Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
BlackV
őstag
Ki kérné az új oltást, amikor az Omicron már tovaszáguldott?
Ilyen mértékű és gyorsaságú globális omikron dominancia mellett a tovaszáguldást nem tartom valószínűnek, mármint ha azt értjük rajta hogy eltűnik.
Sokkal inkább az egyik uralkodó ág lehet belőle, az innen kiváló variánsokkal, ezért a Pfizer szerintem nem teheti meg, hogy erre ne dobjon piacra vakcinát. Gondolom.[ Szerkesztve ]
-
Gothmog
senior tag
Utólag is, de talán még meg nem késve: BÚÉK mindenkinek!
Nálunk félős kutya van (egy staffi/labrador keverék), bár már lassan az éltes matróna korba megy át, és talán ennek is tudható be, hogy a régi idők ijesztő pánikjával szemben már csak mérsékelt "haknizást" rendez ilyenkor. (A szórványosan behallatszódó durrogások nem is nagyon izgatták, csak fülelt valamennyit nyugtalanul. Viszont éjfél után 1 és 2 óra között valahol nagyon készültek komolyabb tűzerővel, mert kb. fél órán keresztül megállás nélkül ment a durrogás - na, akkor azért volt fület hátracsapva, kidülledt szemekkel bámulás, le-föl mászkálás stb.)
A rengeteg nassolás (amit máskor nem igazán szoktam, csak nagyon minimálisan - hát dugig lettem és égett is a gyomrom, pedig utóbbi nagyon ritka nálam), a szokatlanul késői fekvés (kettő után aludtam el) és a kutya/durrogás kombó okozta kissé emelkedett stressz-szint miatt szarabbul is aludtam. Nem minden nap, de azért olykor éjszakára is magamon hagyom az órám, és most majdnem egy laza húszassal magasabb volt az éjjeli pulzusom is, mint szokott lenni. (Remélhetőleg csak a fentiek miatt, és nem Lord Omikron kopogtatott be, előre jelezte a várható érkezését. )
[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
t72killer
titán
80as nagynéném teliberakja, h milyen adatokat gyűjt róla az állam, viszont se szgép, se okoseszköz, se internet nincs otthon.+ a fél utca hasonló korú lakosainak sem. Az első oltásokat megoldotta nekik egy segítő, de a boostert már csak akcióhéten tudja intézni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
HÁZIGAZDA
az a magyar állam sara, hogy szovjet tájékoztatási modellt alkalmaz
a média sara pedig az, amit a járvány eleje óta csinál: nulla óvatossággal közelít a témához, hatásvadász, riogató, perc-híreket tol orrvérzésig. persze, hogy egyre több ember dönt úgy, hogy neki elege van a rettegésből, teljesen normális pszichikai reakció
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
t72killer
titán
Ez nem így működik. Alapból egyáltalán nem rettegnek a vírustól az öregek, szóval extra erőfeszítést tuti nem fognak tenni. Háziorvoshoz elballagás oké, szervezkedés, okostelós Józsikának könyörgés ráadásul évi 3x nem okés. Teljesen megértem őket.
-
t72killer
titán
"utána gőzerővel gyártják, szétosztják." Itt van a papagáj elásva. Az EU-s rendelésről volt már szó a topikban, 2022 végéig igérték a 9.5milliós magyar kontingens kb harmadát. Ennél persze lehetnek jobbak, de én 50 alatti, nem beteg korosztálynak nem jósolnék ősz előtti elérhetőséget, 100nap ide vagy oda.
-
Floyd80
addikt
Éppen most toltak egy update-t:
Mondjuk ez érdekes lehet a rendőröknél, tűzoltóknál, ott nagy nehezen elfogadták ha valaki nem oltatta be magát, de hozott ellenanyag tesztet, lehet nekik most cumi lesz.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
hülye fax. ha meg megrángatja és másodrendű teniszező lesz belőle, akkor mi van? hihetetlen, hogy világelső valamiben, de ez sem elég ahhoz, hogy megértse, hogy aki meg biológiából "világelső", az szintén annyival többet tud nála, mint ő az átlag jóskapista tenisz skilljénél
-
Ringman
nagyúr
Greg Hunt, Australia's health minister, confirms Djokovic has failed to provide 'appropriate standards of proof' to enter the country and that he will be sent home.
[link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Csókolom
tag
ideges eletszakaszokban görcsöl be a vadlim vagy különösen erdekes, egy erös derekfajas az eredmenye -valoszinüleg megfeszitem magamat a nevezett helyeken alvas közben, illetve akkor ezek ezekben a szakaszokban nem oldodnak ki, nem lazulnak el. Ha a stressz vegetert -, megszüntek ezek a fajdalmak.
[ Szerkesztve ]
-
Floyd80
addikt
Jó, csak ez a fickó közveszélyes az ilyen nyilatkozataival, ahogy Cecília mondta anno a maszkokra, hogy hamis illúzió, ennek a baromnak a kijelentései is ezt okozzák.
A szokásos, nincs ilyen variáns, alig van, aztán a nyakunkba szakad az egész.
Az NNK 11%-ra teszi az omikron arányát, miközben Vattay Gábor fizikus, járványmodellező országosan több mint 40%-ra, Budapesten 70%-ra. A Neumann Labs a minták közel 80%-ában már az omikront mutatja ki. Vagyis úgy tűnik, hogy az NNK igencsak alulméri az omikront. Ez nem meglepő, hiszen valós variánskövetés a magyar járványügy részéről nem igazán van.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
Kékes525
félisten
"Azt ugye tudod, mert te is olvastad, hogy barlangból hozták kutatási célból a wuhani laborba és véletlenül pont Wuhanban tűnt föl először"
Ezt nem egészen értem, hogy ez hogy jön ide? Egészen másról beszéltem.
