Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
nagyúr
válasz AMD Power #40556 üzenetére
tippre terjedés szempontjából rosszabb az idei helyzet, csak a "valamilyen szinten" oltottak miatt arányát tekintve kevesebb a súlyos eset.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
viharhozo
addikt
-
t72killer
titán
Kétesélyes, kérdés mennyi kriptaszökevény/zsírgombóc vírustagadó van még hátra. A FB tardcsoportok aktivitása alapján még sokan nem kerültek sorra, pedig nem ritka az ilyen. Tippre félút körül lehetünk a csúcshoz.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz Drizzt #40545 üzenetére
Dunakeszi Lidlben volt ez a tapasztalt, hogy szinte minden második emberen volt maszk.
#40549 Soulfly842: szerintem amíg lehet tolják a lezárást és korlátozó intézkedéseket, mert ezek a gazdaságra is kihatnak és ez még mindig jobb politikailag nekik, mint hogy ne legyen sok-sok család elégedettlen, mert nem lett meg a gazdasági növekedés (vagy bekamuzzák adatokkal, hogy meglett a növekedés) és így nem kap pénzt...
-
mozso
senior tag
Az őszi szünet picit lassított szerintem rajta. Viszont rengeteg otthon “gyógyuló” van. Se teszt, se kórház (vagy onnan nagyon hamar ismét otthon “gyógyuló” lesz). A mai 21060 adat a járvány komoly lassulását vetíti (persze még növekszik, de lassulva nő). A korábbi heti / kétheti duplázódás helyett csak 3 heti duplázódásra utal. Tesztpozitivitás sem szállt el, sőt csökkent.
Mitől lenne így? Más országokban miért nem így van? Elfogyott volna a fertőzhető populáció? - Szerintem ez kizárt.
[ Szerkesztve ]
-
Eagl3
veterán
Én véleményem (nem találtam erre infót külföldiül sem, pedig engem is érdekelt):
3. oltás beadása 12 órán belül megindul az antitesttermelés és a második oltástól eltérően (annál kb. 7 napig termelődött) itt valamivel tovább készülnek az antitestek egy hétnél.
Elvileg oltás beadása után 2-3 nappal már megy a booster hatás. -
t72killer
titán
válasz daneel_hu #40560 üzenetére
Ahogy viharhozo kolléga írja, inflexiós pont körül lehetünk. Ha a növekedés lassulóba fordul/leáll, akkor átállunk konstans de fenntartható hullagyártásra, mint a britek, kb addig, amíg nem kapja meg mindenki a boostert.
[ Szerkesztve ]
-
Sir Pocok
őstag
Erről beszélgettünk hétvégén egy ismerőssel.
Alapvetően akik kitettek a fertőzés veszélyének, azokon nagyon hamar át fog futni. Gyorsabban terjed, és kevesebb jóval a lappangási idő és nincsenek korlátozások. Szóval a társadalom egy bizonyos rétegén sokkal hamarabb végig fog söpörni, ezt követően jönnek szép lassan azok, akik nem mozognak olyan közegben, ahol a fertőzés veszélye nagy.
Például a piacozó ismerősöm októberbe közepén letudta a vírust. Nagyon sok ember között mozog ráadásul 3 megyei jogú város piacán árul. Azóta a többi piacos ismerősén is átment a virnyák és a családjukon is. Szerencsére mindenki megúszta és most megy tovább a business.
Szóval én is egy fajta lassulásra számítok, akiket könnyen elér a vírus azok száma azért kötött.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
törölt tag
válasz t72killer #40559 üzenetére
Alternatív oltáskampány ötlet: Hülyeség ellen hülyeséggel? Ugye többször olvastam azért kértek kínait, mert hallották az gyengébb és hagyományos. Aki még azt se akart, úgy éppen milyen baromságban hisz az illető, ahhoz igazítani még nagyobb baromságot, hogyan lehet kicselezni egyszerre a vírust és a kötelező vakcinát is: Bemesélni kérheti nyugodtan az oltást, mert a következő telihold "hatástalanítja" de a vírus ellen már védve, két legyet egy csapásra. Két bögre gyógytea gyorsan kihajtja, lehet vinni termoszban az oltópontra, utána húsz perc szolárium. Aki Baktól Ikrekig csillagjegyű az Pfizert kérjen, Ráktól Nyilasig Modernát. Ha jó nő, akkor tudok egy szertartást ágyban.
