelljen beírogatni hanem kattintásra..
nincs valami amihez lehet társítani a .run-t?[ Szerkesztve ]
http://db.tt/fdsEa7Ff <--itt regisztrálj és nem bánom meg..:-)
-
Aethelstone
addikt
-
kriszpontaz
veterán
válasz Aethelstone #14133 üzenetére
Pont ezt akartam mondani mielőtt nagyon belesüllyedünk a parancssorba. Ez a legegyszerűbb.
-
sss
őstag
Hali,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy a libsnmp30 csomagot szeretném feltelepíteni (kellene más csomagokhoz), és ilyet kapok telepítéskor:
libsnmp30 csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „libsnmp30” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaEzek vannak most fent: libsnmp-base, libsnmp15.
Ilyen ubuntu:
Distributor ID: Ubuntu
Description: Ubuntu 12.04.2 LTS
Release: 12.04
Codename: preciseEgy dist-upgrade esetleg megoldaná a problémát?
-
törölt tag
válasz kriszpontaz #14134 üzenetére
Attól még parancssorba kell "süllyedni", mert csak onnan tudod futtatni.
-
gyulank
addikt
válasz Rimuru #14100 üzenetére
Hiába. 14.04-es Ubuntun, és ugyanilyen Lubuntun szeretném beállítani. Azzal lehet valamit kezdeni, ha a GoogleEarth azt írja ki, hogy nem támogatott a videókártya, és így vagy el se indul, vagy csak sárga vonalak jelennek meg? Windows alól működött mindkét gépen. Kipróbáltam a 7.1-est, és a 7.0-ás GE-t is.
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
-
Fritz Teufel
addikt
Tényleg az egér volt a hibás! :S Miközben keresgéltem, ráakadtam a Solaar nevű alkalmazásra. Ez a Logitech reveiveres (wifi wireless) egerekhez való. Gyakorlatilag egy driver, ami többek között kijelzi a töltöttség állapotát is, ami nagyon hasznos és hiányzott is a Windows után. Talán más számára is érdekes lehet...
Már csak arra szeretnék rájönni, hogy az XnView MP-ben be lehet-e állítani, hogy a miniatűrökre való dupla kattintással rögtön fullscreen legyen és tab-ra nyisson.
Egyébként köszönöm a segítséget, hibátlan a rendszer és elégedett vagyok vele.
-
sss
őstag
válasz lionhearted #14138 üzenetére
Értem, köszi.
-
őstag
Hello
Érdeklődni szeretnék, hogy ha én most elkezdem használni a 14.04-et, akkor van rá mód, hogy később újratelepítés nélkül véglegesre frissítsem?
Windows-nál nincs ilyen, ezért kérdem.Köszönöm a segítséget!
-
addikt
Üdvözlöm az urakat!
Nagyon megtetszett az Ubuntu live verzója, ezért felraktam a 13.10-et. Segítséget szeretnék kérni.
Nincs linuxos tapasztalatom, 15 éve Windows-t használok.
Na, a kérdésem:
A korábbi, live verzió alatt, amikor először felmentem a facebookra felajánlott egy telepíthető dolgot, és az megjelent a boríték alatt, hogy hány üzenetem jött, és onnan meg tudtam nyitni az FB-t.
Na, most akárhogy is erőlködöm, nem tudom ezt megcsinálni. Valaki nem tudna segíteni?Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #14145 üzenetére
Közben rájöttem, hogy biztosan a Firefoxot használod. Váltottam arra és már kaptam is a felajánlást telepítésre: Facebook Messenger.
-
artiny
őstag
Wubi 11.10 feltelepitese utan nem tudom a wirelesst bekapcsolni ubuntuban, most lett telepitve, . Miert?
enable wifi re akarok kattintani de nem pipalodik ki....
-
Fritz Teufel
addikt
Egy hét tapasztalata: a Linux valóban rengeteget fejlődött az elmúlt 8 évben. Előtelepített (optimalizált) gépen biztosan remek. Az én laptopomra sajnos használhatatlan, félek, hogy hosszú távon tönkre vágja. Megy vissza a Winfos, akár mennyire is nem akarom. Az legalább stabil és kíméletes a hardverrel. Egy pöccre működő rendszert kerestem, ami stabil mint a Windows de az ellenkezőjét kaptam.
A qBittorrent állandóan járatja a processzort és minden egyes indításkor órákig ellenőrizget 30GB adatot. Még szerencse, hogy nincs tele a winchester. Külön meghajtót használnék az adatok biztonsága érdekében (NTFS) manuális mount-tal, de ezt a Linux úgy látom nem komálja.
Továbbra is rászolgál a hírére, hogy másodlagos, próbálgatós rendszernek ajánlott. Amolyan kitekintésképpen.
Csalódás...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Fritz Teufel #14149 üzenetére
A qBittorrent állandóan járatja a processzort és minden egyes indításkor órákig ellenőrizget 30GB adatot
A Deluge azonnal indul, semmit nem ellenőriz és a CPU-t sem pörgeti.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest