Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz #86564352 #35064 üzenetére

    "Miközben úgy tudtam az a messenger előnye adható többször igazi joker, adenonál már felismeri és elutasíthatja a szervezet"

    Ez egy elvi megfontolás a vektor vakcinák kapcsán, de gyakorlati tapasztalatok szerint a hatás nem jelentős, főleg ha nagy az oltásköz. (Talán nem az "elutasíthatja", hanem inkább "semlegesítheti" lehetne a jó szó rá.)

    "Szóval ha Pfizer és Moderna mindkettő mRNA azért nem adható hiába antitest szint ütős lenne, akkor adenosra adenos miért, mikor talán nem is működik?"

    Ha úgy igazán alaposan megfigyeled az általad linkelt táblázatot, akkor láthatod, Szputnyikra nem adható Janssen, és Janssen-re nem adható Szputnyik. (Viszont ha pl. egy korábban Janssen-t kapó páciens (pl. az akut betegségeik miatt) nem kaphat sem kínait, sem mRNS-t, akkor jobb híján beadhatják neki a Janssent-t boosterként is. A második szabály szerint. Ugyanez érvényes a Szputnyikra is. Pont úgy, mint a Moderna-Pfizer páros esetén.)

    A heterológ (különböző típusú oltásokból álló) oltássorral más betegségekre adott oltások esetén voltak kedvező tapasztalatok - ez a hivatalos indoklás a magyar ajánlás mögött. (Ezt ugyan jelenleg is folyó vizsgálatok a Covid-19 esetén nem látszanak igazolni, de a kérdés még nem lezárt.)

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák