Új hozzászólás Aktív témák

  • Góliát

    senior tag

    válasz Góliát #6980 üzenetére

    Csillagászok és egyesek szerint a Szíriusz az.

    Részlet a Wikipédiából Szíriusz:"A Szíriusz fényessége -1,44 magnitúdó, távolsága pedig 8,6 fényév, így a Szíriusz abszolút fényessége 23-szor akkora, mint a Napé. Átmérője 1,8-szer, tömege viszont 2,35-ször nagyobb, mint központi csillagunké. 10 000 K-es felszíni hőmérséklete miatt színe kékesfehér. Éppen ezért meglepő, hogy a régi írások vörös Szíriuszról beszélnek. A dolog talán azzal magyarázható, hogy Szíriusz gyakran van a horizont közelében, és így légkörünk elszínező hatására vörösebbnek tűnik, mint más fényes csillagok, amelyek magasabban vannak a horizont felett. Meglepő azonban, hogy a vörös Szíriuszról szóló feljegyzések a Földközi-tenger térségéből és Észak-Afrikából származnak, ahol Szíriusz sokkal magasabbra emelkedik a horizont fölé, mint Közép-Európában."

    Tehát itt csak vörös színről beszél leginkább,szó sincs szín pompáról. Ha valóban a Szíriusz az hogyan lehetséges hogy csak egy pár éve figyelt fel az emberiség a színpompájára? Mert szép színekben pompázik. Se a történelemben, se az adatbázisunkban nem szerepel szinpompákban villódzó jelenség.

    Mások szerint lehet a nibiru, ami 45 x nagyobb a földnél és mesterséges. Lehetséges, hogy üzenet lesz a színpompa. Nibiru az Annunakik otthona, a Sziriusz A külsö bolygója volt, most pedig naprendszerünk legkülsöbb bolygója, kb. félmillió évvel ezelött kényszerült a Nap körüli pályára.

    Becsület-Tisztesség-Szeretet

Új hozzászólás Aktív témák