/szarkazmus a hozzászólás, gyengébbek kedvéért, sajnos valós probléma tegnap olvastam ezt:
Oltásellenes édesanyát nektek hogy sikerült meggyőzni, hogy az oltás nem rossz dolog?[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz bLaCkDoGoNe #40550 üzenetére
hát, neked kell tudni. én talán januárban oltatnék rá, addig el lehet éldegélni a meglévő antitestekkel . szilveszteri megabulit ne erőltesd
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
veterán
válasz FіkuszKukіsz #40568 üzenetére
a gazdaságra minimális hatása van (talán kicsivel csökken a vásárlási kedv) de politikailag nem néz ki jól és nem támogatják a szavazók többsége
-
forceberg
veterán
-
t72killer
titán
válasz forceberg #40572 üzenetére
mRNS boosterrel egy hét után már forgathatod a betegeket a covid-osztályon . Előtte viszont a lehető leghamarabb kezdeném a minimálkontaktos időt.
Abban nincs ráció, hogy utána várj többet, mert az mRNS beadása után első nap több lesz az antitested, mint booster előtt.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz forceberg #40572 üzenetére
Ez az én esetemben nagyjából elhanyagolható szempont, nekem 20 hónapja minimumon vannak a kontaktjaim. Amúgy sem élek túl aktív szociális életet, de a mostani tavasztól kora őszig tartó időszakban is kb. havonta egy társas programot szerveztem magamnak, de azok most szünetelnek – ezeken kívül egyedül járok futni, biciklizni, kirándulni, meg hetente egyszer vásárolni. Munka meg HO.
[ Szerkesztve ]
"«Fuck does Cuno care?» The boy turns to you. (He doesn't care.)" [+] "The parasite makes nothing for itself. Its only tools are taxes and tithes meant to trick you into offering what it has not earned. In Rapture we keep what is ours." [+]
-
t72killer
titán
válasz bLaCkDoGoNe #40574 üzenetére
Akkor nyugi van , leginkább a kari környéki programok függvényében.
-
BlackV
őstag
válasz t72killer #40578 üzenetére
Nehéz ügy ez a booster mert benchmark ide vagy oda most tombol a járvány most kell a power. Lehet márciusban már nem lesz hullám, de az is lehet, hogy igen.
amerre jarkalok, Óbuda, 12 ker, 20-50% a maszk, úgyhogy tomegben en is felveszem rajtam ne múljon, meg direkt azért én se gyűjtöm.
-
MODERÁTOR
Kemenesi Gábor: Oltás nélkül tizenháromszoros a halálos kimenetelű fertőzés esélye
És tizenkétszeres eséllyel kerül kórházba valamint háromszoros eséllyel válik az ember fertőzötté.A Pfizer vakcinája generálta a legtöbb antitestet egy összehasonlító tanulmány szerint
[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
t72killer
titán
válasz BlackV #40580 üzenetére
Nagyon közösségi életet élő embernek ajánlanám is. Viszont erősen kétlem, h tavasszal lényegesen alacsonyabb lesz a fertőződés esélye: az idén szeptember-októberi boosteresek (1+M ember) vidáman terjesztik már akkor. Az is hóttziher hogy a választási finisben oltottaknak, pláne 3x oltottaknak nem lesz semmiféle korlátozás.
-
BlackV
őstag
Az astra erősebb antitestet csinált mint az eltérő adenos sputnik? Érdekes tanulmány..
Az antitest generálás szintjében a négy vakcina között nagy eltérések mutatkoztak. "Viszonylag alacsony" ellenanyag-koncentrációt serkentett a Sinopharm és a Szputnyik V vakcina, közepes szintet az AstraZeneca oltása, és a legmagasabb értékeket a Pfizer-BioNTech vakcina, mutatta ki a Cell Host and Microbe című folyóiratban megjelent tanulmány.