Amúgy ez korántsem bizonyított, persze megvan a valószínűsége, ami szerintem is elég nagy. Viszont nem szándékosan engedték ki az tuti, hacsaknem komplett idióták, mert Kínának is rettenetes gazdasági kárt okozott és az emberi kár sem biztos, hogy csak akkora, mint amennyit hivatalosan közöltek. Másrészt egy laborban tenyésztett vírus egészen másképp viselkedik a szabadban, azaz nem lehet előre kiszámítani, hogy milyen veszélyeket okozhat és hogyan fog terjedni.
"Rusvaival nem az a baj, hogy állatorvos, csak hitelét vesztette (nálam biztos)."
Ez is egészen más, mint amit írtam.
Amúgy én sem szeretem a nyilatkozatait, különösen azt, amit mostanában szokott mondani. De ez egészen más dolog. Ő szakember a témában, ért hozzá és jogosan nyilatkozik mint szakember. Ellene az NEM érv, hogy "csak" állatorvos, különben nem is az, mert nem praktizál. Orvosok, fizikusok és kémikusok, vegyészek is kaptak Nobel díjat biológiából, pedig nem biológus végzettségűek. A végzettség nem számít, ha releváns a munkájuk. Másrészt egyik szakember nyilatkozata, munkássága sem szent írás, sem az életben, sem a tudományban.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
F.sza, tehát ha érdemben széles spektrumú védelmet akar az ember, akkor nincs más, el kell kapni az omikront vuhani oltásra .
#51801: "nálunk", "kakadu" pedig a külügyek élére tett frizurabajnok .
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
ugye meg kellene nézni, hogy az oltás előtt hogyan lehetett többé-kevésbé sikeresen kordában tartani a fertőzési számokat
az rendben van, hogy az omikron sokkal jobban terjed, viszont az átoltottság miatt több fertőzöttre jut 1 kórházi kezelést érő eset, szóval több lenne "megengedhető"
továbbra is:
- tömeges tesztelés
- kontaktok csökkentése, tömegrendezvények felfüggesztése
- min. ffp2 maszk minimum
- snap lockdown szükség szerint
- mesterséges szellőzés, légcsere, stb.az 1.0-ás járvánnyal ellentétben van tapasztalatunk (kelet-ázsiában eddig is volt - pl. sars járvány miatt), ill. nincs védőeszköz-hiány. csak egyszerűbb belefosni az egészbe mert népszerűtlen, ill. az alusisakosok szavazataira is szükség van.
a b opció meg ez: [link]
NEW: Colorado activates "crisis standards of care" for EMS due to COVID-19 surge. Ambulances may not be dispatched on as many calls and suspected COVID patients in continuous cardiac arrest will not be transported to hospitals. #COVID19ColoradoEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
[CS]Blade2
addikt
Mindenféle eshetőségre van forgatókönyv, az alapvető szolgáltatások nem eshetnek ki semmiképp. Az áram egyébként nem ilyen.
Velem is aláírattak egy papírt kb. 1 éve, hogy, ha súlyos létszámhiány alakul ki más telephelyen, akkor áthelyezhetnek. Első körben az átesettek és az oltottak áthelyezhetőek, így még elől is vagyok a listán a 3 oltással.
Az adott területen dolgozók felének a kiesése esetén szerintem még simán elműködik a rendszer, és bár 0-24 felügyeletet és folyamatos beavatkozást igényel a legtöbb terület, azért nem megy teljesen tönkre vagy áll le egyik percről a másikra. Lassabb helyreállítás nyilván lehet.
Áram területén inkább Paks ami neccesebb, de feltehetően ott meg nem is kellett mindenféle Covid bizottsági üléseket tartani, és vészforgatókönyveket írni, hanem csak elővehették a fiókból a forgatókönyveket. -
HÁZIGAZDA
tehát járjon iskolába, óvodába, de programra ne menjen? még hány évig?
a nagy be van oltva félig, a kicsinek sosem lesz oltás így, hogy a pfizer elb.szta, a vírust pedig el fogjuk kapni két hónapon belül (ha nem már most...). szerinted mi a jó stratégia?
(egyenlőre helyett egyelőre, javítottam a posztodban, mert bántotta a szemem)
[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
Azért úgy látom más is van (rajtam kívűl) aki szerint ettől függetlenül lehet bűnteőjogi következménye a keleti vakcinázásos történentnek
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Én csak a közeli pékhez járok már.
Amúgy kaja a kifliről (ennek nincs köze a járványhoz, utálok boltba járni amúgy is).
Viszont megyek a melóhelyre szerdán.
#52189: Ha nincs dolgom, én se megyek. Szerintem, aki HO-ból dolgozik, télen nem olyan ritkaság ez.
Ennek ellenére nem értek vele egyet, hogy Parciék ne menjenek síelni, ha egyébként nem betegek.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
de én nem is azt írtam, hogy te menjél síelni.
a kenyér (asszony a kovászmester) és a bejgli (szintén disznózsír+vaj, ezt én művelem közel 30 éve) pacsi. viszont két kiskölykünk van, <50 évesek vagyunk 3 oltással, és rettentően hiányoznak a hegyek, meg úgy egyáltalán a valódi tél.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest