Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Sped #68272 üzenetére

    Kordokumentum. :D

    TL;DR: Magyarországon a számok szinte semmit nem jelentenek. Jobb helyeken még igen.
    (Mivel a tesztelés a legtöbb helyen már el van hanyagolva, ezért a fertőzöttek száma már semmit nem mond a valós helyzetről. Tendenciában lehet érdekes (azaz, hogy nő vagy csökken-e), de nálunk annyira esetleges, hogy úgy sem nagyon mérvadó. A halálozások és a kórházban kezeltek száma viszont lehet releváns, mert ott még mindig megoldható (lenne) a tesztelés. Persze csak akkor, ha normálisan csinálják. Sajnos a halálozások nyilvántartása sehol sem teljesen egyértelmű, mert ha valaki 90 éves, covidos és tüdőgyulladása van, akkor miben halt meg? A kórházban kezelteknél hasonló a gond: nem mindenki covid miatt kerül kórházba (lehet, hogy eltörte a lábát, de a kórházban kiderül, hogy covidos is, ami nem valószínű, hogy összefügg, de van sok határeset (tüdőgyulladás, terhességi komplikációk, stb.)). Jobb helyeken (UK, Ausztria, stb.) ezeket statisztikában szét szokás választani, tehát pl. külön-külön megadják, hogy hányan vannak kórházban coviddal illetve covid miatt.)

    A szennyvíz adatok relevánsak, mert az évek óta azonos metodológia szerint folyik. (És amik amúgy azt mutatják, hogy az lassan másfél éve, az Omikron óta, permanens járvány zajlik: azaz napi legalább 10 ezer fertőzést lehetne detektálni, ha komolyan vennénk. Viszont nem vesszük komolyan, mert a covid fertőzés olyan lett mint a cigaretta: nem öl meg azonnal (általában), csak hosszú távon...)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák