Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Drizzt #49309 üzenetére

    UK-ban is van egy heti periodicitás az adatokban, pl. hétvégén általában kisebbek a számok, hét közben van egy felfutás. Emellett az adatgyűjtés ott sem gyors, ennek legékesebb példája, hogy a kórházba kerültek adatai még csak 17-nél tartanak. Fentiek miatt kétféle adatsort lehet látni: bekövetkezés dátuma szerint (hányadikán történt a haláleset például), illetve a lejelentés időpontja szerint. Amiket így újságban olvasni lehet, az a lejelentés időpontja szerinti, ezért van a vad hullámzás az adatokban. A hivatalos oldalon megvan mindkét adatsor. Illetve ott a grafikonon az utolsó oszlopok szürkék - az hivatott jelezni, hogy az arra a napra vonatkozó adatok még nem lezártak (azaz ezek visszamenőlegesen változhatnak.)

    Ami a 90 ezres korlátot illeti, az a múlt heti felfutás fényében tényleg picit érthetetlen. Viszont: azért lettek korlátozások, valószínűleg az emberek hozzáállásában is lehetett változás (maszkviselési hajlandóság és társai), illetve most megint eléggé csúcsra van járatva az oltási kampány (ma ~900 ezer oltás), azaz a friss harmadik oltottak aránya dinamikusan nő (már 52% feletti teljes népességre vonatkoztatva.)

    Ami még érdekes lesz, az az ONS felmérés, mert ott jobban képet lehet kapni a latenciáról is (lehet, hogy sok a tünetmentes fertőzött?). Sajnos az egy hét csúszásban van, azaz ennek a hétnek az adatait szilveszterkor fogjuk látni csak.

    A sok (friss) harmadik oltás miatt lehet, hogy egyre kevésbé lehet (Mo szempontjából) modell országnak tekinteni a briteket.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák