Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #86564352

    törölt tag

    válasz Mr K #35055 üzenetére

    USA-ban is alapvetően úgy lesz a booster, aki Pfizeres az Pfizert kap harmadiknak is. Aki Modernás az Modernát. Viszont van mRNA koktél tanulmány:

    egy korábbi Moderna oltássor után mind a Pfizer, mind a Moderna jól szerepelt
    egy korábbi Pfizer oltássor után a Moderna volt a legjobb választás, de a Pfizer is segített

    (igaz csak preprint tanulmány)

    Az immunhiányos embereknek írja a CDC az egyforma a javasolt, de adható két alap Modernára 1 Pfizer booster vagy két alap Pfizerre 1 Moderna booster, ha nincs raktáron azonos vagy elveszett a kártya, beteg nem tudja:

    COVID-19 Vaccines for Moderately to Severely Immunocompromised People | CDC
    For people who received either Pfizer-BioNTech or Moderna’s COVID-19 vaccine series, a third dose of the same mRNA vaccine should be used. A person should not receive more than three mRNA vaccine doses. If the mRNA vaccine product given for the first two doses is not available or is unknown, either mRNA COVID-19 vaccine product may be administered.

    Nem értek hozzá, csak érdekel elméletben a hungarikum oltási tervben két Janssen, vagy 3 AZ, 3 Szputnyik lehet. Miközben úgy tudtam az a messenger előnye adható többször igazi joker, míg adenonál már felismeri és elutasíthatja a szervezet. Szóval ha Pfizer és Moderna mindkettő mRNA azért nem adható hiába antitest szint ütős lenne, akkor adenosra adenos miért, mikor talán nem is működik?
    Na csak elgondolkodtam, nekem jó lesz a harmadik Pfizer is, nem muszáj a több kakaós Moderna, szóval nem probléma nálunk nincs mRNA koktél.

Új hozzászólás Aktív témák