-
Sir Pocok
őstag
válasz BlackV #40583 üzenetére
Könnyen elképzelhető. Azért a Sputnyik elég lutri mert ha már előtte találkoztál ezzel a humán adeno vírussal akkor elég gyatra lesz a hatékonysága. Azért a csimpánz vírussal kisebb az esélye a találkozásnak.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
Ringman
nagyúr
Négyéves kislány is van a hétvégén elhunyt koronavírus-fertőzöttek között
A koronavirus.gov.hu-n frissített listából az derül ki, hogy a hétvégi áldozatok átlagéletkora 70,5 volt. Ugyanakkor volt 7 olyan áldozat is, akik 40 év alattiak.
4 éves lány, Down-szindróma
26 éves nő, nem ismert alapbetegség
26 éves férfi, májelzsírosodás, cukorbetegség, tüdőembólia
34 éves férfi, magasvérnyomás-betegség
36 éves férfi, nem ismert alapbetegség
36 éves nő, nem ismert alapbetegség
39 éves nő, kóros elhízás
Összesen 35 olyan áldozat volt, akinek nem volt alapbetegsége. A legfiatalabb 26 éves, a legidősebb 91 éves.
A 304 áldozatból 187-nek volt magas vérnyomása (61,5 százalék), 27-nél csak ezt a betegséget tüntették fel, a többieknél volt egyéb betegség is.
Magas (81) a cukorbetegek száma is (26,6 százalék), általában a magas vérnyomással együtt tüntették fel az alapbetegségeknél.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
inf3rno
nagyúr
Bátyám most mérette 5 hónappal a második Pfizer után, és szép magas neki. Ettől függetlenül ő is beadatja majd valószínűleg fél évente, mert a cégénél kikötés, hogy nem utazhatnak, ha ennél régebbi oltásuk van csak, meg a nyaraláshoz is kelleni fog.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz bLaCkDoGoNe #40510 üzenetére
Én várnék még vele. Én most olyan 1000 körülire oltok, bár magamnak nem mérettem, csak bátyám mérette, akivel ugyanakkor kaptuk a másodikat (május 28). Még erre sem feltétlen lenne muszáj, talán kihúznám vele decemberig tűrhető értékekkel.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Soulfly842 #40526 üzenetére
Van grafikon is: [link] Felfutóban vagyunk még mindig elég erősen.
Buliban hasznos! =]
-
bigdady
nagyúr
Whitelab teljes s+n vizsgálatban kentaur vagy elisa volt?
Ugyanarra kene menni. 21,8 volt a minimum. Az a kentaur?
Vagyis a 11ezresre kell újra menni?[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Én úgy látom, hogy jóval kevesebben vannak kórházban most, mint az előző hullámok alatt, de már nem nagyon emlékszem a számokra. Biztos, hogy több volt, mint 500, olyan 3500 körüli rémlik. Ami vagy azt jelenti, hogy sokat használ az oltás vagy azt, hogy még késik a kórházba kerülők száma, és olyan 2-3 héten belül fog elkezdeni megugrani az is.
Nekünk érdekes most a helyzet itthon. Egy fokkal jobban vagyok tegnap óta, talán nem covid volt. Apám viszont ma beteget jelentett, nincs túl jól. Szerdán együtt voltunk egy rendezvényen. Most egyelőre azt mondja, hogy szerinte a köszvénye jött ki. Hát meglátjuk. Neki 3 Pfizer van, de veszélyeztetett sok szempontból.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Ringman
nagyúr
válasz bigdady #40598 üzenetére
ezek a kentaur lépcsői:
21,8 BAU/ml - 200 BAU/ml: Mérsékelt neutralizációs teszt titer
200 BAU/ml - 600 BAU/ml: Erõs neutralizációs teszt titer
600 BAU/ml - 3270 BAU/ml: Kiemelkedõ neutralizációs teszt titer
szerintem elisa igg + centaur = komplexEladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest