Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr K

    senior tag

    válasz Asbee #28021 üzenetére

    "te döntesz, hogy ez a kisebb veszély vagy az oltás.
    Ez a kettő egyre fiatalabakk korban egyre közelebb kerül egymáshoz, ezért is egy komoly dilemma egy felelősségteljes szülőnek."

    1. Erről az oltások kezdetén, a vérrög mizéria idején voltak viták, csakhogy akkoriban (a) csak a halálozási kockázatot nézték, ami a vérrögös eseteknél fiatal korban nagyobb, (b) feltételezték, hogy hogy a fiatalok (gyerekek) csak nagyon kis valószínűséggel kapják el a vírust (1-5%). Ez utóbbi a Delta óta biztosan változott, mert az kimondottan jól terjed a fiatalabb korosztályban, és jelen thread onnan indult, hogy elengedjük a védekezést, azaz a fiatalok 100%-a fogja elkapni.

    2. Az mrns vakcina kb. úgy készül, hogy kidobjuk a vírus RNS-éből az összes veszélyes részt, és csak a tüskefehérjét kódoló részt tartjuk meg (ami önmagában funkciótlan), a kódból (módosított) mRNS-t gyártunk, és egy ártalmatlan lipid burokba csomagoljuk. Ha jól értem, akkor az az állítás, hogy az így kapott szubsztancia egy oltásnyi dózisa majdnem akkora kárt tud okozni szervezetben, mint az ehhez képest több ezerszeres mennyiségre szaporodó, mindenféle random testi sejtet vírusgyárrá transzformáló eredeti vírus. Hát, nekem laikusként ez elég meredek állításnak tűnik...

    3. Ha nézünk konkrét kockázatokat, akkor nem igazán látszik az összemérhetőség. Pl. a szívizomgyulladás oltás nagyon ritkán jelentkezik, csak enyhe tüneteket okoz, és pár nap alatt gyógyul. A covid fertőzés után szívizomgyulladás sokkal nagyobb valószínűséggel alakul ki, gyakran válik krónikussá, és okozhat halálos szövődményeket is. (De nem értek hozzá, csak olvasgattam.)

    Források (pl.):
    * Vaccine Side Effects vs. COVID-19 Damage? There’s No Comparison
    * COVID ‘Long Haulers’: Long-Term Effects of COVID-19
    * More than 50 long-term effects of COVID-19: a systematic review and meta-analysis

    ''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''

Új hozzászólás Aktív témák