Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz tttttt2 #40474 üzenetére

    mRNS oltásokról beszélsz, de mindkét linkedben előfordulnak vektoros vakcinák is (azaz a Covid oltásokat vizsgálják általánosan, nem az mRNS-t). Az, hogy az oltások okozták a panaszokat, az ezekből a cikkekből szerintem nem derül ki. Annyit feltételezhetünk, hogy okozhatták, de pont ez az, amit tudományos módszerekkel igazolni kellene. (A második link pont arról szól, hogy kutatók kaptak egy szép summát, hogy az anekdotikus beszámolókat próbálják alátámasztani vagy cáfolni. Az első link mögött egy medrxiv.org cikk van, amit határozottan nem egy orvos-biológiai kutatás (ami már a szerzők névsorából is kiderül), ami az irodalmi áttekintésen túl egy internetes kérdőíves felmérés eredményét ismerteti.)

    Megjegyzések: 1. EU-ban egy éves távlatban a jelenlegi választékból csak a Pfizer marad (kevés Moderna, meg kb. két még fejlesztési fázisbanban lévő vakcinak, ha egyáltalán elkészülnek), szóval válogatni leginkább most lehet. 2. Fiatal nőknek a vektor vakcinák kevésbé ajánlottak a rögösödés miatt. 3. Hivatalos álláspont (pl. CDC) szerint a Covid fokozott veszélyt jelent mind a szülő nő, mind a magzat számára.

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák